Please fill this field
Andrey SLABAKOV Andrey SLABAKOV
Andrey SLABAKOV

European Conservatives and Reformists Group

Member

Bulgaria - VMRO (Bulgaria)

Date of birth : , Sofia

Home Andrey SLABAKOV

Member

CULT
Committee on Culture and Education
D-AL
Delegation to the EU-Albania Stabilisation and Association Parliamentary Committee

Substitute

ENVI
Committee on the Environment, Public Health and Food Safety
PETI
Committee on Petitions
BECA
Special Committee on Beating Cancer
D-TR
Delegation to the EU-Turkey Joint Parliamentary Committee

Most recent activities

OPINION with recommendations to the Commission on quality traineeships in the EU

29-10-2020 CULT_AD(2020)648619 PE648.619v02-00 CULT
Opinions - as shadow rapporteur
Niyazi KIZILYÜREK

Digital Finance: emerging risks in crypto-assets - regulatory and supervisory challenges in the area of financial services, institutions and markets (A9-0161/2020 - Ondřej Kovařík) BG

08-10-2020
Written explanations of vote

Уважаеми колеги,
Гласувам „въздържал се“ по изготвения доклад. Ясно съзнавам, че в него се говори за важни неща като прането на пари през финансовата система и финансирането на тероризма. Аз категорично подкрепям разрешаването на тези въпроси, моята политическа група - също.
Още повече, предложеният доклад предлага да се увеличи обменът на данни с цел насърчаване на иновациите, което адмирирам. Така ще се улесни достъпът до публична информация в целия ЕС. Разбирам, че това ще бъде от полза за дружествата за цифрово финансиране, както и за редица други области на политиката на Съюза и ще повиши прозрачността на пазара.
Въпреки това, не мога да разбера и недоумявам защо виждам препратки към прехода към климатично неутрално общество в ЕС. По никакъв начин не мога да се съглася, а и не смятам, че мястото на тази тема е в предложения доклад. За пореден път виждаме как се предлагат неща, които целят прокарването на политически цели и идеологии там, където не им е мястото. Кому е нужно да се говори за прехода навсякъде? Сякаш мислите, че колкото повече го споменавате, той ще стане някак си по-реален. Няма да го бъде. Благодаря!

Contact

Bruxelles

Strasbourg