Please fill this field
Marian-Jean MARINESCU Marian-Jean MARINESCU
Marian-Jean MARINESCU

Group of the European People's Party (Christian Democrats)

Member

Romania - Partidul Naţional Liberal (Romania)

Date of birth : , Râmnicu Vâlcea

Home Marian-Jean MARINESCU

Member

TRAN
Committee on Transport and Tourism
BECA
Special Committee on Beating Cancer
DACP
Delegation to the ACP-EU Joint Parliamentary Assembly

Substitute

CONT
Committee on Budgetary Control
ENVI
Committee on the Environment, Public Health and Food Safety
ITRE
Committee on Industry, Research and Energy
DASE
Delegation for relations with the countries of Southeast Asia and the Association of Southeast Asian Nations (ASEAN)

Most recent activities

Digital Green Certificate - Union citizens (C9-0104/2021 - Juan Fernando López Aguilar) RO

28-04-2021
Written explanations of vote

. – Am susținut prin votul meu instituirea cadrului legislativ pentru un „certificat UE COVID-19” o soluție bună pentru fluidizarea mobilității cetățenilor europeni, care va avea consecințe și asupra mediului de afaceri. Cei vaccinați, cei care dețin un test negativ ca și cei care au trecut deja prin boală nu ar trebui să mai stea în carantină sau autoizolare. Este nevoie de o coordonare între statele membre pentru asigurarea liberei circulații a cetățenilor în UE. Textul adoptat de Parlament subliniază și că vaccinurile și testele trebuie să fie accesibile și gratuite pentru toți cetățenii. Certificatele vor fi verificate pentru a preveni frauda și falsificarea. Datele cu caracter personal obținute din certificate nu pot fi stocate în statele membre de destinație și nu va exista o bază de date centrală la nivelul UE.
Trebuie precizat însă că acest certificat va fi valabil maxim 12 luni și nu va fi un document de călătorie.

More efficient and cleaner maritime transport (A9-0029/2021 - Karima Delli) RO

27-04-2021
Written explanations of vote

. – Evoluția tehnologică, riscul relocarii emisiilor de carbon prin mutarea activităților de producție in țari cu politici mai relaxate privind emisiile și competitivitatea sunt cele trei elemente care vor obliga și transportul maritim european să elimine treptat combustibilii fosili.
Salut faptul că acest raport subliniază faptul că schema de reducere a emisiilor de dioxid de carbon în transportul maritim ar trebui negociată în cadrul Organizației Maritime Internaționale. Schema de reducere a amprentei de carbon trebuie să fie însă realistă și realizabilă.
Includerea sectorului maritim în schema EU-ETS ar trebui să se bazeze pe un studiu de impact cuprinzător care să analize, între altele, competitivitatea operatorilor maritimi europeni, impactul asupra locurilor de muncă în acest sector și riscurile asociate cu relocările emisiilor de carbon.
Pe de altă parte, susțin ideea indicată în raport potrivit căreia în cadrul principiului poluatorul plătește, trebuie să se facă o diferență între proprietarul de nave și operatorul de nave.
Nu în ultimul rând, salut propunerea ca gazul lichefiat (LNG) să fie acceptat drept combustibil de tranziție.

Marian-Jean MARINESCU
Marian-Jean MARINESCU

On EP NEWSHUB

https://t.co/8llyWiK070 

RT @ECR_CoR: 2/2 Both the Marhsal & @MarianMarinescu agreed on the need to modify state aid rules to make them more flexible to support regional airports in the recovery from the pandemic.

RT @ECR_CoR: 1/2 In the margins of #CoRplenary ECR President Marshal Władysław Ortyl meets MEP @MarianMarinescu, @Europarl_EN Chair of Intergroup on Sky & Space, to discuss impact of #COVID19 on regional airports in Europe - the Marshal is @EU_CoR Rapporteur on this very topic. https://t.co/HofNlW24FB 

Contact

Bruxelles

Strasbourg