Please fill this field
Cindy FRANSSEN Cindy FRANSSEN
Cindy FRANSSEN

Group of the European People's Party (Christian Democrats)

Member

Belgium - Christen-Democratisch & Vlaams (Belgium)

Date of birth : , Oudenaarde

Home Cindy FRANSSEN

Vice-Chair

D-IN
Delegation for relations with India

Member

EMPL
Committee on Employment and Social Affairs
FEMM
Committee on Women's Rights and Gender Equality
BECA
Special Committee on Beating Cancer

Substitute

ENVI
Committee on the Environment, Public Health and Food Safety
D-CA
Delegation for relations with Canada

Most recent activities

The impact of Covid-19 outbreak on long-term care facilities (debate) NL

08-10-2020 P9_CRE-PROV(2020)10-08(4-061-0000)
Contributions to plenary debates

Reinforcing the Youth Guarantee (B9-0310/2020) NL

08-10-2020
Written explanations of vote

Als schaduw-rapporteur namens de EVP, steun ik de resolutie over een versterkte jongerengarantie. Deze jongerengarantie werd in 2013 in het leven geroepen als antwoord op de hoge jeugdwerkloosheid in Europa na de economische crisis van 2008. In juni 2020 presenteerde de Europese Commissie een nieuw voorstel om deze aan te passen, waarop het Parlement nu ook haar standpunt heeft ingenomen. Deze versterkte jongerengarantie is van cruciaal belang om de jeugdwerkloosheid aan te pakken in de grootste economische crisis sinds de Tweede Wereldoorlog. De jongerengarantie is een politiek engagement waarbij de lidstaten zich ertoe verbinden om jongeren van 15 tot 24 jaar een job, een nieuwe opleiding of een stage aan te bieden, binnen de vier maanden nadat zij werkloos raken of met school stoppen. Het Parlement heeft in deze resolutie enkele verbeterpunten opgenomen, zo wordt oa de leeftijdsgrens opgetrokken naar 29 jaar, zijn er hogere kwaliteitscriteria voor het aanbod in lijn met de Europese Sociale Pijler, de Green Deal en de digitale transformatie, voorzien we een betere monitoring van de jongeren, meer aanbod voor kansengroepen en een versterking van de samenwerking tussen de aanbieders van de jongerengarantie en de sociale partners.

Implementation of the common commercial policy – annual report 2018 (A9-0160/2020 - Jörgen Warborn) NL

07-10-2020
Written explanations of vote

Het Europees Parlement maakt jaarlijks een verslag over het gemeenschappelijk handelsbeleid van de Europese Unie. Voor mij is het belangrijk om sterke handelsakkoorden te hebben met robuuste bepalingen rond duurzaamheid, mensenrechten en arbeidsstandaarden. Daarbij laat ik me leiden door het kader van de Europese Green Deal, mensenrechtenverdragen en de conventies van de IAO. Dit jaarverslag over het handelsbeleid uit 2018 kan op mijn steun rekenen, omdat de voornoemde voorwaarden sterk aan bod komen (zie bijvoorbeeld §49). Ook bepaalde amendementen, zoals AM35 dat bindende en afdwingbare bepalingen wil rond handel en duurzame ontwikkeling met doeltreffende beslechtingsmechanismen, steun ik volmondig. Ik doe echter niet mee aan een opbod van stoer taalgebruik. Integendeel, verder bouwend op deze sterke passages rond duurzaamheid en standaarden op vlak van arbeidsvoorwaarden, ben ik ervan overtuigd dat een handelsakkoord het partnerland van binnenuit, stap per stap, richting onze Europese standaarden brengt. Denk bijvoorbeeld aan Vietnam, die ondertussen in juni 2020 IAO Verdrag nr. 105 geratificeerd heeft. Dit is een kleine stap voorwaarts, die er dankzij het handelsakkoord gekomen is. Als we alle handelsakkoorden opschorten, springen andere werelddelen in dat gat, die overeenkomsten zullen sluiten zonder enige vorm van bescherming of standaarden. Dat moeten we te allen tijde vermijden.

Cindy FRANSSEN
Cindy FRANSSEN

On EP NEWSHUB

RT @WaVerbrugghe: In het @vrtnws : het is onaangenaam dat je geen koffie kan drinken als je gaat shoppen of dat je niet op reis kan... welnu, ik vind het onaangenaam dat ik tijdens één van mijn wachtdiensten misschien ga moeten kiezen wie ik ga behandelen en wie niet wegens plaatsgebrek in de ICU.

RT @cdenv: En of dat CD&V de kaart van de jongeren trekt! 💪 Oordeelt u vooral zelf. 👇 @SammyMahdi @dalle_benjamin @RomiSoors @RudderMaaike https://t.co/aOi7OHjAY3 

Goeie keuze @cdenv #Heuvelland! Gedreven en inhoudelijk sterk @nathanduhayon! 👍💪🏻Succes! https://t.co/y2CiK6Jeel 

Contact

Bruxelles

Strasbourg