Veuillez remplir ce champ
Marian-Jean MARINESCU Marian-Jean MARINESCU
Marian-Jean MARINESCU

Groupe du Parti populaire européen (Démocrates-Chrétiens)

Membre

Roumanie - Partidul Naţional Liberal (Roumanie)

Date de naissance : , Râmnicu Vâlcea

Accueil Marian-Jean MARINESCU

Membre

TRAN
Commission des transports et du tourisme
DACP
Délégation à l'Assemblée parlementaire paritaire ACP-UE

Membre suppléant

CONT
Commission du contrôle budgétaire
ENVI
Commission de l'environnement, de la santé publique et de la sécurité alimentaire
ITRE
Commission de l'industrie, de la recherche et de l'énergie
DASE
Délégation pour les relations avec les pays de l'Asie du Sud-Est et l'Association des nations de l'Asie du Sud-Est (ANASE)

Dernières activités

Recycled air in aeroplanes EN

11-03-2020 P-001521/2020 Commission
Questions écrites

Conclusions de la réunion extraordinaire du Conseil européen du 20 février 2020 sur le cadre financier pluriannuel (débat) RO

10-03-2020 P9_CRE-PROV(2020)03-10(2-153-0000)
Contributions aux débats en séance plénière

Objection en vertu de l'article 111 du règlement intérieur: liste des projets d'intérêt commun de l'Union (B9-0091/2020) RO

12-02-2020
Explications de vote écrites

. – Nu susțin propunerea Grupului Verzilor de a respinge Lista proiectelor de interes comun în energie, trimisă Parlamentului European de către Comisie.
Prin obiecția depusă în plen, Grupul Verzilor solicită eliminarea de la finanțarea prin Mecanismul pentru interconectarea Europei a tuturor proiectelor care propun interconectarea rețelelor de gaze naturale. Este o soluție radicală și nerealistă. Pentru că obiectivele de mediu stabilite prin noul Green Deal nu pot fi atinse decât prin acțiuni graduale și printr-o foarte atent planificată politică de tranziție. Iar exploatarea gazului natural reprezintă o soluție de tranzit spre o piață energetică verde, situație reflectată foarte bine în Lista 4 privind proiectele de interes comun în energie ( TEN-E): din 151 de proiecte selectate, 68 % sunt proiecte pentru energie electrică și doar 21 % sunt proiecte pentru gaze naturale (restul de 11 % sunt pentru alte resurse). În plus, toate proiectele pentru gaze naturale selectate pentru finanțare vor fi compatibile cu hidrogenul, tocmai pentru a pregăti această tranziție.
Respingerea în bloc a Listei 4 privind proiectele de interes comun în energie ( TEN-E ) ar însemna blocarea unui număr important de proiecte, nu doar a celor pe gaze naturale, a căror finanțare este crucială pentru crearea unei piețe interne a energiei, stabilă, accesibilă tuturor cetățenilor și securizată.

Marian-Jean MARINESCU
Marian-Jean MARINESCU

Sur EP NEWSHUB

Europarlamentarul Marian Jean Marinescu :“E de datoria Chinei să ajute, de acolo a plecat virusul” https://t.co/OoMdhH6sjC  via @Cuvântul Libertăţii

Cumpărați produse din #UE! #buylocal https://t.co/K2yuDaG8oT 

#PPE supports the proposal for slots, take-off / landing intervals at airports, rejecting the amendments asking negotiatons with the Council. Proposals must enter into force very quickly.

Contact

Bruxelles

Strasbourg

Adresse postale

  • Euopean Parliament
    Office

    1047 Bruxelles