Franc BOGOVIČ Franc BOGOVIČ
Franc BOGOVIČ

Groupe du Parti populaire européen (Démocrates-Chrétiens)

Membre

Slovénie - Slovenska ljudska stranka (Slovénie)

Date de naissance : , Senovo

Accueil Franc BOGOVIČ

Vice-président

D-RS
Délégation à la commission parlementaire de stabilisation et d'association UE-Serbie

Membre

REGI
Commission du développement régional

Membre suppléant

AGRI
Commission de l'agriculture et du développement rural
D-CN
Délégation pour les relations avec la République populaire de Chine
DACP
Délégation à l'Assemblée parlementaire paritaire ACP-UE

Dernières activités

Les conclusions du sommet des Balkans occidentaux (suite du débat) (suite du débat) SL

21-10-2021 P9_CRE-PROV(2021)10-21(4-060-0000)
Contributions aux débats en séance plénière

Union bancaire – rapport annuel 2020 (A9-0256/2021 - Danuta Maria Hübner) SL

07-10-2021
Explications de vote écrites

Glasoval sem za poročilo o bančni uniji za leto 2020, ki analizira stanje in številne izzive bančne unije, ugotavlja njene pomanjkljivosti ter izraža stališče Parlamenta do različnih sorodnih tem.
Poročilo opozarja, da je bančna unija prek enotnega mehanizma nadzora in enotnega mehanizma za reševanje vzpostavila institucionalno ureditev za večje povezovanje trgov, vendar evropski sistem jamstva za vloge, tretji steber bančne unije, še vedno ni vzpostavljen ter izpostavlja pomen enakih konkurenčnih pogojev, ki preprečujejo, da bi bila mala in srednja podjetja prikrajšana pri dostopu do financiranja.
Poročilo prav tako priznava, da kriza, ki jo povzroča Covid-19, povečuje tveganje nadaljnjega kopičenja nedonosnih posojil ter poudarja, da bo zagotavljanje pravočasnega upravljanja poslabšane kakovosti sredstev v bilancah bank ključno za kratkoročno preprečevanje kopičenja slabih posojil in državam članicam svetuje, naj si še naprej prizadevajo za rešitev tega vprašanja.

Réforme de la politique de l’Union en matière de pratiques fiscales dommageables (y compris la réforme du groupe «Code de conduite») (A9-0245/2021 - Aurore Lalucq) SL

07-10-2021
Explications de vote écrites

Poročilo o reformi politike EU na področju škodljivih davčnih praks sem na glasovanju podprl.
Poročilo poudarja, da ima v današnjem času EU še vedno veliko vlogo pri omejevanju nepoštene davčne konkurence ter kako pomembno je, da države članice med seboj bolje sodelujejo in povečajo preglednost v davčnih zadevah, doseči pa morajo tudi soglasje glede skupnih ciljev na tem področju.
Agresivna davčna konkurenca med državami članicami trenutno povzroča sprevrženo diskriminiranje malih in srednjih podjetij, ki ne morejo izkoristiti vrzeli v davčnih sistemih posameznih držav ali pa so celo gladko izključena iz davčne politike, ki je zasnovana in uveljavljena izključno v korist mednarodnih podjetij.
Ko davkoplačevalci opazujejo, kako se te velike družbe povsem zakonito izogibajo plačilu davkov, jih tudi sami niso več toliko pripravljeni plačati.
Menim, da so zato potrebna skupna evropska pravila ter da morajo države članice nujno sodelovati in skupaj poiskati vzdržne fiskalne in ekonomske rešitve in postaviti skupen sistem obdavčitve, ki bo pošten, učinkovit in ugoden za trajnostni gospodarski razvoj, in sem zato poročilo tudi podprl.

Franc BOGOVIČ
Franc BOGOVIČ

Sur EP NEWSHUB

...Dejan Fabčič, Rožle Prezelj in poljski kolega iz @EPPGroup @Europarl_EN 🇪🇺 @TFrankowski21, nekdanji poljski nogometaš ⚽

Za nami je še en čudovit večer SLO 🇸🇮 festivala v Bruslju. Ministrica dr. @SimonaKustec @MIZS_RS @vladaRS @SI2021EU 🇪🇺 je gostila vrhunske športnike - naše najboljše ambasadorje. 🤩 V pogovoru o pomenu in vlogi športa so se ji pridružili Vesna Fabjan, Primož Roglič @rogla,... https://t.co/CBVDpbHG6j 

RT @ESPON_Programme: #smartvillages should translate big ideas into practical solutions and work in parallel with #smartcities concepts notes @Franc_Bogovic #ESPONweek https://t.co/dn43fgwqDw 

Contact

Bruxelles

Parlement européen
Bât. ALTIERO SPINELLI
13E165
60, rue Wiertz / Wiertzstraat 60
B-1047 Bruxelles/Brussel
Strasbourg

Parlement européen
Bât. LOUISE WEISS
T08016
1, avenue du Président Robert Schuman
CS 91024
F-67070 Strasbourg Cedex