Please fill this field
Karin KARLSBRO Karin KARLSBRO
Karin KARLSBRO

Klub zastupnika Renew Europe

Članica

Švedska - Liberalerna (Švedska)

Datum rođenja : , Roslags-Bro

Početna stranica Karin KARLSBRO

Potpredsjednica

D-BY
Izaslanstvo za odnose s Bjelarusom

Članica

INTA
Odbor za međunarodnu trgovinu
DROI
Pododbor za ljudska prava
DEPA
Izaslanstvo u Parlamentarnoj skupštini Euronesta

Zamjenica

ENVI
Odbor za okoliš, javno zdravlje i sigurnost hrane
D-UA
Izaslanstvo u Parlamentarnom odboru za pridruživanje između EU-a i Ukrajine

Posljednje aktivnosti

Novi VFO, vlastita sredstva i plan oporavka SV

15-05-2020
Obrazloženja glasovanja (napisan.)

. – Covid-19 har slagit hårt mot EU. För Liberalerna är det självklart att för att resa oss ur denna kris behöver vi mer samarbete inom EU. Men det förslag på långtidsbudget och återstartsfond som denna omröstning syftar till är tyvärr inte rätt väg att gå för EU. EU behöver en ambitiös budget och ordentliga ekonomiska muskler för att möta den kris vi nu står inför. Självklart måste medlemsländerna ställa upp för varandra i dessa tuffa tider men det bör ske genom lån som betalas tillbaka - inte genom bidrag eller gemensamma obligationer. Alla länder måste känna att de bär det största och långsiktiga ansvaret för sin egen ekonomiska återhämtning och utveckling, det är långt ifrån tydligt nog i denna resolution.
Ytterligare är vi kritiska mot att ge EU-beskattningsrätt på så många områden. Vi anser att EU:s beskattningsrätt ska vara tydligt avgränsad till sådant som ger mervärde och som bidrar till att uppnå andra politiska mål, såsom klimatmål genom en EU-gemensam koldioxidskatt.
Resolutionen genomsyras också av ett osunt misstänkliggörande av EU-kommissionen. Kommissionen står inte fri från kritik, men att förutsätta illvilja av en annan EU-institution på detta sätt i en tid där det är så viktigt att agera enat är mycket olämpligt.

Razrješnica za 2018.: Opći proračun EU-a – Komisija i izvršne agencije (A9-0069/2020 - Monika Hohlmeier) SV

14-05-2020
Obrazloženja glasovanja (napisan.)

För oss Liberaler är det en självklarhet att alla EU:s, och medlemsstaternas, myndigheter agerar på ett sätt som säkerställer mänskliga rättigheter och att detta kontinuerligt ska utvärderas. Detta står inte i motsättning mot behovet av en gemensam yttre gräns som fungerar så att vi också kan upprätthålla en inre marknad där människor, varor, tjänster och kapital kan röra sig fritt i EU. Däför röstar jag för att behålla texten i paragraf § 346, indent 2.

Taiwan and the WHO EN

12-05-2020 P-002918/2020 potpredsjednik Komisije / Visoki predstavnik Unije za vanjske poslove i sigurnosnu politiku
Pisana pitanja
Karin KARLSBRO
Karin KARLSBRO

Na EP NEWSHUB-u

MIN VECKA. Önskar er trevlig helg! https://t.co/zBEWfG64Io  https://t.co/rDNKufFJ1q 

Kina ökar trycket mot Hong Kong. Dessvärre minskar EU:s trovärdighet att fördöma när man låter Ungern och Polen plocka ner demokratin. Vi lever i en farlig tid. https://t.co/7Z6OljVyb2 

RT @DanielOlin: En av Sveriges främsta EU-journalister sparar inte på krutet. ”Löfven skadar Sverige med sin klantiga taktik” https://t.co/79rrZUaB81 

Kontakt

Bruxelles

Strasbourg