Please fill this field
Irena JOVEVA Irena JOVEVA
Irena JOVEVA

Renew Europe Group

Member

Slovenia - Lista Marjana Šarca (Slovenia)

Date of birth : ,

Home Irena JOVEVA

Vice-Chair

D-MK
Delegation to the EU-North Macedonia Joint Parliamentary Committee

Member

CULT
Committee on Culture and Education

Substitute

EMPL
Committee on Employment and Social Affairs
ENVI
Committee on the Environment, Public Health and Food Safety
DPAL
Delegation for relations with Palestine
DCAS
Delegation to the EU-Kazakhstan, EU-Kyrgyzstan, EU-Uzbekistan and EU-Tajikistan Parliamentary Cooperation Committees and for relations with Turkmenistan and Mongolia
DACP
Delegation to the ACP-EU Joint Parliamentary Assembly

Most recent activities

Conclusions of the extraordinary European Council meeting of 17-21 July 2020 (B9-0229/2020) SL

23-07-2020
Written explanations of vote

Glasovala sem za resolucijo Evropskega parlamenta o sklepih z izrednega zasedanja Evropskega sveta od 17. do 21. julija 2020.
Pandemija COVID-19 je v Evropi in po svetu terjala na tisoče življenj in privedla do rekordne krize s katastrofalnimi posledicami. Pozdravljam dejstvo, da so aktualne okoliščine privedle voditelje držav članic Unije do sprejema instrumenta za okrevanje, s katerim bi znova zagnali gospodarstvo.
Politični kompromis o večletnem finančnem okviru za obdobje 2021–2027 v njegovi trenutni obliki ne omogoča ustreznih sistemskih rešitev; zmanjšanje sredstev za programe, katerih namen je bil zagotavljanje dolgoročne tehnološke in razvojne konkurenčnosti EU in držav članic, bo ogrozilo temelje za trajnostno in odporno okrevanje.
Z resolucijo opozarjamo, da kompromis še vedno ne rešuje vprašanja vladavine prava, pogojenosti prejemanja evropskih sredstev s spoštovanjem temeljnih vrednot, na katerih temelji EU, hkrati pa izpostavljamo, da ne bomo podprli večletnega finančnega okvira brez dogovora o reformi sistema lastnih sredstev EU.

OPINION with recommendations to the Commission on Digital Services Act: Improving the functioning of the Single Market

22-07-2020 CULT_AD(2020)648287 PE648.287v02-00 CULT
Opinions - as shadow rapporteur
Petra KAMMEREVERT

OPINION on the Digital Services Act and fundamental rights issues posed

20-07-2020 CULT_AD(2020)648588 PE648.588v02-00 CULT
Opinions - as shadow rapporteur
Petra KAMMEREVERT
Irena JOVEVA
Irena JOVEVA

On EP NEWSHUB

RT @vecer: (RASIZEM) Predsednik @UEFA Aleksander Čeferin poziva nogometaše, da se pridružijo protestom proti rasizmu in diskriminaciji. Zagotavlja, da za klečanje, slogane, izjave in simbole na to temo ne bodo kaznovani. https://t.co/qDhrgXPyN9 

RT @sarecmarjan: https://t.co/rmLxyHyT2T  Ja, kako? Mar ni bilo s strani SDS rečeno, da bo z njimi na oblasti meja neprodušno zaprta? In še, da Italija krepi nadzor, ker nam ne zaupa? Očitno so sposobni metalci bumeranga.

RT @KozmaAhacic: V časniku @Delo pišem o vejicah. Ker je tema zadnje čase zelo aktualna tudi na Twitterju, sem kopiral članek v celoti, ker je sicer zaklenjen. https://t.co/pzzZZNp4Yo  https://t.co/t4kKoHWrPo 

Contact

Bruxelles

Strasbourg