Please fill this field
Nicolae ŞTEFĂNUȚĂ Nicolae ŞTEFĂNUȚĂ
Nicolae ŞTEFĂNUȚĂ

Renew Europe képviselőcsoport

Tag

Románia - Uniunea Salvați România (Románia)

Születési idő : , RASINARI

A szavazáshoz fűzött írásbeli indokolások Nicolae ŞTEFĂNUȚĂ

A képviselők írásbeli indokolást nyújthatnak be a plenáris ülésen leadott szavazatukhoz. 194. cikk

A 2021–2027-es időszakra szóló uniós egészségügyi cselekvési program („az EU az egészségügyért program”) (A9-0196/2020 - Cristian-Silviu Buşoi) RO

13-11-2020

Am votat pentru noul program pe sănătate. EU4Health este unul din programele noi, ca răspunsul UE la COVID-19, dar și un program care va face UE mai sănătoasă. UE trebuie să crească pregătirea, să creeze stocuri, să consolideze rezistența sistemelor de sănătate, dar și acțiuni puternice în combaterea cancerului și reducerea rezistenţei antimicrobiene. Și pentru toate aceste acţiuni avem nevoie de un buget solid.
Parlamentul European se angajează să lupte pentru programele care ar îmbunătăți viața și sănătatea cetățenilor noștri. Eu4Health va fi un program de care vor beneficia cetățenii noștri.

Az Európai Unió 2021. évi pénzügyi évre vonatkozó általános költségvetése – összes szakasz (A9-0206/2020 - Pierre Larrouturou, Olivier Chastel) EN

12-11-2020

Parliament voted for more money for health, the rule of law, Erasmus + and research and innovation. We have fought to protect taxpayers' money from fraud by strengthening the European Public Prosecutor's Office (EPPO) (EUR 55.5 million for 2021).
The European Public Prosecutor's Office needs a budget to hire enough staff to carry out its mission, and we have therefore introduced amendments to increase the budget allocated to EPPO, from EUR 37.7 million to EUR 55.5 million, but also to strengthen the visibility and independence of the European Public Prosecutor's Office in the Union budget. I want the European Public Prosecutor's Office to fight corruption and fraud with European money, and thus to strengthen the rule of law and respect for democratic values. We can look at the European Public Prosecutor's Office budget as an investment, because of the billions euros that could be recovered and used for health, research, agriculture, investment or the environment.

Közös agrárpolitika – a mezőgazdasági termékpiacok közös szervezésének és más rendeleteknek a módosítása (A8-0198/2019 - Eric Andrieu) RO

23-10-2020

Am votat pentru că doar produsele provenite din lapte natural să poată avea denumiri care să includă termeni care pot induce ideea că acestea ar conține ingrediente lactate. Curtea Europeană de Justiție a interzis deja termeni precum „lapte de soia” și „brânză vegană” în urmă cu trei ani, susțînând că termeni precum lapte, unt, brânză și iaurt nu pot fi utilizați pentru produsele care nu sunt lactate. În schimb am votat împotriva interzicerii etichetării a produselor vegetale drept burger sau cârnați. Dacă la produsele lactatate vorbim de un produs de sine stătător, când vorbim despre burgeri sau cârnați, vorbim despre de produse preparate, despre rețete. Burgerul poate fi și din carne dar poate fi și vegetarian, am votat pentru că aceasta să rămână încă o posibilitate.

Erdőirtás (A9-0179/2020 - Delara Burkhardt) RO

22-10-2020

Scopul raportului este de a propune Comisiei detaliile unui cadru legal care poate asigura un nivel ridicat de protecție pentru pădurile și ecosistemele naturale și protecția drepturilor omului potențial afectate de recoltarea, extracția și producția de mărfuri care cel mai adesea sunt legate de defrișări, distrugerea ecosistemelor, degradarea pădurilor și încălcarea drepturilor omului.
Inițiativele voluntare, certificarea terților și etichetele nu au reușit până acum să oprească defrișările la nivel mondial.Prin urmare, toti operatorii de pe piața UE trebuie să se asigure că produsele lor pot fi urmărite pentru a-și putea identifica originea și a se asigura că regulile sunt puse în aplicare.

Ajánlásra a Tanácsnak, a Bizottságnak és a Bizottság alelnökének/az Unió külügyi és biztonságpolitikai főképviselőjének a Belarusszal folytatott kapcsolatokról (A9-0167/2020 - Petras Auštrevičius) RO

21-10-2020

Întrucât acțiunile regimului Lukașenko se opun valorilor europene și principiilor democrației și încalcă dorințele poporului din Belarus, am votat acest raport prin care am cerut Înaltului Reprezentant al Uniunii pentru Afaceri Externe și Politica de Securitate să sprijine cu fermitate decizia UE și a statelor sale membre de a nu recunoaște rezultatele frauduloase ale alegerilor din Belarus. Am cerut, de asemenea, încetarea imediată a violenței, a represiunii brutale, a torturii și a reprimării protestatarilor pașnici, precum și o anchetă UE, în cooperare cu comunitatea internațională, care să vizeze infracțiunile comise împotriva populației din Belarus de către autoritățile de aplicare a legii ale regimului Lukașenko. Prin acest raport, trimitem un mesaj clar: tortura din Belarus trebuie oprită. O Europă puternică și unită, pentru care statul de drept, justiția și respectarea drepturilor omului sunt priorități sine qua non, va condamna cu tărie violența și va fi solidară cu societatea civilă din Belarus, în drumul ei către democrație, libertate și decență.

Ajánlás a Tanácsnak és a Bizottság alelnökének/az Unió külügyi és biztonságpolitikai főképviselőjének az állandó strukturált együttműködés (PESCO) végrehajtásáról és irányításáról (A9-0165/2020 - Radosław Sikorski) RO

20-10-2020

Astăzi, Europa se confruntă cu naționalism și populism, cu amenințări teroriste, cu războaie comerciale, schimbări climatice, pandemii, crize migratorii, conflicte deschise și înghețate în vecinătate și cu noi amenințări hibride. Stabilirea unei strategii de apărare comune a UE este necesară acum mai mult ca oricând. Am votat acest raport, prin care am cerut întărirea dimensiunii operaționale a PESCO, utilizarea eficientă a PESCO ca instrument de cooperare pentru o apărare viabilă și eficientă a UE, precum și îmbunătățirea capabilităților de apărare ale statelor membre și a interoperabilității ca obiectiv comun. Pentru asta, creșterea ambiției bugetare a UE în ceea ce privește întărirea capabilităților de apărare, în special prin finanțarea suficientă a Fondului European de Apărare și a mobilității militare în următorul Cadru Financiar Multianual este vitală. În același timp, consolidarea parteneriatelor cu NATO, cu ONU, cu Uniunea Africană și cu alți parteneri trebuie să continue.

Jelentés az EU és Moldova közötti társulási megállapodás végrehajtásáról (A9-0166/2020 - Dragoş Tudorache) RO

20-10-2020

Am votat acest raport care reaminteste că parteneriatul dintre Republica Moldova și UE trebuie să se bazeze pe valorile comune pe care se întemeiază Uniunea, și anume democrația, respectarea drepturilor omului și a libertăților fundamentale, precum și statul de drept. În contextul alegerilor prezidențiale programate în 1 noiembrie, raportul solicită autorităților din Republica Moldova să asigure alegeri prezidențiale libere și corecte și le îndeamnă să îmbunătățească în continuare legislația electorală pentru a asigura eficacitatea dreptului de vot, corectitudinea campaniilor electorale, transparența procesului legislativ și controlul democratic. Raportul încurajează Republica Moldova să continue reformele în domeniul statului de drept și îmbunătățirea legislației privind protecția drepturilor omului, precum și cooperarea comercială și economică cu UE.

A belarusz helyzet RO

17-09-2020

Am votat această rezoluție prin care Parlamentul European, în conformitate cu poziția Consiliului European, nu recunoaște rezultatele așa-numitelor alegeri prezidențiale care au avut loc în Belarus pe 9 august. Solicităm prin această rezoluție organizarea unor alegeri noi, libere și corecte, care să respecte standardele electorale recunoscute la nivel internațional, sub supravegherea internațională condusă de OSCE.
Condamnăm cu fermitate intimidarea și persecuția continuă a opozanților, a protestatarilor pașnici, a activiștilor societății civile și a jurnaliștilor independenți.
Solicităm prin această rezoluție oprirea imediată a violenței și eliberarea imediată și necondiționată a tuturor celor reținuți din motive politice, înainte și după alegerile din 9 august. Ne exprimăm solidaritatea cu poporul din Belarus, care cere libertate, democrație, respectarea drepturilor omului și a dreptului lor de a-și alege propriul destin.

Az oroszországi helyzet, Alekszej Navalnij megmérgezése RO

17-09-2020

Am votat pentru această rezoluție a Parlamentului European care condamnă încercarea de asasinat asupra lui Alexei Navalnîi. Solicităm Federației Ruse să investigheze amănunțit, într-un mod transparent și imparțial, tentativa de asasinat asupra lui Alexei Navalnîi și să-i aducă în fața justiției pe cei responsabili pentru aceasta. Invităm, de asemenea, prin această rezoluție, Organizația pentru Interzicerea Armelor Chimice (OPCW) să investigheze utilizarea armelor chimice în cazul otrăvirii lui Alexei Navalnîi și solicităm guvernului rus să coopereze pe deplin cu OPCW.
Invităm autoritățile ruse să pună capăt oricărui act de hărțuire, inclusiv la nivel judiciar, împotriva oponenților politici, jurnaliștilor și activiștilor politici și a societății civile din Federația Rusă și să se asigure, în toate circumstanțele, că aceștia sunt capabili să își desfășoare activitățile legitime fără nicio interferență.

8. sz. költségvetés-módosítási tervezet: A Covid19-vakcinákra vonatkozó uniós stratégia finanszírozását célzó Szükséghelyzeti Támogatási Eszközt és a koronavírusra való reagálást célzó, kiterjesztett beruházási kezdeményezés hatását szolgáló kifizetési előirányzatok növelése (C9-0290/2020 - Monika Hohlmeier) RO

17-09-2020

Scopul DAB 8 este de a furniza 6,2 miliarde EUR în credite de plată pentru a încorpora resurse suplimentare pentru Instrumentul de sprijin de urgență (ESI) pentru finanțarea strategiei vaccinurilor împotriva COVID-19 și nevoile suplimentare de plată pentru coeziune în urma adoptării inițiativei Corona Response Investment Initiative Plus (CRII +).
Datorită dinamicii negocierilor cu produsele farmaceutice despre vaccinuri, există riscul probabil ca Comisia să rămână fără plăți pentru ESI la jumătatea lunii septembrie. Adoptarea DAB 8 de către plenară în septembrie este necesară pentru a asigura disponibilitatea plăților.

Kapcsolat

Bruxelles

Strasbourg