Please fill this field
Gheorghe-Vlad NISTOR Gheorghe-Vlad NISTOR
Gheorghe-Vlad NISTOR

Eiropas Tautas partijas (Kristīgie demokrāti) grupa

Loceklis

Rumānija - Partidul Naţional Liberal (Rumānija)

Dzimšanas gads : , București

Sākums Gheorghe-Vlad NISTOR

Loceklis

AFET
Ārlietu komiteja
D-MD
Delegācija ES un Moldovas parlamentārās asociācijas komitejā
D-IN
Delegācija attiecībām ar Indiju
DEPA
Delegācija Euronest parlamentārajā asamblejā

Aizstājējs

INTA
Starptautiskās tirdzniecības komiteja
DROI
Cilvēktiesību apakškomiteja
DSCA
Delegācija ES un Armēnijas parlamentārās partnerības komitejā, ES un Azerbaidžānas parlamentārās sadarbības komitejā un ES un Gruzijas parlamentārās asociācijas komitejā
D-US
Delegācija attiecībām ar Amerikas Savienotajām Valstīm

Deputāta darbība pēdējā laikā

Visaptveroša Savienības politika nelikumīgi iegūtu līdzekļu legalizācijas un terorisma finansēšanas novēršanai — Komisijas Rīcības plāns un nesenā notikumu attīstība (B9-0207/2020) RO

10-07-2020
Rakstiski balsojumu skaidrojumi

. – Cu o majoritate decisivă, Parlamentul European a adoptat o rezoluție importantă referitoare la combaterea spălării banilor și a sponsorizării rețelelor teroriste.
Venim astfel în întâmpinarea Planului de actiune al Comisiei, menit să înlesnească cooperarea în cadrul Uniunii cât și cu state terțe ce împărtășesc aceeași viziune pe aceste directii.
Textul rezoluției cere toleranță zero în cazul actelor de spălare de bani și solicită măsuri concrete împotriva statelor membre ce tergiversează procesele de implementare în legislația națională a directivelor deja adoptate.
O buna cooperare între statele membre și coordonarea structurilor de investigare a spălării banilor și a crimei organizate trans-frontaliere, a instituțiilor judiciare, de informații si de supraveghere naționale și extinderea prerogativelor instituțiilor pan-europene de tipul OLAF si Europol, sunt măsuri absolut necesare pentru combaterea acestor acțiuni criminale.
Măsuri energice de punere pe ‘lista neagră’ a statelor terțe care nu achiesează la aceste reglementări sunt încurajate, iar statele ce doresc să dezvolte cooperarea cu UE în aceste domenii trebuie să se alinieze unor norme stricte.
Salut și încurajez aplicarea și extinderea acestor măsuri ce vor spori buna funcționare și transparența sistemului economico-financiar european cât și securitatea financiară, siguranța individuală și integritatea fizică a cetățenilor UE.

Produktu divējādā kvalitāte vienotajā tirgū

09-07-2020 O-000048/2020 Komisija
Mutiski jautājumi

Humanitārā situācija Venecuēlā un migrācijas un patvēruma krīze (RC-B9-0211/2020, B9-0211/2020, B9-0212/2020, B9-0213/2020, B9-0214/2020, B9-0215/2020) RO

09-07-2020
Rakstiski balsojumu skaidrojumi

. – În 10 iulie am votat textul rezoluției referitoare la situația dramatică din Venezuela. În ultimele luni, peste acțiunile nefericite ale regimului socialist al lui Nicolas Maduro s-a suprapus impactul negativ și extins al pandemiei Covid-19. Venezuela se găsește într-o situație mai mult decât critică iar Uniunea Europeană are rolul moral de a acționa pentru a ajuta în redresarea situației.
Criza deja existentă a refugiaților venezueleni din statele vecine a luat o noua amploare, devenind o criză umanitară majoră, ce afectează întreaga regiune.
Gesturile necugetate și daunătoare ale regimului de la Caracas au ca efect sărăcirea propriei populații și exacerbarea crizei din țară, cu efecte negative și de durata în America Latină.
Parlamentul European și-a reafirmat susținerea pentru liderul opoziției, Juan Guaido, pentru respectarea drepturilor omului și a voinței populare exprimate liber. U.E. continuă să susțină nevoile umanitare din Venezuela, cât și consolidarea proceselor democratice și a economiei cu sume ce depășesc 320 milioane de Euro.
Reacția provocatoare a lui Maduro de expulzare a ambasadorului U.E. se înscrie intr-o lungă listă de intimidări la adresa Uniunii. Chiar dacă decizia a fost retrasă, este obligatoriu ca Parlamentul European să continue formele actuale de presiune asupra acestui regim nociv.

Kontakti

Bruxelles

Strasbourg