Please fill this field
Mircea-Gheorghe HAVA Mircea-Gheorghe HAVA
Mircea-Gheorghe HAVA

Group of the European People's Party (Christian Democrats)

Member

Romania - Partidul Naţional Liberal (Romania)

Date of birth : , Oradea

Home Mircea-Gheorghe HAVA

Vice-Chair

D-CA
Delegation for relations with Canada

Member

REGI
Committee on Regional Development

Substitute

BUDG
Committee on Budgets
D-CL
Delegation to the EU-Chile Joint Parliamentary Committee

Most recent activities

European Climate Law (A9-0162/2020 - Jytte Guteland) RO

07-10-2020
Written explanations of vote

Nu am votat amendamentul prin care ținta de reducere a emisiilor de gaze cu efect de seră se modifică de la 55%, la 60%, până în 2030, față de anul 1990. Toată lumea vrea ca Europa să devină un continent neutru climatic în 2050, dar cred că fiecare stat membru va căuta să se angajeze responsabil față cetățenii săi și față de industria sa. Acest amendament înseamnă un efort financiar uriaș, de aproape 90 de miliarde de euro. Un efort pe care toate economiile UE ar trebui să îl susțină.
Nu am votat pentru că fiecare stat membru este suveran în a-și decide mixul de energie pe care îl folosește în economia națională. Nu m-am alăturat acestui vot doar pentru că „dă bine”, cât încă românii așteaptă investiții în autostrăzi, căi ferate, mijloace de transport verzi, sănătate, educație, infrastructură verde, eficiență energetică, digitalizare sau cercetare.
Am votat gândindu-mă la angajații unor companii care depind și vor depinde și în anii următori de o resursă energetică curente pe care le folosește România, angajați din județele Hunedoara, Gorj, Dolj, Prahova, Galați și Mureș, Alba unde activează companii ce vor fi afectate de consecințele implementării unor amendamente de tipul celui de mai sus.

The role of cohesion policy in tackling the socio-economic fallout from COVID-19 (debate) RO

10-07-2020 P9_CRE-REV(2020)07-10(3-058-0000)
Contributions to plenary debates

Contact

Bruxelles

Strasbourg