Please fill this field
Christel SCHALDEMOSE Christel SCHALDEMOSE
Christel SCHALDEMOSE

Group of the Progressive Alliance of Socialists and Democrats in the European Parliament

Member

Denmark - Socialdemokratiet (Denmark)

Date of birth : , Odense

Home Christel SCHALDEMOSE

Vice-Chair

D-JP
Delegation for relations with Japan

Member

IMCO
Committee on the Internal Market and Consumer Protection

Substitute

ENVI
Committee on the Environment, Public Health and Food Safety
DEEA
Delegation for Northern cooperation and for relations with Switzerland and Norway and to the EU-Iceland Joint Parliamentary Committee and the European Economic Area (EEA) Joint Parliamentary Committee

Most recent activities

Conclusions of the extraordinary European Council meeting of 17-21 July 2020 (B9-0229/2020) DA

23-07-2020
Written explanations of vote

. – De danske socialdemokrater i Europa-Parlamentet bakker op om den aftale, Det Europæiske Råd nåede frem til den 21. juli 2020. Aftalen moderniserer prioriteringerne i den flerårige finansielle ramme med mindre fokus på landbrug og strukturfonde og mere fokus på klima. Samtidig indføres et ny EU-genopretningsinstrument, der vil få Europa sikkert på den anden side af corona-krisen gennem lån og tilskud til langsigtede genopretningsreformer.
Vi er stærkt tilfredse med, at retsstatsprincipperne for første gang i EU’s historie er knyttet til fordelingen af EU-midler. Næste skridt bliver at sikre, at Kommissionens forslag til implementering bliver både konkret og håndfast. Det vil vi arbejde for.
Vi er glade for, at 30 % af det samlede budget øremærkes klimatiltag. Det er et vigtigt første skridt mod at leve op til Parisaftalen og opnå europæisk klimaneutralitet i 2050. Øremærkning af budgettet kan selvfølgelig ikke stå alene, og vi vil fortsætte med at påvirke EU-lovgivningen i en mere bæredygtig retning.
Socialdemokratiet i Europa-Parlamentet vil fortsat arbejde for mere lovgivning og bedre rammer, der sikrer et bæredygtigt Europa, ikke bare når det gælder klima og miljø, men også digitalt, socialt og økonomisk.

The need for effective digital public administrations

16-07-2020 E-004252/2020 Commission
Written questions

A standardisation system that works well

13-07-2020 E-004141/2020 Commission
Written questions
Christel SCHALDEMOSE
Christel SCHALDEMOSE

On EP NEWSHUB

@karmel80 @R4nd4hl @olenissen P2B handler mest om krav til transparens og lidt om at undgå unfair konkurrence. De andre aspekter håber jeg vi kan tage hånd om bla ifbm den europæiske datastrategi og #DSA. #eudk

Contact

Bruxelles

Strasbourg