Please fill this field
Karen MELCHIOR Karen MELCHIOR
Karen MELCHIOR

Renew Europe Group

Member

Denmark - Det Radikale Venstre (Denmark)

Date of birth : , Gentofte

Home Karen MELCHIOR

Member

JURI
Committee on Legal Affairs
FEMM
Committee on Women's Rights and Gender Equality
DSCA
Delegation to the EU-Armenia Parliamentary Partnership Committee, the EU-Azerbaijan Parliamentary Cooperation Committee and the EU-Georgia Parliamentary Association Committee
DEPA
Delegation to the Euronest Parliamentary Assembly

Substitute

IMCO
Committee on the Internal Market and Consumer Protection
DASE
Delegation for relations with the countries of Southeast Asia and the Association of Southeast Asian Nations (ASEAN)

Most recent activities

Conclusions of the extraordinary European Council meeting of 17-21 July 2020 (B9-0229/2020) DA

23-07-2020
Written explanations of vote

. – Jeg stemte for resolutionen, som udtrykker Europa-Parlamentets holdning til aftalen fra Det Europæiske Rådsmøde d. 21. juni 2020. Aftalen er historisk. Det er historisk, at EU’s medlemslande aftalen meget er blevet enige om at låne penge i fællesskab. Det var utænkeligt for blot få år siden. Det er et stort og vigtigt skridt mod at gøre EU til en finansiel union. Men aftalen har klare mangler. Finansieringsgrundlaget for de fælles lån er ikke tydeligt nok. Samtidigt lader aftalen tilbage at ønske ift. vores fælles europæiske ambitioner for bl.a digitaliseringen, forskning, sundhed og uddannelse. Endelig er aftalen ikke tydelig nok om, hvordan vi stiller krav om en fungerende retsstat førend, vi udbetaler EU-midler. Det bør være en prioritet for forhandlingerne og en betingelse for både Radikale og Renew Europes støtte af den endelige aftale, at der kommer en klar mekanisme og ikke bare tomme ord. Europa-Parlamentet er europæernes stemme i EU, og europæerne vil have ambitiøse løsninger på vores fælles udfordringer. Det leverer Rådets aftale ikke for nu.

Guidelines for the employment policies of the Member States (A9-0124/2020 -José Gusmão) DA

10-07-2020
Written explanations of vote

. – Jeg støtter op om målsætningerne for en union med et socialt og sammenhængende arbejdsmarked for arbejdstager og arbejdsgiver. Det er en fælles europæisk sag, at kæmpe for arbejdstageres sociale rettigheder på tværs af unionen. De ikke-bindende retningslinjer for medlemsstaternes beskæftigelsespolitikker lægger vægt på at sikre ligestilling og inklusion af personer med handicap på arbejdsmarkedet. Konkret nævner retningslinjerne gode børnepasningsmuligheder og barsel med løn, som middel til at opnå ligestilling på arbejdsmarkedet. Jeg er desuden tilfreds med opfordringen til medlemslandene om at koordinere udbetaling af sociale ydelser til arbejdstagere på tværs af medlemslande. Vigtigt at landene taler sammen så europæiske borgere ikke bliver tabt mellem nationale systemer.
Retningslinjerne skal tjene til inspiration for EU’s medlemslande til indretning og revidering af deres respektive beskæftigelsespolitikker. Retningslinjerne blev for detaljerede i deres anvisninger af hvilke konkrete tiltag, som medlemslandene bør gennemføre, hvilket jeg mener bedst afgøres i det enkelte medlemsland. Derfor stemte jeg blankt, selvom jeg støtter de mål, som retningslinjerne peger mod.

Karen MELCHIOR
Karen MELCHIOR

On EP NEWSHUB

Stram Kurs, Hard Line. Din vælgererklæring kan stadig trækkes tilbage. https://t.co/ZK8x7he3e4 

RT @timourazhari: 728 (!!) people were injured today at the #Beirut protests, according figures from the Red across & the Islamic Emergency and Relief Corps ( جهاز الطوارئ والإغاثة في الجمعية الطبية الإسلامية) Of them, 153 taken to hospitals & 575 treated in site.

RT @monaeltahawy: When a veteran NYT columnist suggests -and isn’t corrected by her editors until social media backlash- there hasn’t been a Democratic man-woman ticket in 36yrs & LA Times has a headline like this, it’s no wonder the US lags other countries in never having elected a female leader https://t.co/a8jXplbzaX 

Contact

Bruxelles

Strasbourg