Please fill this field
Marian-Jean MARINESCU Marian-Jean MARINESCU
Marian-Jean MARINESCU

Group of the European People's Party (Christian Democrats)

Member

Romania - Partidul Naţional Liberal (Romania)

Date of birth : , Râmnicu Vâlcea

Home Marian-Jean MARINESCU

Member

TRAN
Committee on Transport and Tourism
BECA
Special Committee on Beating Cancer
DACP
Delegation to the ACP-EU Joint Parliamentary Assembly

Substitute

CONT
Committee on Budgetary Control
ENVI
Committee on the Environment, Public Health and Food Safety
ITRE
Committee on Industry, Research and Energy
DASE
Delegation for relations with the countries of Southeast Asia and the Association of Southeast Asian Nations (ASEAN)

Most recent activities

The state of play of the EU’s COVID-19 Vaccination Strategy (continuation of debate) RO

10-02-2021 P9_CRE-PROV(2021)02-10(3-150-7500)
Contributions to plenary debates

Slot utilisation rules at Union airports: temporary relief (C9-0420/2020) RO

10-02-2021
Written explanations of vote

. – Modificarea Regulamentului alocare a sloturilor aeriene este o necesară gură de oxigen acordată companiilor aeriene, puternic afectate de criza Covid 19.
Am susținut acest raport, pe care îl consider un ajutor necesar pe care UE trebuie să îl acorde companiilor aeriene, din mai multe puncte de vedere: pe de o parte, este vorba de o intervenție legislativă împortantă în privința menținerii unui climat concurențial pe această piață, iar pe de alta, pentru asigurarea funcționării eficiente a aeroporturilor și evitarea zborurilor fantomă (cu avioane goale). Regulile propuse oferă certitudine pentru sezonul de vară 2021, extrem de important pentru industria aeronautică.

Temporary measures concerning the validity of certificates and licences (Omnibus II) (C9-0004/2021) RO

10-02-2021
Written explanations of vote

. – Am fost coordonatorul Raportului privind măsurile temporare referitoare la validitatea certificatelor și licențelor din transporturi, adoptat în regim de urgență, în această sesiune plenară.
Deoarece pandemia Covid persistă, a fost necesară adoptarea unor noi măsuri temporare pentru prelungirea cu 6 luni a validității certificatelor, licențelor și autorizațiilor, precum și pentru amânarea controalelor periodice, pentru toate tipurile de transport.
Impredictibilitatea evoluției crizei sanitare a creat sincope în aplicarea Regulamentului 2020/698, mai multe state membre fiind nevoite să solicite Comisiei Europene autorizarea prelungirii individuale a valabilității acestor documente, peste cele 6 luni acordate deja anul trecut, la debutul pandemiei.
Mai mult, întrucât unele state membre au avertizat că este posibil ca nici după aprilie 2021 să nu poată fi reluate procedurile de certificare, Comisia a înțeles gravitatea acestor iminente blocaje și a decis prelungirea validității documentelor necesare în transporturi, pentru toate statele membre.
Transporturile, coloana vertebrală a economiei UE au fost unul dintre cele mai afectate domenii în această criză sanitară. Încă de la debutul pandemiei, a fost evident rolul esențial al transporturilor, atât în sprijinirea sectorului medical, cât și pentru aprovizionare oamenilor cu bunurile esențiale. Rolul nostru este să venim rapid în sprijinul acestui domeniu și să diminuăm pe cât posibil efectele negative ale crizei sanitare.

Marian-Jean MARINESCU
Marian-Jean MARINESCU

On EP NEWSHUB

INTERVIU Eurodeputatul Marian-Jean Marinescu: Comisia Europeană va trebui să propună o modificare legislativă a Pachetului Mobilitate. Acest lucru nu poate fi evitat - https://t.co/UlhEVfDMpV 

🚚We urge the @EU_Commission to come up with a proposal, which would eliminate the alarming problem of queues of trucks at borders. We need rational solutions for drivers and our European companies for the sake of supply of goods @EPPGroup #GreenLanes https://t.co/06QQmQNL1C 

Drivers are often forced to queue at the borders and at #COVID19 testing centers, in different weather conditions and without food. This is unacceptable. We need to ensure decent working conditions for drivers who’s activity is essential for the functioning of the Internal Market

Contact

Bruxelles

Strasbourg