Please fill this field
Mihai TUDOSE Mihai TUDOSE
Mihai TUDOSE

Group of the Progressive Alliance of Socialists and Democrats in the European Parliament

Member

Romania - Partidul Social Democrat (Romania)

Date of birth : , Braila

Home Mihai TUDOSE

Member

INTA
Committee on International Trade
AFCO
Committee on Constitutional Affairs
D-MD
Delegation to the EU-Moldova Parliamentary Association Committee

Substitute

ECON
Committee on Economic and Monetary Affairs
ITRE
Committee on Industry, Research and Energy
INGE
Special Committee on Foreign Interference in all Democratic Processes in the European Union, including Disinformation
D-MK
Delegation to the EU-North Macedonia Joint Parliamentary Committee

Most recent activities

The state of play of the EU’s COVID-19 Vaccination Strategy (continuation of debate) RO

10-02-2021 P9_CRE-PROV(2021)02-10(3-152-7500)
Contributions to plenary debates

Establishing the Recovery and Resilience Facility (A9-0214/2020 - Eider Gardiazabal Rubial, Siegfried Mureşan, Dragoș Pîslaru) RO

09-02-2021
Written explanations of vote

Am votat pentru crearea acestui mecanism esențial de scoatere a economiei europene din criza pandemică. Țara mea, România, are, de acum, șansa de a obține 30,44 miliarde de euro, din care 13,5 miliarde de euro bani nerambursabili, iar restul reprezentând împrumuturi în condiții avantajoase, contractate de Comisia Europeană pe piețele internaționale. Este o fereastră de oportunitate pentru modernizare și pentru valorificarea potențialului uman și natural.
Solicit Comisiei să fie pro-activă în relația cu statele membre, în cursul procesului de adoptare și implementare a planurilor naționale de relansare, pentru a susține elaborarea unor proiecte conforme și cât mai eficiente. Avem nevoie de stimularea producției, de sprijinirea inițiativelor locale și de un răspuns coerent la inegalitățile în creștere între statele și regiunile UE. Reformele și investițiile trebuie să constituie soluții la deficiențele structurale ale economiilor europene, reliefate și, adesea, agravate de criza pandemică.

New Circular Economy Action Plan: see Minutes (A9-0008/2021 - Jan Huitema) RO

09-02-2021
Written explanations of vote

În 2050, ne vor trebui trei planete Terra ca să trăim în stilul actual, dacă nu facem pasul către economia circulară, de la actuala economie lineară – care înseamnă 90% din mărfurile de pe piață și în care numai 12% din materiile prime sunt reciclate. Modelul actual poate fi definit prin formula: extrage, prelucrează și aruncă. Economia circulară înseamnă economie de resurse, prin crearea unei piețe a materiilor prime secundare, dar și prin reguli de reciclare mai stricte, obiective coercitive și stimularea competitivității industriei UE în noua paradigmă de producție.
Am votat în favoarea acestui raport și datorită faptului că detaliază suportul ce trebuie acordat celor șapte sectoare definite de către Comisia Europeană ca lanțuri valorice-cheie: produsele electronice; bateriile și vehiculele; ambalajele; materialele plastice; produsele textile; construcțiile și clădirile; alimentele, apa și nutrienții. Avem, astfel, o ordine a priorităților, bazată pe potențialul de creștere și amprenta ecologică a acestor domenii de bază.

Contact

Bruxelles

Strasbourg