Please fill this field
Cristian-Silviu BUŞOI Cristian-Silviu BUŞOI
Cristian-Silviu BUŞOI

Groupe du Parti populaire européen (Démocrates-Chrétiens)

Membre

Roumanie - Partidul Naţional Liberal (Roumanie)

Date de naissance : , Drobeta Turnu-Severin

Accueil Cristian-Silviu BUŞOI

Président

ITRE
Commission de l'industrie, de la recherche et de l'énergie

Membre

CPCO
Conférence des présidents des commissions
DASE
Délégation pour les relations avec les pays de l'Asie du Sud-Est et l'Association des nations de l'Asie du Sud-Est (ANASE)

Membre suppléant

ECON
Commission des affaires économiques et monétaires
ENVI
Commission de l'environnement, de la santé publique et de la sécurité alimentaire
DARP
Délégation pour les relations avec la péninsule arabique

Dernières activités

Approche stratégique concernant les produits pharmaceutiques dans l’environnement RO

17-09-2020
Explications de vote écrites

Prin rezoluția adoptata astazi de Parlament, sunt propuse câteva direcții si actiuni specifice, care vor reprezenta un bun punct de plecare pentru strategia farmaceutică pe care o așteptăm pentru sfarsitul anului.
S-a dovedit că produsele farmaceutice aruncate necorespunzator prezintă un risc pentru ecosistemele acvatice și marine. În plus, medicamentele aruncate incorect pot contribui la problema gravă a rezistenței la antibiotice.
Trebuie să actionam pentru a reduce descărcarea de produse farmaceutice în mediu și pentru a reduce risipa, si este nevoie sa actionam în mod preventiv. O idee bună propusa în rezoluție este aceea că medicamentele ar putea fi distribuite si comercializate in cantități care să corespundă mai bine nevoilor pacientilor, optimizând ambalajul. In acest sens, se pot implementa scheme de preluare plasate în spitale sau farmacii.
Este necesar sa imbunatatim metodele de analiză pentru cuantificarea prezenței substanțelor farmaceutice în mediu. Si este important sa aplicam acțiuni concrete și eficiente de reducere a riscurilor pentru mediu prezentate de produsele farmaceutice.

Maximisation du potentiel d’efficacité énergétique du parc immobilier de l’Union européenne RO

17-09-2020
Explications de vote écrites

Pe fondul crizei actuale, acest raport are ca scop stabilirea unor metode pentru a stimula economiile locale și regionale angajate în programe de renovare, pentru a crea locuri de muncă si oportunitati de perfectionare la nivel local, pentru consolidarea comunităților și pentru a contribui la atingerea obiectivelor climatice.
Este inclus un nou concept, numit Programe integrate de renovare (IRP), avand ca scop plasarea eficienței energetice pe primul loc.
Este subliniat rolul IMM-urilor, impreuna cu necesitatea de a asigura accesul la finanțare si simplificarea procedurilor.
Este mentionat rolul important al Grupului Băncii Europene de Investiții de a acorda împrumuturi, garanții și instrumente financiare.
Sunt create stimulente esențiale pentru a maximiza eficiența energetică și pentru a valorifica investițiile private și publice necesare. Sunt promovate în continuare tehnologiile clădirilor inteligente si vom avea un plan din partea Comisiei care va sustine valul renovarilor in acest sens.
Este recunoscuta specificitatea si fragilitatea clădirilor de patrimoniu si incurajata renovarea acestora.

Pénurie de médicaments — comment faire face à un problème émergent RO

17-09-2020
Explications de vote écrites

Penuria de medicamente reprezintă fara indoiala o grava si reala amenințare la adresa dreptului la tratamente medicale esențiale pentru pacienții din UE, cauzand diferente între pacienți în funcție de țara lor de reședință și cauzand o posibilă perturbare a pieței unice.
Prin urmare, este absolut necesar, din punct de vedere geostrategic, ca Uniunea Europeana să-și recâștige independența în materie de îngrijiri de sănătate si să poata asigura rapid și eficient aprovizionarea sa cu medicamente, echipamente medicale, dispozitive medicale, substanțe active, instrumente de diagnosticare și vaccinuri la prețuri accesibile și să prevină penuriile în aceste domenii, acordând prioritate interesului și siguranței pacienților.
Industria farmaceutică a Uniunii are nevoie de un lanț de aprovizionare diversificat și de un plan de atenuare a riscurilor în cazul penuriei de medicamente, in caz contrar nu va putea gestiona toate riscurile cauzate in lanțul său de aprovizionare.
Este important ca interesele și siguranța pacienților să se afle permanent în centrul politicilor de sănătate, fără a face nicio discriminare în ceea ce privește accesul la medicamente și tratamente.
Avem nevoie de cooperare și coordonare efective între statele membre și de facilitărea schimbului de bune practici.

Contact

Bruxelles

Strasbourg