Henna VIRKKUNEN Henna VIRKKUNEN
Henna VIRKKUNEN

Euroopan kansanpuolueen ryhmä (kristillisdemokraatit)

Jäsen

Suomi - Kansallinen Kokoomus (Suomi)

syntynyt : , Joutsa

Etusivu Henna VIRKKUNEN

Jäsen

ITRE
Teollisuus-, tutkimus- ja energiavaliokunta
TRAN
Liikenne- ja matkailuvaliokunta
PEGA
Pegasus-ohjelman ja vastaavien vakoiluohjelmien käyttöä selvittävä tutkintavaliokunta
DARP
Suhteista Arabian niemimaahan vastaava valtuuskunta
DACP
Valtuuskunta AKT:n ja EU:n yhteisessä parlamentaarisessa edustajakokouksessa

Viimeaikainen toiminta

Toimet Euroopan tulevaisuutta käsittelevän konferenssin jälkeen (B9-0228/2022, B9-0229/2022, B9-0235/2022)

04-05-2022
Kirjalliset äänestysselitykset

Hienoa, että EU-kansalaisten paneeleista ja oheistapahtumista koottu tulevaisuuskonferenssi on nyt saatu päätökseen, koronapandemian tuomista haasteista huolimatta. Konferenssin suosituksissa kansalaiset vaativat päättäjiltä toimia muun muassa turvallisuuden, talouden, terveyden, puhtaan ympäristön ja EU:n perusarvojen edistämiseksi.
Juuri näitä teemoja pidän itsekin tärkeimpinä asioina EU:n uudistamisessa. Euroopan turvallisuuden takaamiseksi unionin kansainvälistä toimintakykyä on vahvistettava, tätä Ukrainan sota nyt entisestään alleviivaa. Yksi konferenssin esityksistä on määräenemmistöpäätöksiin siirtyminen neuvostossa. Erittäin kannatettava esitys, nykyinen yksimielisyyden vaatimus jäsenmaiden kesken tekee EU:sta liian hitaan ja jähmeän toimijan.
Keskeistä koko unionin toimintakyvyn kannalta on myös demokratian ja oikeusvaltioperiaatteen vahvistaminen. Tämä osassa jäsenmaista on jo vuosia ollut heikoilla. On hyvä että komissio on vihdoinkin käynnistänyt oikeusvaltiomekanismin mukaisen menettelyn Unkaria kohtaan, näitä otteita tarvitaan lisää.
Jaan vahvasti myös konferenssissa esitetyt huolet Euroopan talouden tilasta. EU:n kilpailukykyä ja menestystä on varmistettava vahvistamalla tutkimusta, innovaatioita ja kannustavaa säätelyä.
Konferenssilla tavoiteltiin osallistavan demokratian lisäämistä, mitä itsekin pidän tärkeänä unionin uudistamisessa. Äänestämme tällä täysistuntoviikolla EU:n vaalisäädöksen päivityksestä, jossa ehdotetaan ylikansallisilta listoilta koko unionia edustavien meppien valintaa EU-vaaleissa, kansallisten meppien rinnalle. Itse en näe ylikansallisia listoja hyvänä ratkaisuna, sillä käytännössä asetelma suosisi suurimpien jäsenmaiden ehdokkaita. Sen sijaan kannatan EU-vaalien äänestysikärajan laskemista 16-vuoteen maissa joissa kansallinen lainsäädäntö sen mahdollistaa, tämä olisi hyvä tapa osallistaa nuoria.

Henna VIRKKUNEN
Henna VIRKKUNEN

EP NEWSHUBissa

#Kirittäret lahjoitti tänään 2000 euroa SPR Jyväskylän osastolle. Lahjoitus suunnataan seudullemme pakolaisina tulleiden ukrainalaislasten ja -nuorten harrastustoiminnan tukemiseen. #pesis #SlavaUkraine https://t.co/adVmvuQp5F  https://t.co/GVrB18dQSE 

RT @uusisuomi: Kokoomusmeppi @HennaVirkkunen: Eurooppa on jäänyt sotilasmenoissa auttamattomasti jälkeen – vertailu USA:han, Kiinaan ja Venäjään tyly #turpo #politiikka #EU https://t.co/DX32P1ziqh 

Pysäyttävää dataa komission tiedonannosta: Vuosina 1999-2021 EU-maiden yhteenlasketut puolustusmenot kasvoivat 20 %. Samaan aikaan Yhdysvallat + 66 %, Venäjä + 292 %, Kiina + 592 %. Ei hyvä. Nyt EU-maat ovat ilmoittaneet 200 miljardin lisäinvestoinneista. Ovat tarpeen. #turpo

Yhteystiedot

Bruxelles

Parlement européen
Bât. ALTIERO SPINELLI
09E165
60, rue Wiertz / Wiertzstraat 60
B-1047 Bruxelles/Brussel
Strasbourg

Parlement européen
Bât. LOUISE WEISS
T08057
1, avenue du Président Robert Schuman
CS 91024
F-67070 Strasbourg Cedex