Rovana PLUMB Rovana PLUMB
Rovana PLUMB

Grupo de la Alianza Progresista de Socialistas y Demócratas en el Parlamento Europeo

Vicepresidenta

Rumanía - Partidul Social Democrat (Rumanía)

Fecha de nacimiento : , Bucureşti

Inicio Rovana PLUMB

Miembro

TRAN
Comisión de Transportes y Turismo
D-CN
Delegación para las Relaciones con la República Popular China

Suplente

ENVI
Comisión de Medio Ambiente, Salud Pública y Seguridad Alimentaria
REGI
Comisión de Desarrollo Regional
FEMM
Comisión de Derechos de las Mujeres e Igualdad de Género

Últimas actividades

Una estrategia farmacéutica para Europa (A9-0317/2021 - Dolors Montserrat) RO

24-11-2021
Explicaciones de voto por escrito

Am votat acest raport întrucât sănătatea este esențială pentru bunăstarea cetățenilor europeni, iar accesul echitabil la asistență medicală este un element esențial al politicilor din domeniul sănătății ale UE și, la nivel național, ale statelor membre ale Uniunii. Carta drepturilor fundamentale a Uniunii Europene recunoaște dreptul fundamental al cetățenilor la sănătate, la un nivel înalt de calitate a vieții și la tratament medical. Sistemele de sănătate publică sunt esențiale pentru garantarea accesului echitabil la asistență medicală și la medicamente sigure, eficace și la prețuri accesibile, iar asigurarea accesului pacienților la medicamente reprezintă unul dintre obiectivele de bază ale UE și ale Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), fiind prevăzut, de asemenea, ca țintă de atins în conformitate cu obiectivul de dezvoltare durabilă nr. 3 al Agendei 2030 a ONU.
Unul dintre cele 20 de principii ale Pilonului european al drepturilor sociale, consolidat de Declarația de la Porto, stabilește că toți cetățenii au dreptul la acces în timp util la asistență medicală de înaltă calitate, la prețuri rezonabile, preventivă și curativă. Pacienții ar trebui să se afle în centrul tuturor politicilor din domeniul sănătății și ar trebui să fie implicați pe întregul parcurs de reglementare a medicamentelor, întrucât inegalitățile în materie de acces există între statele membre și în cadrul acestora și ar trebui acordată o atenție specială persoanelor aflate într-o situație vulnerabilă cu riscuri specifice la adresa sănătății, inclusiv femeilor și, în mod special, femeilor însărcinate, copiilor, persoanelor în vârstă, persoanelor cu dizabilități, pacienților cu boli cronice și comorbidități, pacienților din unitățile de terapie intensivă (ATI) și persoanelor cu medicație pe termen lung.
Este nevoie de o industrie farmaceutică europeană, bazată pe cercetare, competitivă, fiabilă, inovatoare și rezilientă, care răspunde mai bine nevoilor pacienților și interesului strategic pentru sănătate publică, creștere economică, locuri de muncă, schimburi comerciale și progrese științifice și tehnologice.

Estrategia europea de cuidados sanitarios

28-10-2021 E-004920/2021 Comisión
Preguntas escritas

Contacto

Bruxelles

Parlement européen
Bât. ALTIERO SPINELLI
10G115
60, rue Wiertz / Wiertzstraat 60
B-1047 Bruxelles/Brussel
Strasbourg

Parlement européen
Bât. LOUISE WEISS
T08137
1, avenue du Président Robert Schuman
CS 91024
F-67070 Strasbourg Cedex