Kinga GÁL Kinga GÁL
Kinga GÁL

Non-inscrits

Hongrie - Fidesz-Magyar Polgári Szövetség-Kereszténydemokrata Néppárt (Hongrie)

Accueil Kinga GÁL

Membre

AFET
Commission des affaires étrangères

Dernières activités

Introduction d’un passeport européen de sécurité sociale pour améliorer la mise en application numérique des droits de sécurité sociale et d’une mobilité équitable (B9-0551/2021) HU

25-11-2021
Explications de vote écrites

Az Európai Parlament több alkalommal felszólította a Bizottságot, hogy vizsgálja meg az EUTAJ-ra vonatkozó jogalkotási javaslat bevezetésének előnyeit azért, hogy egy uniós szintű digitális eszköz jöjjön létre a szociális biztonság koordinálására és az utazó munkavállalók tisztességes munkavállalói mobilitásának biztosítására vonatkozóan.
Az Európai Bizottság 2017-ben jelentette be az EUTAJ bevezetésének szándékát, de konkrét javaslatot nem terjesztett elő. Jelenleg sem világos, hogy hogyan kapcsolódna az EUTAJ más kezdeményezésekhez és digitalizációs folyamatokhoz: a kiküldött munkavállalókra vonatkozó előzetes értesítéshez, az e-azonosításhoz, az európai egészségbiztosítási kártyához, a szociális biztonságra vonatkozó információk elektronikus adatcseréjéhez (EESSI) és az egységes digitális kapuhoz.
Az Európai Bizottság elismerte Magyarország kiemelkedő teljesítményét, amiért maradéktalanul kiépítette a határon átnyúló adatcsere feltételeit biztosító elektronikus rendszert. Azonban az EU 27 tagállama közül ez még csak hét országban valósult meg. Nem lehet közös EUTAJ, ha nincs közös informatikai rendszer.
A Nyugat-Európai országok gyakran vádolják azzal a kelet-európai munkavállalókat, hogy elveszik a munkájukat és lenyomják a béreket. Az EUTAJ bevezetése világosan megmutatná, hogy a kelet-európaiak igenis tisztességesen vállalnak munkát más tagállamokban.
Elengedhetetlen, hogy az Európai Bizottság a keleti tagállamok körülményeit nehezítő helyzet kialakítása helyett a személyek szabad mozgásának védelmére összpontosítson, és alapos, tényeken alapuló hatásvizsgálatot készítsen. Szavazatommal támogattam, hogy a Bizottság tájékoztassa a Parlamentet az eredményekről.

Sécurité des parcs de stationnement pour poids lourds dans l'Union européenne (B9-0552/2021) HU

25-11-2021
Explications de vote écrites

Az állásfoglalási indítvány felhívja az Európai Bizottság és a tagállamok figyelmét arra, hogy a biztonságos és védett tehergépjármű-parkolók hiánya európai szinten megoldásra vár. A rossz pihenési körülmények, valamint a bűnbandák tevékenysége miatt megszaporodott bűncselekmények és támadások magas kockázata csökkentik a járművezetői szakma vonzerejét. Az indítvány kiemeli, hogy a sofőrök hiánya egyre nagyobb problémát jelent az egységes piac, a logisztika és az ellátási láncok, valamint más ágazatok, például a feldolgozóipar és a kiskereskedelem hatékony működésére nézve.
Mindeztekért szükséges egy olyan harmonizált uniós szabvány alkalmazása, amely egyértelműen meghatározná a teherautó-parkolók kötelező biztonsági és kényelmi szintjét. Az olyan sajnálatos emberi tragédiák is elkerülhetővé válnának így, mint annak a román kamionsofőrnek a halála, aki idén májusban bűnbandák áldozata lett, miközben munkáját végezte Franciaországban. Mivel számos magyar járművezető munkája során hosszú időt tölt otthonától és családjától távol, fontosnak tartom, hogy számukra biztonságos, védett és jól felszerelt parkolási infrastruktúra álljon rendelkezésre szerte az EU-ban, ezért szavazatommal támogattam az állásfoglalási indítványt.

Situation en Biélorussie et à sa frontière avec l'Union européenne: conséquences sécuritaires et humanitaires (débat) HU

23-11-2021 P9_CRE-PROV(2021)11-23(2-131-0000)
Contributions aux débats en séance plénière

Contact

Bruxelles

Parlement européen
Bât. SOPHIE SCHOLL
00U042
60, rue Wiertz / Wiertzstraat 60
B-1047 Bruxelles/Brussel
Strasbourg

Parlement européen
Bât. LOUISE WEISS
T10041
1, avenue du Président Robert Schuman
CS 91024
F-67070 Strasbourg Cedex