Please fill this field
Željana ZOVKO Željana ZOVKO
Željana ZOVKO

Grúpa Pháirtí an Phobail Eorpaigh (Na Daonlathaithe Críostaí)

Comhalta

an Chróit - Hrvatska demokratska zajednica (an Chróit)

Baile Željana ZOVKO

Comhalta

AFET
An Coiste um Ghnóthaí Eachtracha
DSEE
An Toscaireacht don chaidreamh leis an mBoisnia agus an Heirseagaivéin agus leis an gCosaiv

Comhalta ionadaíoch

CULT
An Coiste um Chultúr agus um Oideachas
SEDE
An Fochoiste um Shlándáil agus Cosaint
D-US
An Toscaireacht don chaidreamh leis na Stáit Aontaithe
DLAT
An Toscaireacht chun an Tionóil Pharlaimintigh idir an Eoraip agus Meiriceá Laidineach

Gníomhaíochtaí is déanaí

17-04-2020
Written explanations of vote

. – Svrha ovog Nacrta za izmjenu proračuna (DAB ‒ Draft amending budget) 1/2020 je da u odobrenim sredstvima za obveze osigura 350 milijuna eura za zadovoljavanje potreba proizašlih iz povećanog migracijskog pritiska u Grčkoj, 115 milijuna eura za hitan odgovor kako bi se spriječilo dalje pogoršanje epidemije COVID-19 te 100 milijuna eura za potporu obnove nakon potresa u Albaniji. Ukupno, povećanja predložena u ovoj izmjeni nacrta proračuna iznose 567,4 milijuna eura odobrenih sredstava te 77,4 milijuna eura odobrenih sredstava za plaćanje.
Podržala sam prijedlog ove uredbe jer oslobađa dodatna sredstva za borbu protiv pandemije COVID-19 te za olakšanje migracijskog pritiska u Grčkoj na europskim vanjskim granicama.

17-04-2020
Written explanations of vote

. – Svrha ovog Nacrta za izmjenu proračuna (DAB ‒ Draft amending budget) 2/2020 je osigurati financiranje paketa ESI (3 milijarde eura u obvezama, 1,53 milijardi eura za isplate). Većina ovih odobrenih sredstava (2,7 milijardi eura) financirat će akcije za učinkovito rješavanje humanitarnih posljedica epidemije u Uniji koje se odnose na javno zdravstvo putem reaktiviranog Instrumenta za hitnu potporu, dok će preostali iznos (300 milijuna eura) dodatno ojačati Mehanizam Unije za civilnu zaštitu / rescEU, kako bi se pomoglo državama članicama u kupnji potrebne opreme.
Podržala sam prijedlog ove uredbe jer oslobađa dodatna sredstva za borbu protiv pandemije COVID-19 te za Mehanizam Unije za Civilnu zaštitu kao jedno od glavnih sredstava za upravljanje i olakšavanje kriznih situacija i prevenciju širenja bolesti.

17-04-2020
Written explanations of vote

. – Mobilizacija Instrumenta fleksibilnosti 2020 (izravno povezan s prethodnim DAB 1/2020) je posebna odluka koja je potrebna kako bi se mobilizirao iznos od 73,3 milijuna eura i na taj način iscrpili raspoloživi resursi u okviru Instrumenta fleksibilnosti za 2020. godinu.
Podržala sam prijedlog uredbe jer će se tom odlukom sredstva moći iskoristiti na migracije, priljeve izbjeglica i sigurnosne prijetnje, za hitne mjere u kontekstu izbijanja bolesti COVID-19 te za povećanje sredstava za Ured europskog državnog tužitelja. Vijeće će nastaviti s tehničkim razdvajanjem odluka o mobilizaciji ovog instrumenta pod DAB 1/2020 i DAB 2/2020, uz suglasnost Parlamenta.

Željana ZOVKO
Željana ZOVKO

Ar MHOL NUACHTA PE

I am currently participating in the AFET and INTA extraordinary meeting regarding the @EUparliament recommendations on the negotiations for a new partnership with the #UK🇬🇧🇪🇺 @EP_ForeignAff @EP_Trade https://t.co/rLKlc8X1CT 

Luca😃i Mrvica https://t.co/tCQe3dOb67 

Međunarodni predstavnici imaju dvostruka mjerila. Prema slabijima idu s pritiskom, prema jačima idu u rukavicama - Hrvatski Medijski Servis https://t.co/OSAOrSvHTG 

Teagmháil

Bruxelles

Strasbourg