Please fill this field
Tudor CIUHODARU Tudor CIUHODARU
Tudor CIUHODARU

Group of the Progressive Alliance of Socialists and Democrats in the European Parliament

Member

Romania - Partidul Social Democrat (Romania)

Date of birth : , Bacau

Written explanations of vote Tudor CIUHODARU

Members can submit a written explanation of their vote in plenary. Rule 194

EU Strategy for Sustainable Tourism (A9-0033/2021 - Cláudia Monteiro de Aguiar) RO

25-03-2021

Suntem de azi pe un teren minat. Certificatul verde digital de călătorie, a cărui introducere prin procedură de urgență ați adoptat-o acum poate deveni, fără o dezbatere amplă bazată pe date medicale concludente și pe respectarea tuturor condiționalităților legate de datele cu caracter personal doar un nou produs cu dublă utilizare, adică un atentat la drepturile și libertățile noastre fundamentale și la valorile noastre europene.
Am votat împotriva instituirii unui astfel de pașaport prin procedură de urgență.
Cel mai important drept câștigat cu greu de toți românii odată cu aderarea României la Uniunea Europeană a fost dreptul de a circula liber în toate statele membre, fără restricții și cheltuieli suplimentare, doar în baza actului de identitate eliberat în țara mea. Eu vreau ca și acest drept să fie respectat.
Am solicitat din nou Comisiei și Parlamentului European ca orice măsură privind controlul european să fie făcută doar după o dezbatere amplă bazată pe date medicale concludente în așa fel ca deviza Uniunii Europene să continue să însemne libertate și acum mă refer nu doar la libertatea de mișcare.
Onorată Comisie, onorați membri, de ce vaccinarea este gratuită iar testarea e pe bani...grei?

Equal treatment in employment and occupation in light of the UNCRPD (A9-0014/2021 - Katrin Langensiepen) RO

10-03-2021

Discriminarea profesională cu care se confruntă persoanele cu dizabilități în statele membre ale UE e reală. Doar în teorie dreptul la muncă este asigurat pentru fiecare dintre noi. În practică, numai 50,6 % dintre persoanele cu dizabilități sunt încadrate în muncă (48,3 % dintre femei și 53,3 % dintre bărbați), față de 74,8 % dintre persoanele fără dizabilități.
Vreau ca în viitorul apropiat să putem asigura cât mai multe locuri de muncă incluzive și traiul într-o societate favorabilă incluziunii, astfel încât deviza oficială a UE, „Unitate în diversitate” să nu fie doar o deviză. Cu toate acestea, avem încă un drum lung de parcurs. De aceea dorim instituirea câtorva măsuri clare și urgente:
- stabilirea unei cote minime de dizabilitate în Uniunea Europeană - un număr minim de persoane cu dizabilități să poată să lucreze într-o firmă (inclusiv în marile companii);
- stabilirea obligației ca firmele să se adapteze în mod corespunzător persoanelor cu dizabilități;
- persoanele cu dizabilități să fie plătite la fel ca persoanele fără dizabilități pentru aceeași muncă;
- păstrarea indemnizației de invaliditate chiar și atunci când lucrează.
Sperăm că ne veți ajuta cu toții și veți vota pentru a putea să atingem acest obiectiv.

Objection pursuant to Rule 112(2) and (3): Genetically modified maize MZIR098 (SYN-ØØØ98-3) (B9-0161/2021) RO

10-03-2021

Vreau ca viața fiecărui român să fie protejată. Siguranța alimentară trebuie să devină o urgență la nivel european. Din păcate, Comisia Europeană continuă să autorizeze importul de produse alimentare modificate genetic cu risc crescut pentru viața oamenilor și mediu. Noul porumb MZIR098 (SYN-ØØØ98-3) autorizat de Comisie este un pericol pentru sănătatea tuturor. Acest porumb a fost modificat genetic pentru a conferi toleranță la erbicidele complementare care conțin glufosinat și pentru a produce două proteine insecticide (toxinele „Bt” sau „Cry”): eCry3.1Ab și mCry3A).
Vreau ca acest produs să nu ajungă niciodată în farfuriile românilor. Sunt trei motive clare: 1. glufosinatul este clasificat drept toxic pentru reproducere și este interzis din 2018 în UE; 2. sunt multiple efecte secundare după expunerea la toxinele Bt care pot afecta sistemul imunitar și pot amplifica caracterul alergen al altor proteine cu care intră în contact; 3. Regulamentul (CE) nr.1829/2003 prevede că produsele alimentare sau furajele modificate genetic nu trebuie să aibă efecte adverse asupra sănătății oamenilor, animalelor și a mediului, dar EFSA nu a solicitat nici acum studii suplimentare.
Onorată Comisie, având în vedere argumentele menționate, vă solicit să vă retrageți imediat proiectul de decizie de punere în aplicare a autorizației pentru acest produs.

InvestEU Programme (A9-0203/2020 - José Manuel Fernandes, Irene Tinagli) RO

09-03-2021

Pentru a îmbunătăți răspunsul Uniunii în situații de urgență, precum și reziliența întregii economii e nevoie de un program masiv de investiții bazat pe o nouă strategie.
Vreau ca prin noul program să putem asigura integrarea și simplificarea finanțării oferite pentru România într-un sistem unic de garanție bugetară, îmbunătățind astfel impactul sprijinului Uniunii și reducând în același timp costurile suportate din buget.
Programul InvestEU trebuie să acorde prioritate domeniilor în care nu există investiții suficiente și în care sunt necesare investiții suplimentare. Câteva direcții trebuie să fie de acum prioritare: infrastructura sustenabilă; cercetarea, inovarea și digitalizarea; IMM-urile; investițiile sociale și competențele; investițiile europene strategice și sprijinul pentru solvabilitate.
Vreau ca InvestEU să poată deveni o investiție în viitorul Iașiului și al Moldovei. Vreau ca această zonă să nu mai fie uitată și să primească sprijin la nivel european. E nevoie ca măcar acum să fie orientat spre crearea unui spațiu european unic al transporturilor din care autostrada Iași - Târgu Mureș nu poate și nu trebuie să lipsească. La fel și Spitalul de Urgență Iași.
Onorată Comisie, onorat Consiliu, vă solicit din nou să susțineți acest demers.

European Climate Law (A9-0162/2020 - Jytte Guteland) RO

07-10-2020

Legea climei, pe care am susținut-o și în Comisia pentru mediu, sănătate publică și siguranță alimentară, a fost adoptată. Obiectivele acestui demers sunt clare. E nevoie de o Revoluție verde, de noi politici de sănătate publică, sociale și economice, aplicate unitar la nivel european și care să beneficieze de finanțare (prin fondul pentru o tranziție justă). Vreau:
1. creșterea speranței de viață/reducerea numărului de decese evitabile;
2. reducerea poluării ce afectează viața fiecăruia dintre noi;
3. ca Europa să devină primul continent neutru din punct de vedere climatic.
Motivațiile acestui demers sunt clare:
1. Creșterea temperaturii se apropie rapid de depășirea permanentă a valorii critice a limitei climatice de 1,5 grade (cu consecințe dezastruoase asupra planetei). Ultimul an a fost cel mai călduros din istoria Europei! Ultimul deceniu a fost cel mai călduros la nivel mondial.
2. Peste 75% din emisiile de gaze cu efect de seră în UE provin din industria energetică (54%) și din transport (25%).
3. Poluarea atmosferică provoacă peste 400 000 de decese în fiecare an (datele Agenției Europene de Mediu). Alte 250 000 de vieți vor fi pierdute din cauza stresului termic/valurilor de căldură. Cei mai afectați sunt cei din grupele de risc, pacienții cu boli cardiovasculare și respiratorii, precum și vârstnicii.

Situation in the Schengen area following the Covid-19 outbreak (B9-0165/2020) RO

19-06-2020

Adoptat! Proiectul meu de suflet din acest mandat devine realitate. Parlamentul European a votat pentru intrarea României în spațiul Schengen. Rezoluția adoptată acum prevede aplicarea integrală a dispozițiilor acquis-ului Schengen și în România, cu eliminarea controalelor la frontierele interne terestre, maritime și aeriene. Viitorul Uniunii Europene poate fi doar unul fără fragmentare!
Am cerut (de mai multe ori!) finalizarea integrării în Schengen cu toate statele membre ale UE și realizarea de urgență a unui nou proiect de decizie din partea Consiliului. Acum am reușit să obținem majoritatea necesară de voturi în plenul Parlamentului European.
Concret, rezoluția privind situația din spațiul Schengen prevede explicit că: ,,având în vedere rezoluția din 11 decembrie 2018 referitoare la aplicarea integrală a dispozițiilor acquis-ului Schengen în Bulgaria și în România (ce prevăd eliminarea controalelor la frontierele interne terestre, maritime și aeriene) invită Consiliul și statele membre să își intensifice eforturile pentru a realiza finalizarea integrării Schengen” și ,,îndeamnă din nou Consiliul să prezinte un nou proiect de decizie privind aplicarea integrală a dispozițiilor acquis-ului Schengen în România în cel mai scurt timp posibil”.

The European Green Deal (RC-B9-0040/2020, B9-0040/2020, B9-0041/2020, B9-0042/2020, B9-0043/2020, B9-0044/2020, B9-0045/2020, B9-0046/2020) RO

15-01-2020

Adoptat! Pactul ecologic european a fost adoptat cu 482 de voturi din 713. Împotrivă au fost 136 de europarlamentari, iar 95 s-au abținut. Să nu uităm că în spatele Green Deal se află oameni și sănătatea lor afectată de poluare.
Este nevoie de o Revoluție verde - noi politici de sănătate publică și sociale aplicate la nivel european.
Am propus un mecanism care să permită acest lucru. Mai exact:
1. Asigurarea finanțării corespunzătoare bazate pe studii de impact.
2. Asistență europeană în implementarea acestor proiecte.
3. Finanțare prioritară a României de către Banca Europeană de Investiții - regiunile cele mai vulnerabile (Valea Jiului și Oltenia).
4. Introducerea salariului minim european.
5. Suplimentarea fondurilor de coeziune, atât de necesare pentru dezvoltare.
Și nu în ultimul rând, două soluții mai puțin costisitoare dar extrem de eficiente:
1. Interzicerea defrișării la nivel european pe durata acestui mandat. Proiectul meu de lege ce prevede același lucru este pe ordinea de zi a Camerei Deputaților în Parlamentul României și nu văd de ce nu ar putea fi adoptat.
2. Introducerea educației ecologice la nivel european.
Unitate în diversitate, deviza Uniunii Europene, trebuie să însemne și sănătate, și solidaritate pentru toți cetățenii europeni.

Commemoration of the 30th anniversary of the Romanian revolution of December 1989 (B9-0241/2019) RO

19-12-2019

Rezoluția pentru Revoluția din România a fost acum adoptată! Peste 80% din europarlamentari au votat pentru proiectul nostru: 518 voturi pentru, 18 împotrivă și 82 de abțineri. Pentru ca aceste valori europene să continue, avem obligația să facem ca și celelalte ziduri să cadă mai departe.
Drepturile românilor trebuie respectate! Le-am spus și lor că îndeplinim toate condițiile și că solicităm să intrăm urgent în Schengen!
Sper ca toți europarlamentarii români să susțină necondiționat acest demers.

Election of the Commission RO

27-11-2019

Votul meu de azi pentru noua Comisie Europeană nu este un cec în alb. Le-am spus și lor. Am trei solicitări urgente pentru România:
1. Schengen – aderarea la acest spațiu european.
2. Infrastructură – finanțarea Spitalului Regional de Urgență Iași și a autostrăzii Iași-Târgu Mureș. Premieră istorică: Iașiul va fi primul oraș din România care va beneficia de un spital de secol XXI. În urmă cu o lună Comisia Europeană a primit cererea noastră de finanțare pentru viitorul spital de urgență. Dacă solicitările noastre vor fi onorate, contractul va fi semnat până la finalul lunii decembrie 2019.
3. Subvențiile pentru agricultori – reanalizate și eliminarea diferențelor dintre țările europene.
Solicit și celorlalți europarlamentari români, indiferent de culoarea politică, să mă susțină în acest demers.

State of implementation of anti-money laundering legislation (B9-0045/2019, B9-0046/2019) RO

19-09-2019

Combaterea spălării banilor și a finanțării terorismului este o sarcină continuă susținută de un cadru de reglementare care necesită actualizări periodice pentru a ține pasul cu noile evoluții. S-au înregistrat deja progrese importante în ceea ce privește îmbunătățirea cadrului existent, în special prin ajustările legislative efectuate în ultimii ani.
Există, totuși, divergențe majore în aplicarea cadrului, existând o problemă structurală în ceea ce privește capacitatea Uniunii de a preveni utilizarea sistemului financiar în scopuri nelegitime.
Pe o piață internă integrată, fragmentarea și neaplicarea cadrului juridic reprezintă amenințări la adresa integrității sistemului financiar al Uniunii și a securității Uniunii în general. Această situație impune o acțiune hotărâtă, rapidă și coerentă pentru a asigura că legislația privind combaterea spălării banilor/combaterea finanțării terorismului este pusă în aplicare pe deplin în mod coerent și eficace, în special de autoritățile competente cheie, cum ar fi autoritățile de supraveghere și unitățile de informații financiare.

Contact

Bruxelles

Strasbourg