Veuillez remplir ce champ
József SZÁJER József SZÁJER
József SZÁJER

Gruppo del Partito popolare europeo (Democratici cristiani)

Membro

Ungheria - Fidesz-Magyar Polgári Szövetség-Kereszténydemokrata Néppárt (Ungheria)

Data di nascita : , Sopron

Home József SZÁJER

Membro

JURI
Commissione giuridica

Membro sostituto

D-US
Delegazione per le relazioni con gli Stati Uniti

Ultime attività

Conclusione dell'accordo di libero scambio UE-Vietnam (risoluzione) (A9-0017/2020 - Geert Bourgeois) HU

12-02-2020
Dichiarazioni di voto scritte

Az Európai Parlament strasbourgi plenáris ülése ma jóváhagyta a szabadkereskedelmi megállapodást Vietnámmal. Ezzel hatalmas lehetőség nyílik meg az uniós és ezáltal a magyar vállalatok előtt: hozzáférhetnek a délkelet-ázsiai térség leggyorsabban fejlődő országának közel 100 milliós piacához. A szabadkereskedelmi egyezmény elősegíti Magyarország és Vietnám közti kereskedelmi kapcsolatok elmélyítését is, ezért annak jóváhagyását én is támogattam. Az egyezmény felszámolja a jelenlegi magas vám- és nem vámjellegű akadályokat: eltörli a mostani, az európai gépjárművekre 78%-os, a borra 50%-os, az alkoholra, többek közt a pálinkára 48%-os vámot, ezáltal versenyképesebbé téve az európai termékeket.
A megállapodás továbbá biztosítja 169 európai földrajzi árujelző, köztük a magyar tokaji, a szegedi szalámi, a pálinka és törkölypálinka megfelelő védelmét. Fontos, hogy a megállapodás hatályba lépésétől kezdve a végrehajtásra összpontosítsunk. A Bizottságnak mindent meg kell tennie, hogy felhasználóbarát, naprakész és gyakorlati információkkal segítsék az európai kis- és középvállalatokat, hogy teljes mértékben ki tudják használni a kereskedelemi megállapodás által kínált számos lehetőséget.

Accordo UE-Vietnam sulla protezione degli investimenti (risoluzione) (A9-0014/2020 - Geert Bourgeois) HU

12-02-2020
Dichiarazioni di voto scritte

Az Európai Parlament strasbourgi plenáris ülése ma jóváhagyta az EU-Vietnám közti beruházásvédelmi megállapodást. Az egyezménynek köszönhetően a beruházási kapcsolatok új jogi garanciákat kapnak: a vietnámi beruházási környezet biztonságosabbá válik az uniós beruházók, így a magyar cégek számára is, akik 64 millió értékű beruházással vannak jelen a délkelet-ázsiai országban. A Vietnámba települő uniós vállalatok beruházásai a megállapodás hatályba lépésétől kezdve jogbiztonságban, illetve szükség esetén védelemben részesülnek. A felmerülő jogviták hatékony működésének garanciája az új beruházási bírósági rendszer, amely pártatlan és korrekt eljárást ígér.
Az egyezmény továbbá ösztönzi a vietnámi vállalatok uniós beruházási törekvéseit is. Az uniós megállapodás annak a már létező húsz kétoldalú beruházásvédelmi megállapodás helyébe lép, amelyet egyes tagállamok, köztük Magyarország, tárgyaltak ki korábban Vietnámmal. Örömmel tölt el, hogy a magyar Országgyűlés elsőként erősítette meg 2019. december 3-án az Uniós és Vietnám közötti beruházásvédelmi megállapodást, amelynek európai parlamenti jóváhagyását ma én is támogattam.

Obiezione a norma dell'articolo 112 del regolamento: piombo e suoi composti (B9-0089/2020) HU

12-02-2020
Dichiarazioni di voto scritte

Az ólom káros hatással van az idegrendszerre, a veseműködésre és a vérnyomásra. A Bizottság tervezete tartalmazza, hogy tilos felhasználni és forgalomba hozni az ólmot és vegyületeit PVC-ből készült árucikkekben, amennyiben az ólom koncentrációja eléri vagy meghaladja az árucikk PVC részeire vonatkoztatva a 0,1 tömegszázalékot. Magyarország továbbá egyetért a korlátozási javaslat alóli mentességek körével is, valamint a megfelelésre biztosított átmeneti idő hosszával is. Ezért a szavazás során szavazatommal nem támogattam a Bizottság tervezete elleni kifogást.

Per contattarci

Bruxelles

Strasbourg

Indirizzo postale

  • European Parliament
    Office

    1047 Bruxelles