Please fill this field
Vasile BLAGA Vasile BLAGA
Vasile BLAGA

Eiropas Tautas partijas (Kristīgie demokrāti) grupa

Loceklis

Rumānija - Partidul Naţional Liberal (Rumānija)

Sākums Vasile BLAGA

Loceklis

ITRE
Rūpniecības, pētniecības un enerģētikas komiteja
LIBE
Pilsoņu brīvību, tieslietu un iekšlietu komiteja
DASE
Delegācija attiecībām ar Dienvidaustrumāzijas valstīm un ar Dienvidaustrumāzijas valstu asociāciju (ASEAN)

Aizstājējs

DACP
Delegācija ĀKK un ES apvienotajā parlamentārajā asamblejā

Deputāta darbība pēdējā laikā

IETEIKUMS par projektu Padomes lēmumam par Nolīguma starp Eiropas Savienību un Baltkrievijas Republiku par vīzu atvieglotu izsniegšanu noslēgšanu

27-04-2020 A9-0090/2020 PE644.818v02-00 LIBE
Ziņojumi, kas sagatavoti, pildot ēnu referenta pienākumus
Ondřej KOVAŘÍK

Vīriešu un sieviešu darba samaksas atšķirība (B9-0069/2020, B9-0073/2020, B9-0083/2020, B9-0084/2020) RO

30-01-2020
Rakstiski balsojumu skaidrojumi

Reducerea diferențelor de gen din toate sectoarele profesionale este una dintre prioritățile actualei Comisii Europene, declarată din primele zile de mandat de către Ursula von der Leyen. Am susținut raportul din Parlamentul European pentru că statisticile arată foarte clar că diferența de remunerare pe oră între femei și bărbați în UE este de 16 %, iar diferența de remunerare ajunge la 40 % dacă luăm în calcul ratele de ocupare și participarea generală pe piața forței de muncă. Acestea sunt doar câteva din elementele care prezintă o realitate care are efecte negative directe pe termen lung asupra femeilor, atât cele încadrate în piața muncii, cât și cele care au ieșit deja la pensie.
Deși aceste discrepanțe de gen s-au diminuat semnificativ în ultimul deceniu, rezoluția vine cu recomandări suplimentare adresate Comisiei, invitând-o pe aceasta la elaborarea unei strategii prin care discriminarea de gen în zona pieței muncii, dar și în domeniile educaționale care creează premisele unei discriminări viitoare în zona de remunerare să fie combătută. De asemenea, se recomandă măsuri proactive adoptate de către statele membre.

Kontakti

Bruxelles

Strasbourg