Please fill this field
Loránt VINCZE Loránt VINCZE
Loránt VINCZE

Európai Néppárt (Kereszténydemokraták) képviselőcsoport

Tag

Románia - Romániai Magyar Demokrata Szövetség (Románia)

Születési idő : , Târgu Mureș / Marosvásárhely

Kezdőlap Loránt VINCZE

Alelnök

AFCO
Alkotmányügyi Bizottság

Tag

PETI
Petíciós Bizottság
D-IN
Az Indiával fenntartott kapcsolatokért felelős küldöttség

Póttag

LIBE
Állampolgári Jogi, Bel- és Igazságügyi Bizottság
D-US
Az Egyesült Államokkal fenntartott kapcsolatokért felelős küldöttség

Legutóbbi tevékenységek

Az uniós jog és az LMBTIQ-személyek jogainak megsértése Magyarországon a magyar Országgyűlésben elfogadott jogszabályváltozások következtében (B9-0412/2021, B9-0413/2021)

08-07-2021
A szavazáshoz fűzött írásbeli indokolások

Az Európai Parlament ismét olyan ügyben foglalt elhamarkodottan állást, amelyet nem vizsgált meg körültekintően, nem vette figyelembe a tagállami sajátosságokat és a törvény célját. Annak célja ugyanis nem más, mint a gyermekek védelme az életkoruknak nem megfelelő szexuális tartalmaktól, témáktól.
A parlamenti állásfoglalás megengedhetetlen hangnemben és hatáskörét túllépve bírálja a tagállamot, az ellen abszurd szankciókat sürget. Továbbá, tévesen azzal is vádolja a jogalkotót, hogy az megbélyegez bizonyos kisebbségi csoportokat. A módosítások érdeke, hogy a kis- és fiatalkorúakat megvédje személyiségromboló behatásoktól, szem előtt tartva azt, hogy a gyermekek témák iránti érzékenysége nem hasonlítható össze a felnőttekével. A gyermekeket toleranciára, szeretetre, megértésre, de nem egy félreértelmezett szabadságra kell nevelni, amely azt hirdeti, hogy a nemi identitás bármikor megváltoztatható.
A magyar jogszabály uniós jogot érintő passzusait az Európai Bizottság hivatott vizsgálni. E részei a törvénynek azok, amelyek a műsorszolgáltatás, a szolgáltatások szabadsága területét érintik.
A nemzeti kisebbségek jogaiért küzdő EP-képviselőként egyben elszomorít és bosszant, hogyan viszonyul az EU a kisebbségekhez. Jelenlegi politikája nem a közös megértést szolgálja. Az unió alapvető értékeihez tartozik a kisebbségek védelme, megkülönböztetés nélkül minden kisebbség ide értendő. Ideje lenne, ha erre a Bizottság ráébredne, és több figyelmet szentelne az unió lakosságának 10%-át kitevő őshonos kisebbségekre!

Kapcsolat

Bruxelles

Strasbourg