Asger CHRISTENSEN
Asger CHRISTENSEN

Renew Europe Group

Member

Denmark - Venstre, Danmarks Liberale Parti (Denmark)

Home Asger CHRISTENSEN

Vice-Chair

PECH
Committee on Fisheries

Member

AGRI
Committee on Agriculture and Rural Development

Substitute

ENVI
Committee on the Environment, Public Health and Food Safety
D-IL
Delegation for relations with Israel

Most recent activities

Sustainable use of plant protection products (debate) DA

21-11-2023 P9_CRE-PROV(2023)11-21(2-041-0000)
Contributions to plenary debates

Type-approval of motor vehicles and engines with respect to their emissions and battery durability (Euro 7) (A9-0298/2023 - Alexandr Vondra) DA

09-11-2023
Written explanations of vote

. – Venstre støtter bedre luftkvalitet og grønnere køretøjer. Derfor stemte vi sammen med vores regeringspartnere for et højere ambitionsniveau på Euro-7, end Miljøudvalgets position. På trods af at vi ikke fik det ønskede ambitionsniveau igennem ved afstemningen, valgte vi stadig at bakke op om parlamentets position i sidste ende.
Dette gøres ud fra en betragtning om, at det trods alt er bedre, end at lovforslaget faldt i parlamentet, så vi slet ikke får en mere ambitiøs lovgivning. Det er nemlig vigtigt, at vi i dette mandat, når til enighed om en Euro-7-pakke, så sektoren ved, hvordan de kan prioritere deres midler i forhold til den grønne omstilling.
Parlamentets position laver endvidere forbedringer på køretøjernes andre komponenter såsom bremser og dæk, som vil have betydning for både biler med brændstofmotorer og for de elektriske biler. Dermed sikrer vi et mindre klima- og miljøaftryk både nu og i fremtiden, til gavn for vores borgere.
Vi går ind for teknologi-neutralitet. Vi skal tage samtlige teknologier i betragtning i forhold til den grønne omstilling. Euro-7 er dog ikke det rette sted at inkludere diskussionen om brændstoffer. Når det så er sagt, er vi store fortalere for bl.a. biogas’ rolle i den grønne omstilling.

Contact

Bruxelles

Parlement européen
Bât. WILLY BRANDT
02M081
60, rue Wiertz / Wiertzstraat 60
B-1047 Bruxelles/Brussel
Strasbourg

Parlement européen
Bât. WINSTON CHURCHILL
M06070
1, avenue du Président Robert Schuman
CS 91024
F-67070 Strasbourg Cedex