Marian-Jean MARINESCU Marian-Jean MARINESCU
Marian-Jean MARINESCU

Grupo del Partido Popular Europeo (Demócrata-Cristianos)

Miembro

Rumanía - Partidul Naţional Liberal (Rumanía)

Fecha de nacimiento : , Râmnicu Vâlcea

Inicio Marian-Jean MARINESCU

Miembro

TRAN
Comisión de Transportes y Turismo
BECA
Comisión Especial sobre Lucha contra el Cáncer
DACP
Delegación en la Asamblea Parlamentaria Paritaria ACP-UE

Suplente

CONT
Comisión de Control Presupuestario
ENVI
Comisión de Medio Ambiente, Salud Pública y Seguridad Alimentaria
ITRE
Comisión de Industria, Investigación y Energía
DASE
Delegación para las Relaciones con los Países del Sudeste Asiático y la Asociación de Naciones del Sudeste Asiático (ASEAN)

Últimas actividades

Centro Europeo para la Prevención y el Control de las Enfermedades (A9-0253/2021 - Joanna Kopcińska) RO

15-09-2021
Explicaciones de voto por escrito

. – Consolidarea Centrului european pentru prevenirea și controlul bolilor (ECDC) face parte din pachetul legislativ propus de Comisia Europeană în vederea ajungerii la o reală Uniune Europeană a Sănătății, alături de propunerea privind extinderea mandatului Agenției europene a medicamentelor și un nou Regulament privind amenințările transfrontaliere la adresa sănătății. Nevoia unei cooperări și coordonări mai strânse între statele membre, în domeniul sănătății a fost evidentă odată cu izbucnirea pandemiei Covid-19.
Pornind de la nevoia unei soluții comune pentru a face față acestor noi provocări, am susținut măsurile necesare pentru a crește capacitatea Centrului european pentru prevenirea și controlul bolilor de a acționa în domenii precum: supravegherea epidemiologică prin sisteme integrate care să permită supravegherea în timp real; planificarea activităților de pregătire și răspuns; capacitatea de a mobiliza și desfășura un grup operativ de sănătate al UE (EU Health Task Force) care să vină în ajutorul statelor membre sau construirea unei rețele de laboratoare de referință.
Modificarea Regulamentului privind (ECDC) solicită și implicarea statelor membre pentru a comunica informații și date privind procedurile pentru supravegherea bolilor transmisibile, pentru a notifica orice amenințări transfrontaliere grave la adresa sănătății prin sistemul de avertizare și răspuns rapid (EWRS) și să comunice prompt măsurile de răspuns luate sau pentru a identifica, în cadrul misiunii ECDC organismele competente și experții în sănătate publică care pot contribui la răspunsul comun al Uniunii în fața amenințărilor la adresa sănătății.

Amenazas transfronterizas graves para la salud (A9-0247/2021 - Véronique Trillet-Lenoir) RO

15-09-2021
Explicaciones de voto por escrito

. – Criza sanitară declanșată de pandemia Covid-19 ne-a arătat că Uniunea are nevoie de instrumente care să îi permită o reacție rapidă, coordonată și planificată din timp. Modificarea Regulamentului privind amenințările transfrontaliere grave la adresa sănătății este parte din răspunsul nostru la aceste nevoi. În prima sesiune plenară din această toamnă am votat modificările aduse modului în care gestionăm crizele sanitare transfrontaliere. Cel mai important pas înainte îl reprezintă introducerea posibilității ca Uniunea să declare existența unei situații de urgență, independent de Organizația Mondială a Sănătății.
În plus, noile prevederi îmbunătățesc planurile de pregătire și răspuns, naționale și cele ale Uniunii prin adăugarea unor noi elemente, precum: continuarea îngrijirii medicale (prevenție, diagnosticare, monitorizare și tratament) în timpul situațiilor de urgență; obligativitatea planificării și coordonării regionale pentru transferurile medicale; includerea informațiilor relevante pentru rezerva strategică de produse medicale, a Uniunii și rezervele de medicamente naționale și formarea unei rețele de servicii ale statelor membre, care să furnizeze informații despre stocurile strategice naționale de produse medicale.
Introducerea acordurilor comune de achiziții, prin care Comisia și statele membre pot demara achiziții comune în avans în domeniul medical, în cazurile amenințărilor transfrontaliere grave pentru sănătate, precum și stabilirea liniilor verzi pentru circulația mărfurilor esențiale, a serviciilor medicale și a lucrătorilor transfrontalieri în cazul restricțiilor la frontieră completează măsurile luate pentru un răspuns mai rapid și mai eficient al Uniunii în cazul crizelor sanitare.

Dirección de las relaciones políticas entre la Unión y Rusia (A9-0259/2021 - Andrius Kubilius) RO

15-09-2021
Explicaciones de voto por escrito

. – Când discutăm despre revizuirea politicii UE față de Rusia trebuie să avem în vedere întreaga paletă de transformări regionale și internaționale, de la rolul Rusiei în războiul din Luhansk și Donețk și anexarea ilegală a Crimeei, la doborârea avionului Malayesian Airlines în 2014 și sutele de familii care și-au pierdut oamenii dragi atunci. La fel, relațiile noastre cu Rusia trebuie să dea un înțeles politicii de neînțeles a unor state membre vizavi de Rusia. Cum să înțelegem de pildă Germania, care în plină transformare a Pactului Ecologic, ce presupune eforturi imense pentru toate economiile europene, face afaceri energetice cu Rusia, ducând la bun sfârșit gazoductul North Stream 2, în timp ce toate statele membre sunt sfătuite să renunțe la gaz și petrol în favoarea energiilor regenerabile.
Ce ne dorim de la Rusia? Ce fel de partener este Rusia pentru UE și, mai ales, este cu adevărat Rusia un partener?
Menținerea păcii și stabilității în Europa: aceasta ar fi o temă fundamentală de parteneriat UE-Rusia. Câtă încredere putem avea că Rusia își dorește același lucru, când vedem ce se întâmplă în Ucraina, de exemplu?
De aceea, cred că UE trebuie să își consolideze propriile capacități de apărare și să preseze autoritățile ruse să nu mai intervină în vecinătatea estică și sudică a Uniunii. În paralel, Uniunea ar trebui să monitorizeze îndeaproape situația drepturilor omului din Rusia, inclusiv prin monitorizarea problemelor în justiție ale organizațiilor societății civile, politicienilor de opoziție și activiștilor.
Nu în ultimul rând, UE ar trebui să solicite guvernului rus și Dumei de stat să revizuiască cadrul legal pentru alegeri, inclusiv în ceea ce privește observarea alegerilor. Doar așa va fi facilitat pluralismul și alegerile libere și corecte în conformitate cu standardele internaționale și se vor crea condiții de concurență echitabile pentru candidații opoziției.

Contacto

Bruxelles

Strasbourg