Please fill this field
Mihai TUDOSE Mihai TUDOSE
Mihai TUDOSE

Eiropas Parlamenta sociālistu un demokrātu progresīvās alianses grupa

Loceklis

Rumānija - Partidul Social Democrat (Rumānija)

Dzimšanas gads : , Braila

Sākums Mihai TUDOSE

Loceklis

INTA
Starptautiskās tirdzniecības komiteja
D-MD
Delegācija ES un Moldovas parlamentārās asociācijas komitejā

Aizstājējs

ECON
Ekonomikas un monetārā komiteja
ITRE
Rūpniecības, pētniecības un enerģētikas komiteja
D-MK
Delegācija ES un Ziemeļmaķedonijas apvienotajā parlamentārajā komitejā

Deputāta darbība pēdējā laikā

Tūrisms un transports 2020. gadā un pēc tam (RC-B9-0166/2020, B9-0166/2020, B9-0175/2020, B9-0177/2020, B9-0178/2020, B9-0180/2020, B9-0182/2020, B9-0184/2020) RO

19-06-2020
Rakstiski balsojumu skaidrojumi

Redresarea turismului european nu e posibilă fără finanțarea în regim de urgență și condiții de maximă flexibilitate, pentru a evita falimentele, precum și fără protocoale sanitare precise și eficiente, care să garanteze standarde comune de siguranță medicală.
Am votat rezoluția referitoare la perspectiva turismului și transporturilor în contextul dificultăților create de coronavirus și sper că aceasta, alături de orientările Comisiei privind restabilirea treptată a conectivității, să reprezinte baza unor acțiuni mai precise și mai bine coordonate la nivelul UE prin care să se recâștige încrederea turiștilor europeni.
Blocajul din ultimele luni afectează grav un sector cu 22 milioane de angajați, care a contribuit cu 9,5% la PIB-ul UE în 2019. Devine evident că e nevoie de un mecanism de gestionare a crizelor din turismul european, pentru a face față unor asemenea dificultăți. Totodată, apreciez îndemnul la măsuri pentru un turism sustenabil și ecologic, care să valorifice potențialul rural din UE.
Nu în ultimul rând, insist asupra apelului forului europarlamentar la investiții mai mari în infrastructura de transport, în condițiile puternicei interconectări cu turismul.

Eiropas aizsardzība pārrobežu un sezonālajiem darba ņēmējiem saistībā ar Covid-19 krīzi (B9-0172/2020) RO

19-06-2020
Rakstiski balsojumu skaidrojumi

Rezoluția referitoare la protecția europeană a lucrătorilor transfrontalieri și sezonieri în contextul crizei provocate de COVID este necesară din cauza situațiilor umilitoare în care s-au regăsit, în ultimele luni, numeroși cetățeni europeni, între care mii de români. Abuzurile și condițiile de muncă și viață la care sunt obligați culegătorii sezonieri de la fermele din Germania sunt cu atât mai revoltătoare, cu cât angajatorii profită de pandemie pentru a-și maximiza profitul, fără respectarea unor drepturi elementare.
Susțin rezoluția care solicită egalitate de tratament și non-discriminare, protecție împotriva COVID-19 și respectarea tuturor drepturilor salariale și sociale. Totodată, e nevoie de măsuri care să asigure mobilitatea în situații de urgență, prin „coridoare verzi” care să asigure deplasarea la locul de muncă și repatrierea în condiții de siguranță medicală.
Nu în ultimul rând, consider că e necesară coordonarea la nivel european a acțiunilor de control și asigurare a respectării drepturilor sezonierilor transfrontalieri, atât de către agențiile de recrutare, cât și de către angajatori și eventuali subcontractanți.

Kontakti

Bruxelles

Strasbourg