Kinga GÁL Kinga GÁL
Kinga GÁL

Sitoutumattomat

Unkari - Fidesz-Magyar Polgári Szövetség-Kereszténydemokrata Néppárt (Unkari)

Etusivu Kinga GÁL

Jäsen

AFET
Ulkoasiainvaliokunta
D-CN
Suhteista Kiinan kansantasavaltaan vastaava valtuuskunta

Varajäsen

EMPL
Työllisyyden ja sosiaaliasioiden valiokunta
DACP
Valtuuskunta AKT:n ja EU:n yhteisessä parlamentaarisessa edustajakokouksessa

Viimeaikainen toiminta

Perusoikeuksien tilanne EU:ssa vuosina 2020 ja 2021 (A9-0224/2022 - Juan Fernando López Aguilar) HU

15-09-2022
Kirjalliset äänestysselitykset

Minden erőfeszítést meg kell tenni az alapvető jogok érvényesülésének előmozdítására az Európai Unióban. Támogatom azokat a javaslatokat, amelyek a diszkrimináció, a kirekesztettség és a szegénység elleni küzdelmet mozdítják elő, amelyek a gyermekek védelmét, a fogyatékkal élő emberek helyzetének javítását tűzik ki célul. Sajnálatos ugyanakkor, hogy a jelentés a szokásos forgatókönyv szerint készült: a baloldal egy egyébként fontos témával visszaélve ismét saját ideológiáját erőlteti. A jelentés elrugaszkodik a valóságtól és teljesen hamis képet fest az alapvető jogok érvényesüléséről az Európai Unióban. Kirívóan negatívnak tünteti fel az alapvető jogok európai helyzetét, folyamatos „vészhelyzetet” azonosít. A társadalmi kohéziót gyengíti azzal, hogy kényszeresen újabb és újabb társadalmi csoportokat nevez meg és mondvacsinált sérelmeiket hánytorgatja fel. Erre hivatkozva pedig lépten-nyomon be akar avatkozni a tagállami hatáskörökbe. A jelentés ráadásul számtalan ideológiailag motivált, igaztalan támadást intéz Magyarország, Lengyelország, Szlovénia, Szlovákia, Bulgária, Csehország, Horvátország, Litvánia és Lettország ellen. A fenti okok miatt a jelentést nem támogattam.

Päivitetyn Euroopan uuden teollisuusstrategian täytäntöönpano: menojen sovittaminen toimiin (A9-0214/2022 - Tom Berendsen) HU

15-09-2022
Kirjalliset äänestysselitykset

Az európai ipar a háború, az elhibázott brüsszeli szankciók és az emiatt elszálló energiaárak okán súlyos válságba került. Leálló gyárak, veszélyben lévő kisvállalkozások, megszűnő munkahelyek jellemzik ma Európát. A Bizottság eddig érdemben nem foglalkozott ezekkel a kérdésekkel, ezért is időszerű ez a saját kezdeményezésű jelentés.
A jelentés szakpolitikai tartalmával, különösen az ellátási láncok lerövidítésének és diverzifikálásának szükségességével; a digitalizáció ésszerű előmozdításával; illetve a kis- és középvállalkozások európai gazdaságban betöltött kulcsfontosságú szerepének elismerésével nagyrészt egyet tudok érteni. Sajnálatos, hogy a jelentés a nemi dimenziókat is említi. A gender equality (nemek egyenlősége) alatt, az Európai Unió működéséről szóló szerződés 8. cikkének megfelelően, a nők és férfiak egyenlőségét értem ebben a szövegkörnyezetben. Minden egyéb, a gender fogalmát közvetve és közvetlenül kiterjesztő értelmezést és megjelölést határozottan ellenzek.
Azonban, mivel a dokumentum többi része megfelelően kidolgozott, és sürgős cselekvésre van szükség az európai ipar megvédéséhez, támogattam a jelentés elfogadását.

Yhteystiedot

Bruxelles

Parlement européen
Bât. SOPHIE SCHOLL
00U042
60, rue Wiertz / Wiertzstraat 60
B-1047 Bruxelles/Brussel
Strasbourg

Parlement européen
Bât. SALVADOR DE MADARIAGA
G05015
1, avenue du Président Robert Schuman
CS 91024
F-67070 Strasbourg Cedex