Please fill this field
Ioan-Rareş BOGDAN Ioan-Rareş BOGDAN
Ioan-Rareş BOGDAN

Group of the European People's Party (Christian Democrats)

Member

Romania - Partidul Naţional Liberal (Romania)

Date of birth : , Ocna Mures

Home Ioan-Rareş BOGDAN

Member

LIBE
Committee on Civil Liberties, Justice and Home Affairs
INGE
Special Committee on Foreign Interference in all Democratic Processes in the European Union, including Disinformation
D-US
Delegation for relations with the United States

Substitute

AFET
Committee on Foreign Affairs
ITRE
Committee on Industry, Research and Energy
PETI
Committee on Petitions
DLAT
Delegation to the Euro-Latin American Parliamentary Assembly

Most recent activities

Rail passengers' rights and obligations (A9-0045/2021 - Bogusław Liberadzki) RO

29-04-2021
Written explanations of vote

Cetățenii se bucură, acum, de o protecție mai bună atunci când călătoresc cu trenul și se confruntă cu întârzieri, anulări sau discriminări. Parlamentul European a venit în întâmpinarea nevoilor lor și a aprobat o serie de norme care vor garanta că pasagerii pot fi redirecționați și pot primi ajutor în caz de întârzieri sau anulări. Totodată, accesul și asistența vor fi îmbunătățite pentru persoanele cu mobilitate redusă și se vor crea mai multe locuri rezervate bicicletelor. Prin adoptarea acestor noi norme se clarifică mai bine și ceea ce poate fi considerat un caz de forță majoră.
O măsură importantă vizează că, atunci când există o întârziere de peste 60 de minute, pasagerii pot alege fie rambursarea integrală a costului biletului lor, fie continuarea călătoriei, fie redirecționarea în condiții comparabile, dar fără a suporta costuri suplimentare. De asemenea, călătorii din transportul feroviar vor putea să-și organizeze ei înșiși călătoria pe o rută diferită și să obțină rambursarea pentru un bilet nou dacă operatorul feroviar nu le comunică opțiunile de redirecționare în termen de 100 de minute de la ora de plecare prevăzută.
Sprijin acest un pas major făcut de UE în sprijinul transportului feroviar, care devine acum mai convenabil și mai ușor de utilizat pentru călători.

5th anniversary of the Peace Agreement in Colombia (RC-B9-0227/2021, B9-0227/2021, B9-0228/2021, B9-0229/2021, B9-0230/2021, B9-0231/2021, B9-0232/2021) RO

29-04-2021
Written explanations of vote

Acordul final de încetare a conflictului armat și de construire a unei păci stabile și durabile – Acordul de pace – semnat la 24 noiembrie 2016 între Guvernul Columbiei și Forțele Armate Revoluționare din Columbia – Armata Populară (FARC-EP) - reprezintă o etapă importantă în construirea unei păci stabile în Columbia.
Pe măsură ce Acordul de pace se apropie de al cincilea an de punere în aplicare, dialogul dintre părți la nivel politic și tehnic este esențial pentru depășirea provocărilor cu care se confruntă acesta. De aceea, toți cei implicați în acest proces trebuie să dea dovadă, în continuare, de un angajament semnificativ și să colaboreze pentru a asigura progrese în punerea în aplicare a Acordului.
În acest context, îmi exprim îngrijorarea cu privire la provocările enorme pentru protecția drepturilor omului în Columbia și, alături de colegii mei din PE, fac un apel ferm ca drepturile omului să fie susținute pe deplin și în permanență de sistemul politic columbian și de instituțiile sale.
Susțin punerea în aplicare a Acordului de pace și cred că acest demers este o prioritate-cheie nu numai pentru Columbia, ci și pentru Uniunea Europeană și pentru comunitatea internațională în general.

European Child Guarantee (B9-0220/2021) RO

29-04-2021
Written explanations of vote

În 2019 aproape 18 milioane de copii din UE (22,2 % din copiii din întreaga lume) trăiau în gospodării expuse riscului de sărăcie sau de excluziune socială. Uniunea Europeană vine acum în sprijinul nevoilor lor, iar scopul Garanției europene pentru copii este a promova egalitatea de șanse prin garantarea accesului copiilor aflați în dificultate (care au mai puțin de 18 ani și sunt expuși riscului de sărăcie sau de excluziune socială) la o serie de servicii esențiale.
Avem obligația să le asigurăm copiilor un trai decent, să le garantăm accesul gratuit la educație și asistență medicală, precum și locuințe decente și o alimentație adecvată. Este esențial să se investească masiv în copii pentru a eradica sărăcia în rândul lor și pentru a le permite să se dezvolte și să se bucure pe deplin de drepturile pe care le au în UE.
Sprijin categoric Garanția europeană pentru copii și îmi doresc ca ei să beneficieze de un nivel de educație și ocrotire corespunzătoare. Este datoria noastră să ne asigurăm că oferim cel mai bun climat pentru copii în UE și în întreaga lume și că ei toți își pot valorifica întregul potențial, indiferent de originea socială.

Contact

Bruxelles

Strasbourg