Please fill this field
Mohammed CHAHIM Mohammed CHAHIM
Mohammed CHAHIM

Grupo de la Alianza Progresista de Socialistas y Demócratas en el Parlamento Europeo

Miembro

Países Bajos - Partij van de Arbeid (Países Bajos)

Fecha de nacimiento : , Fes

Inicio Mohammed CHAHIM

Miembro

ENVI
Comisión de Medio Ambiente, Salud Pública y Seguridad Alimentaria
D-IN
Delegación para las Relaciones con la India

Suplente

ITRE
Comisión de Industria, Investigación y Energía
DARP
Delegación para las Relaciones con la Península Arábiga

Últimas actividades

Introducción de medidas específicas para hacer frente a la crisis de la COVID-19 NL

17-04-2020
Explicaciones de voto por escrito

Mensen moeten centraal staan in de strijd tegen het coronavirus en de gevolgen daarvan. Dat vindt de PvdA terug in deze resolutie. Mede daarom stemmen wij voor.
Maar er is meer. Het Parlement heeft vastgelegd dat het geld dat vrijkomt ten goede moet komen aan diverse sectoren, bevolkingsgroepen en regio’s, inclusief de overzeese Koninkrijksdelen. De lijn van de PvdA dat steunmaatregelen niet mogen worden gebruikt voor bonussen of betaling van dividend aan aandeelhouders is overgenomen. Daarentegen komt er juist financiële steun voor werknemers die gedeeltelijk werkloos raken en blijft de Green Deal prioriteit. Ook staan wij samen sterker bij het produceren en verspreiden van medische apparatuur, vaccins en medicijnen.
Het is essentieel dat landen erkennen dat zij in deze crisis afhankelijk zijn van elkaar: daarom ondersteunen wij voorstellen, zoals de herstelobligaties. Ook hebben wij gezien dat lidstaten, zoals Hongarije deze crisis aanwenden om de democratie uit te hollen. Voor ons is dat volstrekt onacceptabel. Wij zijn verheugd dat schuldenverlichting voor ontwikkelingslanden onderdeel is van deze resolutie.
Tot slot is er nadrukkelijk aandacht voor de meest kwetsbaren, zoals vrouwen en kinderen die slachtoffer zijn van geweld. Zij verdienen altijd onze steun, crisis of niet.

Estrategia «de la granja a la mesa»: el papel clave de los agricultores y las zonas rurales (debate) NL

13-02-2020 P9_CRE-REV(2020)02-13(4-068-0000)
Intervenciones en los debates en el Pleno
Mohammed CHAHIM
Mohammed CHAHIM

En EP NEWSHUB

Wij roepen onze collega’s van @VVD_EP @D66_Europa @cdaeuropa in het EP op om nu wél hetzelfde te doen en dit keer geen gehoor te geven aan de lobby van de industrie!

Chroom VI is een enorm schadelijke stof voor milieu en gezondheid. Een stof die we absoluut moeten verbieden! ❌❌ Gaan we de gezondheid van werknemers eindelijk boven de belangen van de industrie plaatsen? Check de oproep van @a_jongerius en mij! https://t.co/B8t6WFmQFn 

De @EU_Commission komt vandaag met hun #waterstof strategie 💧🍀 Een cruciaal document voor NL als we koplopers op de #energie transitie willen zijn ➡️ https://t.co/LDG78QA3WC 

Contacto

Bruxelles

Strasbourg