Miapetra KUMPULA-NATRI
Miapetra KUMPULA-NATRI

Grupo de la Alianza Progresista de Socialistas y Demócratas en el Parlamento Europeo

Miembro

Finlandia - Suomen Sosialidemokraattinen Puolue/Finlands Socialdemokratiska Parti (Finlandia)

Fecha de nacimiento : , Vaasa

Inicio Miapetra KUMPULA-NATRI

Vicepresidenta

D-US
Delegación para las Relaciones con los Estados Unidos

Miembro

INTA
Comisión de Comercio Internacional
ITRE
Comisión de Industria, Investigación y Energía

Suplente

AFCO
Comisión de Asuntos Constitucionales
D-JP
Delegación para las Relaciones con Japón

Últimas actividades

Envases y residuos de envases (debate) EN

21-11-2023 P9_CRE-PROV(2023)11-21(2-244-0000)
Intervenciones en los debates en el Pleno

Propuestas del Parlamento Europeo con vistas a la revisión de los Tratados (debate) EN

21-11-2023 P9_CRE-PROV(2023)11-21(2-322-0000)
Intervenciones en los debates en el Pleno

Refuerzo de los objetivos de comportamiento en materia de emisiones de CO2 para vehículos pesados nuevos (A9-0313/2023 - Bas Eickhout) FI

21-11-2023
Explicaciones de voto por escrito

. – Päätimme tiistain äänestyksessä neuvottelukantamme, jonka tavoitteena on asettaa uudet raja-arvot uusien raskaiden ajoneuvojen, kuten rekkojen, bussien ja perävaunujen, hiilidioksidipäästöille. Toimin kyseisessä päätöksessä teollisuusvaliokunnan lausunnon raportöörinä. Parlamentti lähettää kolmikantaneuvotteluihin selkeän viestin uusien raskaiden ajoneuvojen päästöjen vähentämisestä.
Raskaan liikenteen päästöt ovat olleet viime vuosina kasvussa. On erittäin tärkeää, että saamme vähennettyä päästöjä tällä sektorilla, mutta jäsenmaiden maantieteelliset erot on otettava huomioon. Esimerkiksi Suomessa ja Ruotsissa hyödynnetään raskaampia ajoneuvoyhdistelmiä pitkien välimatkojen vuoksi. Niiden kulutus poikkeaa kevyemmistä ajoneuvoista ja siksi niille on voitava hakea myös poikkeuksia.
Uudet kaupunkiliikenteen linja-autot saavat oman tavoitevuotensa päästöttömyydelle, joka on vuonna 2030. Saimme tässä pidettyä kiinni tavoitteessamme ja sallimme poikkeuksien myöntämisen biometaanibusseille ja kaukoliikenteen linja-autoille maantieteellisistä syistä. Kaupunkibussit ovat jo alkaneet siirtyä päästöttömään tai vähäpäästöiseen kalustoon. Siitä on iloa myös kaupunki-ilman puhtaudelle ja melun vähenemiselle.
Ehdotetut tavoitteet velvoittaisivat ajoneuvovalmistajia, jotka saattavat EU:n markkinoille raskasta kalustoa. Parlamentin esitys asettui komission kanssa samoille. Tämä tarkoittaisi, että EU:ssa uusien raskaiden ajoneuvojen päästöt vähenisivät vuodesta 2040 lähtien 90 prosenttia verrattuna vuoden 2019 päästöjen tasoon.
Markkinoille on annettava selkeä signaali, että Euroopan unioni on siirtymässä asteittain päästöttömään liikenteeseen, mutta samalla on annettava joustoa siirtymävaiheeseen. Meidän on oltava kunnianhimoisia myös teollisuuspolitiikan näkökulmasta. EU:n on lainsäädännölla mahdollistettava EU:n teknologiajohtajuus raskaassa päästöttömässä liikenteessä.

Contacto

Bruxelles

Parlement européen
Bât. ALTIERO SPINELLI
12G318
60, rue Wiertz / Wiertzstraat 60
B-1047 Bruxelles/Brussel
Strasbourg

Parlement européen
Bât. LOUISE WEISS
T05050
1, avenue du Président Robert Schuman
CS 91024
F-67070 Strasbourg Cedex