Euroopan parlamentin jäsenet

Euroopan parlamentti koostuu 705 jäsenestä, jotka on valittu laajentuneen Euroopan unionin 27 jäsenvaltiosta. Vuodesta 1979 lähtien jäsenet on valittu yleisillä, välittömillä vaaleilla viideksi vuodeksi.

Jäsenet maan mukaan

Espanja (Kanariansaaret)
Ranska (merentakaiset departementit ja merentakaiset alueet)
Portugal (Madeira, Azorit)
image/svg+xml Irlanti Malta Belgia Luxemburg Portugali Ruotsi Kroatia Bulgaria Kypros Itävalta Tšekki Tanska Unkari Puola Slovakia Slovenia Saksa Viro Suomi Latvia Liettua Romania Alankomaat Italia Kreikka Ranska Espanja

Hae parlamentin jäsentä

705 jäsentä

Näytä luettelo

Tietoa parlamentin jäsenistä

Jäsenvaltiot päättävät itse vaalitavasta, mutta niiden on varmistettava sukupuolten tasa-arvo ja vaalisalaisuus. Euroopan parlamentin vaaleissa noudatetaan suhteellista vaalitapaa. Äänestysikäraja on 18 vuotta, paitsi Itävallassa, jossa se on 16 vuotta. Edustajanpaikat jaetaan jäsenvaltioiden väkiluvun perusteella. Hieman yli kolmasosa Euroopan parlamentin jäsenistä on naisia. Jäsenet jakautuvat ryhmiin poliittisten kantojen, ei kansallisuuksien mukaan. Jäsenet työskentelevät sekä omissa vaalipiireissään että Strasbourgissa, jossa pidetään vuosittain 12 täysistuntoa, ja Brysselissä, jossa pidetään täysistuntoja ja valiokuntien ja poliittisten ryhmien kokouksia. Jäseniin sovelletaan vuonna 2009 vahvistettua säännöstöä.