Sándor RÓNAI Sándor RÓNAI
Sándor RÓNAI

Group of the Progressive Alliance of Socialists and Democrats in the European Parliament

Member

Hungary - Demokratikus Koalíció (Hungary)

Date of birth : , Budapest

Home Sándor RÓNAI

Vice-Chair

PEGA
Committee of Inquiry to investigate the use of Pegasus and equivalent surveillance spyware

Member

CONT
Committee on Budgetary Control
ENVI
Committee on the Environment, Public Health and Food Safety
DNAT
Delegation for relations with the NATO Parliamentary Assembly

Substitute

D-TR
Delegation to the EU-Turkey Joint Parliamentary Committee

Most recent activities

Discharge 2020: EU general budget - Commission and executive agencies (A9-0127/2022 - Olivier Chastel) HU

04-05-2022
Written explanations of vote

A Költségvetési Ellenőrző Bizottság jelentést nyújtott be az Európai Unió 2020. évi pénzügyi évre szóló általános költségvetésének végrehajtására vonatkozó mentesítésről. A jelentésben azt indítványozza, hogy a Parlament adjon mentesítést a Bizottság számára az Európai Unió 2020. évi pénzügyi évére szóló általános költségvetésének végrehajtására, az Oktatási, Audiovizuális és Kulturális Végrehajtó Ügynökség igazgatója, a Kkv-ügyi Végrehajtó Ügynökség igazgatója, a Fogyasztó-, Egészség- és Élelmiszerügyi Végrehajtó Ügynökség igazgatója, az Európai Kutatási Tanács Végrehajtó Ügynöksége igazgatója, a Kutatási Végrehajtó Ügynökség igazgatója és az Innovációs és Hálózati Projektek Végrehajtó Ügynökség igazgatója számára az ügynökség 2020. évi pénzügyi évre szóló költségvetésének végrehajtására vonatkozóan, és hagyja jóvá az Európai Unió 2020. évi pénzügyi évre szóló általános költségvetésére vonatkozó elszámolás lezárását. Ezért szavazatommal támogattam a mentesítés megadását.

Discharge 2020: EU general budget - European Parliament (A9-0044/2022 - Daniel Freund) HU

04-05-2022
Written explanations of vote

A Költségvetési Ellenőrző Bizottság jelentésében azt indítványozza, hogy a Parlament adjon mentesítést elnöke számára az Európai Parlament 2020. évi pénzügyi évre szóló költségvetésének végrehajtására vonatkozóan. A számvevőszéki jelentés szerint a beszámoló alapját képező ügyletek minden lényeges szempontból jogszerűek és szabályszerűek voltak. Ezért szavazatommal támogattam a mentesítés megadását.

Sándor RÓNAI
Sándor RÓNAI

On EP NEWSHUB

Thank you for the conversation! https://t.co/6fDyecjtF6 

Citizens, experts, politicians, delegates of NGOs’, Romas and not Romas are having a brainstorming together about how it is possible to build community and how we can achieve that everyone can feel itself European, no matter where you were born or where you are living in Europe.

Yesterday two friends of mine, Adrienn Balogh and Benjamin Rézműves came to visit us in the European Parliament, where also this year the Romany week is organized. This is a European series of events, which have the following aim:

Contact

Bruxelles

Parlement européen
Bât. ALTIERO SPINELLI
10G154
60, rue Wiertz / Wiertzstraat 60
B-1047 Bruxelles/Brussel
Strasbourg

Parlement européen
Bât. LOUISE WEISS
T05049
1, avenue du Président Robert Schuman
CS 91024
F-67070 Strasbourg Cedex