Ádám KÓSA
Ádám KÓSA

Non-inscrits

Hongrie - Fidesz-Magyar Polgári Szövetség-Kereszténydemokrata Néppárt (Hongrie)

Date de naissance : , Budapest

Accueil Ádám KÓSA

Membre

EMPL
Commission de l'emploi et des affaires sociales
D-JP
Délégation pour les relations avec le Japon

Membre suppléant

DEVE
Commission du développement
DPAP
Délégation pour les relations avec le Parlement panafricain

Dernières activités

Harcèlement sexuel dans l’Union européenne et évaluation de MeToo (A9-0178/2023 - Michal Šimečka) HU

01-06-2023
Explications de vote écrites

A szexuális zaklatás és más visszaélések kérdéskörének alapos feltárása, jogharmonizációs törekvések elősegítése és azok betartatása közös európai érdek kell, hogy legyen. E célból azonban sok hasonló dokumentumot fogadtak ugyan már el az Európai Unió különböző intézményeiben, a hatékony bevezetésük mégsem valósult meg ténylegesen. Mindennek elsődleges oka pedig, hogy valóságos megoldásokat bemutatni képes jelentések helyett, ideológiai nyilatkozatokat alkotunk.
Az ilyen jellegű nyilatkozatok pedig politikai csatatérré teszik az egyébként politikától szükségszerűen mentes kérdésköröket is. A mostani dokumentum is ennek a törekvésnek az áldozatául esett. Politikai nyomásgyakorlás végett olyan pontok is bekerültek a jelentésbe, amelyek egyértelműen bizonyos tagállamok szuverén döntéseinek befolyásolására irányulnak. Tökéletes példa erre, hogy ragaszkodik az Isztambuli Egyezmény ratifikációjához, hiába jelent meg az Egyezmény hivatkozott zaklatásra vonatkozó rendelkezése tartalmilag a magyar jogban, annak ratifikálástól függetlenül.
A „MeToo” mozgalom nők felszólalásáról és védelméről szól, viszont ezzel szembe menve egyéb szexuális kisebbségek védelmére vonatkozó törekvéseket is besűrítik egy dokumentumba. Ez azért is aggályos, hiszen a kettő csoport egymástól elválik, más igényekkel rendelkeznek ezek a közösségek, más megoldási stratégiákat is szükségeltetnek az őket esetlegesen érő szexuális zaklatás és visszaélések ellen folytatott küzdelmeink során. Mindezeket figyelembevéve így a jelentést nem tudtam támogatni!

Renforcer le dialogue social (débat) HU

31-05-2023 P9_CRE-PROV(2023)05-31(1-284-5000)
Contributions aux débats en séance plénière
Ádám KÓSA
Ádám KÓSA

Sur EP NEWSHUB

RT @FideszEP: ❌"We strongly reject the @Europarl_EN's group leaders' attempt to interfere & politically influence the @EU_Commission regarding 🇭🇺HU’s access to #RRF," more than 60 MEPs emphasized in their letter to @vonderleyen. Read the full letter here: https://t.co/evlT0JYw6i 

Contact

Bruxelles

Parlement européen
Bât. ALTIERO SPINELLI
12E254
60, rue Wiertz / Wiertzstraat 60
B-1047 Bruxelles/Brussel
Strasbourg

Parlement européen
Bât. LOUISE WEISS
T10037
1, avenue du Président Robert Schuman
CS 91024
F-67070 Strasbourg Cedex