Teuvo HAKKARAINEN Teuvo HAKKARAINEN
Teuvo HAKKARAINEN

Identity and Democracy Group

Member

Finland - Perussuomalaiset (Finland)

Date of birth : , Viitasaari

Home Teuvo HAKKARAINEN

Member

ENVI
Committee on the Environment, Public Health and Food Safety
DCAM
Delegation for relations with the countries of Central America
DLAT
Delegation to the Euro-Latin American Parliamentary Assembly

Substitute

AGRI
Committee on Agriculture and Rural Development

Most recent activities

Common agricultural policy - support for strategic plans to be drawn up by Member States and financed by the EAGF and by the EAFRD (A8-0200/2019 - Peter Jahr) FI

23-11-2021
Written explanations of vote

. – Hiilestä kaikki alkoi. Kristillinen arvopohja, hiili, teräs, ruoka ja rauha olivat eurooppalaisen menestystarinan taustalla. Viljelimme ja varjelimme maatamme ja pidimme maan hedelmällisenä - sitomassa hiiltä ravinnoksi, taloiksi, paperiksi ja polttoaineiksi.
Vihreä siirtymä tarkoittaa kylmiä koteja ja autioita kyliä. Se tarkoittaa myös kallistuvia lannoitteita, maatalouden konkursseja, tehottomuutta ja ruokakriisiä. Kansallisesta omavaraisuudesta luopuminen tarkoittaa sitä, että Venäjä hallitsee energiaa ja ruokaa rajoillamme. EU ei ole sellainen voimatekijä ja suunnannäyttäjä, jollaiseksi sen siirtomaahistorian omaavat keskusvaltiot unionin mieltävät. EU on heikompi kuin sen jäsenvaltiot. Tämä on selvää elintarvikkeiden ylituotannon kääntyessä niukkuudeksi. Ruokakriisi on mahdollinen ja itse aiheutettu. Aiheuttajana on vihreä siirtymä.
Nyt äänestetty maatalouspoliittinen säädöspaketti on yltäkylläisissä rauhan oloissa tehty byrokratian taidonnäyte. Se mahdollistaa virheellisen ja vaarallisen politiikan toteuttamisen koko unionin alueella. Maatalouden pahin uhka ei ole huono tuottajahinta tai kallistuvat panokset, ei edes järjetön byrokratia. Pahin uhka on se, että alalta menetetään järki ja toivo. Toivon myötä menetetään nuoret maanviljelijät. Nuorien viljelijöiden myötä menetetään kylien elinvoima ja osaaminen.
Sukupolvien työn tarkoituksena on ollut hoitaa luontoa ja maatilaa hyvin ja siirtää se aina seuraavalle sukupolvelle paremmassa kunnossa. Nyt vihreän siirtymän nimissä kerrotaan, että kaikki on tehty väärin ja viljelijä on syyllinen maailman hätätilaan ja vedenpaisumukseen. Hiilidioksidista on tehty ilmastouskonnon näkymätön ane. Hiileenkö unioni kaatuu?

Contact

Bruxelles

Parlement européen
Bât. ALTIERO SPINELLI
08F266
60, rue Wiertz / Wiertzstraat 60
B-1047 Bruxelles/Brussel
Strasbourg

Parlement européen
Bât. LOUISE WEISS
T03059
1, avenue du Président Robert Schuman
CS 91024
F-67070 Strasbourg Cedex