Romana JERKOVIĆ
Romana JERKOVIĆ

Klub zastupnika Progresivnog saveza socijalista i demokrata u Europskom parlamentu

Članica

Hrvatska - Socijaldemokratska partija Hrvatske (Hrvatska)

Datum rođenja : , Split

Početna stranica Romana JERKOVIĆ

Članica

ITRE
Odbor za industriju, istraživanje i energetiku
D-AL
Izaslanstvo u Parlamentarnom odboru za stabilizaciju i pridruživanje EU-a i Albanije

Zamjenica

ENVI
Odbor za okoliš, javno zdravlje i sigurnost hrane
D-RU
Izaslanstvo u Odboru za parlamentarnu suradnju između EU-a i Rusije

Posljednje aktivnosti

Protokol o izmjeni Sporazuma o gospodarskom partnerstvu između Europske unije i Japana (A9-0081/2024 - Danilo Oscar Lancini)

14-03-2024
Obrazloženja glasovanja (napisan.)

Kažem DA Nacrtu odluke Vijeća o sklapanju Protokola o izmjeni Sporazuma o gospodarskom partnerstvu između Europske unije i Japana. S obzirom na to da su EU i Japan medu najvećim digitalnim gospodarstvima na svijetu, Sporazum pruža pravnu sigurnost da neopravdane mjere lokalizacije podataka neće ometati prijenos podataka između EU-a i Japana te osigurava prednosti od slobodnog protoka podataka. Također, Sporazum doprinosi produbljivanju partnerstva između EU-a i Japana.

Sporazum između Europske unije i Republike Albanije o operativnim aktivnostima koje Agencija za europsku graničnu i obalnu stražu provodi u Republici Albaniji (A9-0036/2024 - Lena Düpont)

14-03-2024
Obrazloženja glasovanja (napisan.)

Kažem DA Nacrtu odluke Vijeća o sklapanju Sporazuma između Europske unije i Republike Albanije o operativnim aktivnostima koje Agencija za europsku graničnu i obalnu stražu provodi u Republici Albaniji. Frontex surađuje s trećim zemljama u područjima obuhvaćenim Uredbom o europskoj graničnoj i obalnoj straži. Ovim Sporazumom omogućit će se raspoređivanje službenika stalnih snaga Agencije za europsku graničnu i obalnu stražu na granicama između Albanije i susjednih partnera sa zapadnog Balkana.

Kohezijska politika 2014. – 2020. – provedba i rezultati u državama članicama (A9-0049/2024 - Andrey Novakov)

14-03-2024
Obrazloženja glasovanja (napisan.)

Kažem DA kohezijskoj politici za razdoblje od 2014. do 2020. godine. Kohezijska politika, kao dugoročni instrument ulaganja EU-a, rezultirala je pozitivnim učinkom u državama članicama i pomogla je pri suočavanju s hitnim slučajevima poput pandemije COVID-19. Ulaganja EU-a u različite infrastrukture, mala i srednja poduzeća, vještine, inovacije i ruralni razvoj poboljšala su uvjete života građana EU-a.

Kontakt

Bruxelles

Parlement européen
Bât. ALTIERO SPINELLI
13G209
60, rue Wiertz / Wiertzstraat 60
B-1047 Bruxelles/Brussel
Strasbourg

Parlement européen
Bât. LOUISE WEISS
T05040
1, avenue du Président Robert Schuman
CS 91024
F-67070 Strasbourg Cedex