Please fill this field
Tanja FAJON Tanja FAJON
Tanja FAJON

Group of the Progressive Alliance of Socialists and Democrats in the European Parliament

Member

Slovenia - Socialni demokrati (Slovenia)

Date of birth : , Ljubljana

Home Tanja FAJON

Chair

D-RS
Delegation to the EU-Serbia Stabilisation and Association Parliamentary Committee

Member

CPDE
Conference of Delegation Chairs
AFET
Committee on Foreign Affairs

Substitute

LIBE
Committee on Civil Liberties, Justice and Home Affairs
SEDE
Subcommittee on Security and Defence
DACP
Delegation to the ACP-EU Joint Parliamentary Assembly

Most recent activities

Declaration of the EU as an LGBTIQ Freedom Zone (B9-0166/2021, B9-0167/2021) SL

11-03-2021
Written explanations of vote

Glasovala sem za resolucijo, saj močno podpiram razglasitev Evropske unije kot svobodnega območja za osebe LGBTIQ.
Namesto napredka smo v Evropski uniji spet vse pogosteje priča krčenju pravic LGBTIQ oseb in njihovi sistematični diskriminaciji. Na žalost so manjšine vse prevečkrat zlorabljene za razpihovanje sovraštva, širjenje nestrpnosti in kot sredstvo političnega boja.
Spet smo na polju, kjer namesto o zaščiti manjšin večina odloča o njihovem zatiranju. Kjer demokraciji spet spodleti. Kot da se nismo iz zgodovine ničesar naučili.
Čas je, da resnično naredimo korak naprej. V Evropi ni prostora za nasilje, diskriminacijo, ustrahovanje in nestrpnost. Naredimo prostor za solidarnost, pravičnost in vzajemno spoštovanje, ne glede na to, kdo smo in koga ljubimo. Vsi smo enako rojeni v isti svet in vsi bi morali uživati enake in neodtujljive pravice in svoboščine. Skrajni čas je, da presežemo delitev na nas in vas. Ker nas različnost bogati.
V Evropi smo združeni v različnosti in zato močnejši. Pravice »mavričnih« oseb so človekove pravice. Boj proti neenakosti skupin je boj vseh nas, na vseh ravneh. Ker je ljubezen – ljubezen. Ker smo vsi ljudje. Združeni v različnosti!

Tanja FAJON
Tanja FAJON

On EP NEWSHUB

RT @SDmislinja: Vila v kateri domuje @strankaSD ni "ukradena", kar je leta 2018 razkril zgodovinar dr. Renato Podbersič, znanstveni sodelavec Študijskega centra za narodno spravo @SCNR_SI, ki ga je takrat vodila dr. Andreja Valič Zver, žena evropskega poslanca in podpredsednika SDS @MilanZver. https://t.co/889gqYPyTM 

“V javnosti se že nekaj časa pojavljajo razne zgodbe in netočne informacije o usodi omenjene nepremičnine. Toda na podlagi virov je razvidno, da je to vilo po Moskovičevih, ki so umrli v uničevalnem taborišču Auschwitz, podedoval zakoniti dedič.” https://t.co/IdW6EWVjDf 

Ob #SvetovniDanHemofilije želim vsem bolnikom z motnjami strjevanja krvi, da bi živeli aktivno, bili deležni sodobne zdravstvene oskrbe in razumevanja okolice. Redki, a pomembni!

Contact

Bruxelles

Strasbourg