Please fill this field
Marian-Jean MARINESCU Marian-Jean MARINESCU
Marian-Jean MARINESCU

Grúpa Pháirtí an Phobail Eorpaigh (Na Daonlathaithe Críostaí)

Comhalta

an Rómáin - Partidul Naţional Liberal (an Rómáin)

Dáta Breithe : , Râmnicu Vâlcea

Baile Marian-Jean MARINESCU

Comhalta

TRAN
An Coiste um Iompar agus um Thurasóireacht
DACP
An Toscaireacht chun an Chomhthionóil Pharlaimintigh idir ACC agus AE

Comhalta ionadaíoch

CONT
An Coiste um Rialú Buiséadach
ENVI
An Coiste um an gComhshaol, um Shláinte Phoiblí agus um Shábháilteacht Bia
ITRE
An Coiste um Thionsclaíocht, um Thaighde agus um Fhuinneamh
DASE
An Toscaireacht don chaidreamh le tíortha na hÁise Thoir Theas agus Comhlachas Náisiúin na hÁise Thoir Theas (ASEAN)

Gníomhaíochtaí is déanaí

15-05-2020
Written explanations of vote

. – Prin rezoluția votată azi în plen, Parlamentul European solicită Comisiei Europene crearea unui fond financiar pentru sprijinirea economiei în efortul de a combate efectele crizei coronavirus. Este foarte important ca în următorul exercițiu financiar multianual, Comisia Europeană să aloce fonduri suplimentare pentru planul de relansare economică, pentru a nu reduce din fondurile unor importante programe precum coeziunea sau agricultura. Prin votul de azi, am cerut ca acest fond financiar să se bazeze pe sume nerambursabile și credite avantajoase, destinate tuturor statelor membre ale Uniunii.
Atragem atenția că planul de redresare economică trebuie să pornească de la nevoile cetățenilor, al căror reprezentant legitim este Parlamentul European. Prin urmare, rolul decizional al PE nu poate fi îngrădit de nicio altă instituție. Ne asumăm un rol cât mai activ în structurarea, îmbunătățirea și monitorizarea implementării strategiei de redresare a UE.
Considerăm că planul de redresare economică trebuie să aibă o puternică dimensiune socială, care să reducă inegalitățile sociale și economice, și care să vină în sprijinul celor mai vulnerabili dintre cetățenii europeni întrucât aceștia sunt cei mai afectați de criza coronavirus.

15-05-2020
Written explanations of vote

. – Am votat în favoarea propunerii Comisiei și Consiliului European de a acorda asistență financiară statelor partenere în politica de extindere și cea de vecinătate. Din acest pachet financiar de 3 miliarde euro destinat combaterii efectelor pandemiei de coronavirus, Republica Moldova primește 100 milioane euro. Parlamentul European adoptă în regim de urgență această propunere astfel încât prima tranșă a fondurilor va fi transferată chiar în cursul lunii mai.
Este un semnal important prin care UE transmite statelor partenere că le este alături în această perioadă extrem de dificilă.
Pentru România și pentru mine, Republica Moldova rămâne o prioritate. Iar sprijinul pe care i-l putem oferi o poate ajuta atât în lupta cu efectele coronavirus, cât și în efortul de a contracara manipularea opiniei publice venită dinspre Rusia. În acest război informațional, contează fiecare gest prin care putem demonstra, cu fapte că Uniunea Europeană este un partener de încredere al Republicii Moldova.

13-05-2020
Written explanations of vote

. – Susțin inițiativa Parlamentului European prin care solicităm Comisiei Europene să vină urgent cu un plan de rezervă referitor la noul exercițiu financiar multianual 2021-2027.
În condițiile în care blocajul îndelungat privind negocierile pentru noul buget va fi, cel mai probabil prelungit de adoptarea planului de redresare a UE, toți beneficiarii programelor europene au nevoie de o plasă de siguranță.
Suntem la finalul actualului exercițiu financiar multianual, iar continuarea tuturor programelor finanțate din bugetul european depinde de aprobarea următorului exercițiu financiar. Cum suntem încă departe de adoptarea acestuia, există riscul real să întâmpinăm o ”înghețare” a proiectelor cu fonduri europene, ceea ce nu va face decât să agraveze efectele economice și sociale ale pandemiei de coronavirus.
Propunerea legislativă pe care o solicităm Comisiei Europene ar trebui să conțină următoarele prevederi: anularea sau extinderea termenelor limită prevăzute în documentele tuturor programelor europene; revizuirea regulilor și obiectivelor programelor astfel încât să poată fi reorientate spre combaterea efectelor crizei Covid-19 și consolidarea punctuală a anumitor programe pornind de la măsurile de recuperare deja adoptate în bugetul pentru anul 2020.

Marian-Jean MARINESCU
Marian-Jean MARINESCU

Ar MHOL NUACHTA PE

#NuclearEnergy should be given an important role in the future European #energy architecture. @EU_Commission https://t.co/nVuL9TCx5W 

The #Commission needs to take urgent measures to help the European #steel #Industry https://t.co/WE2AkvUsL9 

We need a European #tourism policy! @EP_Transport @POLITICOEurope https://t.co/jtvychxxnD 

Teagmháil

Bruxelles

Strasbourg