Please fill this field
Tomislav SOKOL Tomislav SOKOL
Tomislav SOKOL

Group of the European People's Party (Christian Democrats)

Member

Croatia - Hrvatska demokratska zajednica (Croatia)

Date of birth : , Zagreb

Home Tomislav SOKOL

Member

IMCO
Committee on the Internal Market and Consumer Protection
D-TR
Delegation to the EU-Turkey Joint Parliamentary Committee

Substitute

REGI
Committee on Regional Development
D-ME
Delegation to the EU-Montenegro Stabilisation and Association Parliamentary Committee
DMED
Delegation to the Parliamentary Assembly of the Union for the Mediterranean

Most recent activities

Conclusions of the extraordinary European Council meeting of 17-21 July 2020 (B9-0229/2020) HR

23-07-2020
Written explanations of vote

Na izvanrednom sastanku Europskog vijeća od 17. do 21. srpnja, postignut je politički dogovor o višegodišnjem financijskom okviru (2021.- 2027.) i posebnom instrumentu oporavka Next generation EU , kao odgovor na nezapamćenu krizu uzrokovanu pandemijom bolesti COVID-19.
Prijedlog rezolucije predstavlja rezultat kontinuiranih napora k donošenju sveobuhvatnog i održivog višegodišnjeg financijskog okvira kako bi se isti što ranije uspostavio. Uz napomenu da se tekstom ne intervenira u ranije dogovorene nacionalne omotnice, prijedlog rezolucije ima namjeru unaprijediti proračun, s obzirom na to da trenutni prijedlog proračuna predviđa rezove za određene ključne točke kao što su zdravstveni i istraživački programi, obrazovanje, digitalna preobrazba te azil i migracije kojima se direktno ugrožava budućnost sadašnjih, a i budućih europskih naraštaja. Uz višegodišnji financijski okvir vezan je budžet Next generation EU , koji je od velike važnosti za budući razvoj i oporavak svih država članica, pa tako i Hrvatske koja će dobiti 9,4 milijarde eura samo kroz ovaj instrument.
S obzirom na to da smatram kako je nužno postići kvalitetan međuinstitucionalni konsenzus te je u zajedničkom interesu što prije raspolagati sredstvima nužnim za provedbu potrebnih reformi i kapitalnih projekata za ubrzavanje oporavka gospodarstava država članica, podržao sam prijedlog rezolucije.

Cultural tourism during COVID-19

13-07-2020 E-004158/2020 Commission
Written questions

Stocks of Remdesivir as a COVID-19 treatment

13-07-2020 E-004157/2020 Commission
Written questions
Tomislav SOKOL
Tomislav SOKOL

On EP NEWSHUB

Sretan nam Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja! Zahvaljujemo braniteljima, hrabrim hrvatskim vojnicima i njihovim obiteljima koji su omogućili da baštinimo vrijednosti demokracije u slobodnoj nam i suverenoj Domovini!🇭🇷

Contact

Bruxelles

Strasbourg