Please fill this field
Ernő SCHALLER-BAROSS Ernő SCHALLER-BAROSS
Ernő SCHALLER-BAROSS

Non-attached Members

Hungary - Fidesz-Magyar Polgári Szövetség-Kereszténydemokrata Néppárt (Hungary)

Home Ernő SCHALLER-BAROSS

Most recent activities

Shaping digital education policy (A9-0042/2021 - Victor Negrescu) HU

25-03-2021
Written explanations of vote

A koronavírus világjárvány következtében előtérbe került a digitalizáció és a digitális oktatás kérdése. Egyik napról a másikra kellett átállni a digitális távoktatásra, ami óriási kihívásokkal járt mind a tanároknak, a diákoknak és a családoknak is.
Fontos, hogy a digitális oktatás nem helyettesítheti hosszútávon a személyes, osztálytermi oktatást. Az oktatás kiegészítő eszközeivé kell tenni a digitális eszközöket, hisz ez a jövő. Ennek tekintetében elengedhetetlen, hogy valamennyi oktatási intézmény és diák hozzáférjen a széles sávú internethez, ami a digitális készségek fejlesztésének előfeltétele. Vidéken és távoli területeken is biztosítani kell a széles sávú internetkapcsolatot.
Ahhoz, hogy a diákok zökkenőmentesen tudjanak boldogulni a digitalizáció és digitális oktatás világában, különösen fontos, hogy rendelkezzenek az online térben való tanuláshoz szükséges, korcsoportjuknak megfelelő digitális képességekkel.
Mivel oktatási rendszereink különbözőek, és az oktatás és a képzés tagállami hatáskörbe tartoznak, ezért nem létezhet egységes európai uniós digitális oktatáspolitika, de fontos, hogy a tagállamok és szakintézmények megosszák egymással a jó tapasztalatokat és tanuljanak egymástól. A rendelkezésre álló uniós források mellett, elengedhetetlen, hogy a tagállamok befektessenek a minőségi oktatásba, a digitalizációba és a környezettudatos szemlélet megvalósításába.
Szavazatommal támogattam a jelentés elfogadását.

Procurement in the fields of defence and security and transfer of defence-related products: implementation of relevant Directives (A9-0025/2021 - Andreas Schwab) HU

25-03-2021
Written explanations of vote

A védelmi csomag irányelveinek célkitűzései nagymértékben hozzájárulhatnak a hatékony belső piac létrehozásához, de a bennük rejlő potenciál teljes kibontakoztatása továbbra is várat magára. Szavazatommal támogattam a jelentést, úgy vélem ugyanis, hogy a koronavírus-járvány miatti összetett környezetben továbbra is fennáll a védelmi csomag irányelveinek, Unió-szerte eltérő és egyenlőtlen végrehajtása. Kiemelten fontosnak tartom például a kkv-k részvételének növelésére irányuló célkitűzést a belső piac megnyitására, hiszen eddig azt csak részlegesen sikerült megvalósítani. A védelmi beszerzésekről szóló irányelv és a transzferekről szóló irányelv egyes elemei tehát igenis továbbfejleszthetőek, például az általános közbeszerzési irányelvvel való összhang növelése révén. Jelen fázisban azonban - a jelentéstevőkkel egyetértve - nincs szükség ezen irányelvek felülvizsgálatára, mivel a meglévő szabályozási keretnek megfelelő végrehajtás és alkalmazás esetén elegendőnek kell lennie.

Contact

Bruxelles

Strasbourg