Please fill this field
Ruža TOMAŠIĆ Ruža TOMAŠIĆ
Ruža TOMAŠIĆ

Grupo de los Conservadores y Reformistas Europeos

Miembro de la Mesa

Croacia - Hrvatska konzervativna stranka (Croacia)

Fecha de nacimiento : , Mladoševica

Inicio Ruža TOMAŠIĆ

Miembro

PECH
Comisión de Pesca
DSEE
Delegación para las Relaciones con Bosnia y Herzegovina y Kosovo
D-CA
Delegación para las Relaciones con Canadá

Suplente

AGRI
Comisión de Agricultura y Desarrollo Rural

Últimas actividades

OPINION on the proposal for a Council decision on the conclusion of the agreement between the European Union and the government of the People’s Republic of China on cooperation on, and protection of, geographical indications EN

23-10-2020 PECH_AD(2020)657260 PE657.260v03-00 PECH
Opiniones como ponente alternativo/a
Nuno MELO

Política agrícola común: modificación del Reglamento de la OCM y otros Reglamentos (A8-0198/2019 - Eric Andrieu) HR

23-10-2020
Explicaciones de voto por escrito

Budući da su studije pokazale izravnu povezanost domaće proizvodnje i nacionalne sigurnosti, svaka država treba imati minimalno 70% osiguranu samodostatnost zbog mogućih kriznih situacija. U slučaju poremećaja tržišta potrebna je brza provedba mjera prilagođenih za svaku situaciju, sezonu, sektor i vrijeme trajanja, što je jasno pokazala i trenutna kriza uzrokovana virusom Covid-19.
No, pritom ne smijemo zanemariti zaštitu potrošača te je stoga potrebno osigurati i jasnu sljedivost mesa i mesnih proizvoda, od proizvodnje do pakiranja. To znači da deklaracije na proizvodima moraju biti jasne potrošačima, što se odnosi i na veganske i vegetarijanske proizvode. Smatram da ti proizvodi već imaju svoje mjesto na tržištu te se zbog toga protivim prijedlogu da im se omogući korištenje naziva koji su uobičajeni za mesne proizvode.

Recomendación al Consejo, a la Comisión y al VP/AR sobre las relaciones con Bielorrusia (A9-0167/2020 - Petras Auštrevičius) HR

21-10-2020
Explicaciones de voto por escrito

Izvješće o Bjelarusu nudi sveobuhvatan i detaljan pogled na trenutne odnose, zauzimajući vrlo kritički stav o trenutnom režimu. Od 1994. godine do danas niti jedan od parlamentarnih ili predsjedničkih izbora u Bjelorusu nije bio slobodan i pošten, što su pokazali i posljednji predsjednički izbori. Naime, neovisne platforme provele su neovisne izlazne ankete koje su pokazale da je bjeloruski narod glasovao za promjenu, budući da je Svetlana Tihanovskaja osvojila apsolutnu većinu glasova. Međutim, Središnje izborno povjerenstvo objavilo je da je predsjednik Aleksandar Lukašenko pobjednik s 80,10% glasova. Zbog velike sumnje u pravednost izbora, Europska unija nije priznala rezultate, a dva dana nakon izbora Tihanovskaja je zbog zastrašivanja i prijetnji bila prisiljena napustiti državu. Osim toga, vlasti su uhitile brojne prosvjednike koji su svjedočili o nehumanim uvjetima i postupcima kojima su bili izloženi tijekom nezakonitog pritvora. Slažem se s općim stavom ovog izvješća da su postupci Lukašenkova režima nezakoniti i protivni europskim vrijednostima, načelima, demokraciji i volji bjelaruskog naroda. Režim ne poštuje svoje obveze u okviru međunarodnog prava te bjelaruski narod hitno treba pomoć i potporu međunarodne zajednice. Zbog toga sam podržala ovo izvješće koje osuđuje navedene postupke vlasti i zahtjeva hitnu međunarodnu istragu o krštenju ljudskih prava mirnih prosvjednika i o prekomjernoj uporabi sile bjelaruskog režima.

Contacto

Bruxelles

Strasbourg