Please fill this field
Edina TÓTH Edina TÓTH
Edina TÓTH

Non-attached Members

Hungary - Fidesz-Magyar Polgári Szövetség-Kereszténydemokrata Néppárt (Hungary)

Date of birth : , Budapest

Home Edina TÓTH

Member

ENVI
Committee on the Environment, Public Health and Food Safety

Most recent activities

Farm to Fork Strategy (debate) HU

18-10-2021 P9_CRE-PROV(2021)10-18(1-049-0000)
Contributions to plenary debates

Reforming the EU policy on harmful tax practices (including the reform of the Code of Conduct Group) (A9-0245/2021 - Aurore Lalucq) HU

07-10-2021
Written explanations of vote

Támogatom és kiemelten fontosnak tartom, hogy határozottan és hatékonyabban lépjünk fel az adócsalás és adóelkerülés ellen. Mindazonáltal úgy vélem, hogy a baloldal folyamatosan elfelejtkezik arról, hogy az adópolitika tagállami hatáskör.
Láthatjuk, hogy versenyképességben Európa folyamatosan alulmarad Kínával és az Egyesült Államokkal szemben. Sajnos számos vita során megtapasztaltam, hogy a baloldal szótárában a versenyképesség leginkább szitokszóként jelenik meg. Pedig fontos lenne felismerni végre, hogy a versenyképesség a jövő záloga. Úgy vélem, hogy az Uniónak inkább a kiegyensúlyozott és versenyképes adórendszerek kialakítását és fenntartását kellene szorgalmaznia, hogy felzárkózzunk a globális versenyben.
Ezzel szemben a jelentés megbélyegezi az adót csökkentő országokat, a benne szereplő javaslat pedig csak állandó feszültségeket keltene. A javaslat megvalósítása jelentősen rontaná mind a versenyképességet, mind pedig az Unió belső egységét is.
Én is úgy gondolom, hogy mindent meg kell tennünk azért, hogy senki, még a nagy multinacionális vállalatok se kerülhessék el az adófizetést. Azonban ideje lenne elismernie mindenkinek: a tisztességes adóverseny hozzájárul a versenyképesség növeléséhez, hiszen arra ösztönzi a vállalatokat, hogy maradjanak az Unió területén. Sokak számára pedig sajnos még mindig nem világos, hogy a belső versenyképességtől az EU versenyképessége is nő.
A fentiek értelmében a jelentés végszavazásánál tartózkodtam.

Edina TÓTH
Edina TÓTH

On EP NEWSHUB

RT @abouthungary: PM Orbán ahead of EU summit: We must defend the utility cost reduction program https://t.co/pi3jVU9Ouw 

Ahead to the #COP26, there is a crisis of overhead & energy prices in Europe today, and the EU's responsibility for this is clear. I call on the @EU_Commission to put an end to climate policy on citizens' wallets and to live up to its obligation to keep our businesses competitive

#EUFarm2Fork will jeopardize the #competitiveness of the #EU and food security of #Europe with its irrational requirements. @EU_Commission cannot hide the impact assessments that are unfavourable to Brussels, I expressed @Europarl_EN today.

Contact

Bruxelles

Strasbourg