Please fill this field
Loránt VINCZE Loránt VINCZE
Loránt VINCZE

Grupo del Partido Popular Europeo (Demócrata-Cristianos)

Miembro

Rumanía - Uniunea Democrată Maghiară din România (Rumanía)

Fecha de nacimiento : , Târgu Mureș / Marosvásárhely

Inicio Loránt VINCZE

Miembro

AFCO
Comisión de Asuntos Constitucionales
PETI
Comisión de Peticiones
D-IN
Delegación para las Relaciones con la India

Suplente

LIBE
Comisión de Libertades Civiles, Justicia y Asuntos de Interior
D-US
Delegación para las Relaciones con los Estados Unidos

Últimas actividades

Ley Europea del Clima (A9-0162/2020 - Jytte Guteland) HU

07-10-2020
Explicaciones de voto por escrito

Tartózkodtam az európai klímavédelmi jogszabály-javaslat parlamenti szavazásán, mert úgy gondolom, hogy a 2030-ig megvalósítandó 60 %-os kibocsátás-csökkentés, amely a parlament szövegében szerepel, nem reális célkitűzés a jelenlegi körülmények és lehetőségek ismerete alapján.
Az eredeti bizottsági javaslat 55 %-ot tartott megvalósíthatónak és vállalhatónak az EU részéről, ennek a célnak az elérésére kell koncentrálnunk; feltételezhető, hogy a tagállamok is ezt az irányt támogatják majd.
A klímasemlegesség elérése terén az Európai Unió és annak egyes tagállamai külön-külön is zászlóvivők, ugyanakkor nem rugaszkodhatunk el a valóságtól, nem kérhetünk olyan radikális változásokat, amelyek a gazdaságra, az európai iparra és a munkaerőpiacra felmérhetetlen terheket rónának.
Egy zöldebb és élhetőbb Európa megvalósítása nem százalékos számháborúval érhető el, hanem fokozatos, jól átgondolt klímavédelmi intézkedésekkel, amelyek minden szektorra tekintettel vannak, legyen az az energiaszektor, a közlekedés, az építési szektor vagy a mezőgazdaság. Az intézkedésekkel együtt a jövőben, úgy vélem, hogy nagy szerep hárul a tagállami és uniós kommunikációra is, ugyanis a téma iránti érzékennyé tétel központi kérdése a helyzet javításának.

Loránt VINCZE
Loránt VINCZE

En EP NEWSHUB

🇲🇹🇪🇺 Prosit, gratulálok, congratulations @RobertaMetsola! https://t.co/6N4lDHiKO9 

☂️ Die Online-Konferenz „#Minderheitenschutz und #Volksgruppenrechte in Mittel- und #Mittelosteuropa“ der @FUEN_Info und @KVertriebenen soll ein Gesamtbild des Minderheitenschutzes in ausgewählten Staaten vermitteln – aus der theoretischen und praxisnahen Perspektive. Mach mit ⬇️ https://t.co/xVIk5UdTDR 

The appointment of a Special Envoy holding a permanent mandate focused primarily on #freedom of #religion or #belief would send out a message that the #EuropeanUnion is committed to protecting everywhere the #victims of #violence & #persecution because of their religion or belief

Contacto

Bruxelles

Strasbourg