Ádám KÓSA
Ádám KÓSA

Nezavisni zastupnici

Mađarska - Fidesz-Magyar Polgári Szövetség-Kereszténydemokrata Néppárt (Mađarska)

Datum rođenja : , Budapest

Početna stranica Ádám KÓSA

Član

EMPL
Odbor za zapošljavanje i socijalna pitanja
D-JP
Izaslanstvo za odnose s Japanom

Zamjenik

DEVE
Odbor za razvoj
DPAP
Izaslanstvo za odnose s Panafričkim parlamentom

Posljednje aktivnosti

Borba protiv diskriminacije u EU-u – dugoočekivana horizontalna direktiva o suzbijanju diskriminacije (rasprava) HU

15-03-2023 P9_CRE-PROV(2023)03-15(3-456-5000)
Sudjelovanje u raspravama na plenarnoj sjednici

Daljnja represija nad bjeloruskim narodom, posebno slučajevi Andreja Pačobuta i Alesa Bjaljackog (B9-0163/2023, RC-B9-0164/2023, B9-0164/2023, B9-0165/2023, B9-0166/2023, B9-0167/2023, B9-0168/2023) HU

15-03-2023
Obrazloženja glasovanja (napisan.)

A véleménynyilvánítás szabadsága, a békés gyülekezés és az egyesülés joga a legfontosabb politikai jogok közé tartoznak, amelyeket a belorusz kormánynak tiszteletben kell tartania és tartózkodnia kell azok szisztematikus és célzott korlátozásától. Biztosítani kell a nemzeti kisebbségek és vallások jogait is, elfogadhatatlanok a civil társadalommal szemben és a politikai foglyok ellen alkalmazott represszív intézkedések. Példa nélküli mindazonáltal, hogy a határozati javaslat nyílt bírálatot intéz az Európai Unió egy tagállamának külügyminiszterével szemben, nevesítve Szijjártó Péter magyar külügyminisztert. A közös európai parlamenti határozatok célja a stratégiai szintű közös politikai irányvonalak kialakítása kell, legyen és nem pedig a pártpolitikai szintű csatározások és a politikai aktivizmus, ezért szavazatommal a határozatot nem támogattam.

Izvješće o provedbi Sporazuma o povlačenju Ujedinjene Kraljevine iz EU-a (A9-0052/2023 - Pedro Silva Pereira) HU

15-03-2023
Obrazloženja glasovanja (napisan.)

Az Egyesült Királyság bő három éve hagyta el az Európai Uniót. A jelenlegi kihívásokkal teli időszakban törekednünk kell a jó kapcsolatok ápolására az Egyesült Királysággal. Erre tekintettel üdvözöltem a Windsori Keretmegállapodás, az Egyesült Királyság és az Európai Unió közötti feszültségek tárgyalásos úton való megoldását szolgáló elvi politikai megállapodás megszületését. A megállapodás azonban még az Egyesült Királyság belső alkotmányos eljárásai általi megerősítésre vár.
Ebben a helyzetben sajnálatos és indokolatlan, hogy az Egyesült Királyság EU-ból való kilépéséről szóló megállapodás végrehajtását áttekintő jelentés kritikus hangvételt üt meg a szigetországgal szemben. Az Európai Unió és az Egyesült Királyság közötti viták konstruktív megoldásához a keretmegállapodás támogatására és a britek felé tanúsított bizalomra van szükség. Az Európai Parlament nem rendelkezik érdemi szereppel a tárgyalások során, így érthetetlen, hogy miért kívánja kritikus megjegyzéseivel a tárgyalásos megegyezési folyamatot pártpolitikai kijelentésekkel hátráltatni.
Ezekre tekintettel a jelentés végszavazásánál tartózkodtam, hiszen fontosnak tartottam kifejezni, hogy a szigetországgal való baráti kapcsolatok jegyében bizalommal fordulunk az Egyesült Királyság felé és üdvözöljük a Bizottság és az Egyesült Királyság kormánya között született elvi politikai megállapodást.

Ádám KÓSA
Ádám KÓSA

Na EP NEWSHUB-u

@VOX_Europa_ @Jorgebuxade Right!

Kontakt

Bruxelles

Parlement européen
Bât. ALTIERO SPINELLI
12E254
60, rue Wiertz / Wiertzstraat 60
B-1047 Bruxelles/Brussel
Strasbourg

Parlement européen
Bât. LOUISE WEISS
T10037
1, avenue du Président Robert Schuman
CS 91024
F-67070 Strasbourg Cedex