Iuliu WINKLER Iuliu WINKLER
Iuliu WINKLER

Eiropas Tautas partijas (Kristīgie demokrāti) grupa

Loceklis

Rumānija - Uniunea Democrată Maghiară din România (Rumānija)

Dzimšanas gads : , Hunedoara

Sākums Iuliu WINKLER

Priekšsēdētāja vietnieks

INTA
Starptautiskās tirdzniecības komiteja

Loceklis

D-CN
Delegācija attiecībām ar Ķīnas Tautas Republiku

Aizstājējs

CULT
Kultūras un izglītības komiteja
INGE
Īpašā komiteja attiecībā uz ārvalstu iejaukšanos visos demokrātiskajos procesos Eiropas Savienībā, tostarp dezinformāciju
DANZ
Delegācija attiecībām ar Austrāliju un Jaunzēlandi

Deputāta darbība pēdējā laikā

Stratēģija “No lauka līdz galdam” (A9-0271/2021 - Anja Hazekamp, Herbert Dorfmann) RO

19-10-2021
Rakstiski balsojumu skaidrojumi

Un comisar european, cu o prestație ireproșabilă, a demisionat din Comisia von der Leyen pentru o greșeală care nici nu suportă comparație cu gestul vicepreședintelui CE, Frans Timmermans, care a ținut ascuns față de Parlamentul European și opinia publică un studiu ale cărui concluzii nu susțin în mod consistent țintele Strategiei ”De la Fermă la Consumator”. Este absolut scandalos faptul că prin acest mod primitiv s-a încercat manipularea europarlamentarilor. Avem nevoie de atingerea obiectivelor ambițioase ale Pactului verde, dar nu cu prețul distrugerii sectorului agroalimentar european și a creării unei crize alimentare. Strategia F2F nu ține cont de realitățile din agricultura din România, nici de specificul acestui sector în estul Europei. Fermierii români sunt responsabili și acționează pentru a se adapta la schimbările climatice și pentru a crea un sector agroalimentar sustenabil și puternic. Strategia F2F stă în centrul Pactului verde, dar obiectivele ei trebuie să fie realiste și orientate spre bunăstarea fermierilor și pentru atingerea reală a țintelor climatice. Nu susținem acțiuni care duc la o falsă ecologizare. Nu am votat raportul PE despre strategia F2F, iar ținând cont de fapte, mă întreb în ce mod își va asuma vicepreședintele Timmermans răspunderea pentru acțiunile sale.

Eiropas mediji digitālajā desmitgadē (A9-0278/2021 - Dace Melbārde) RO

19-10-2021
Rakstiski balsojumu skaidrojumi

O mass-media sănătoasă și liberă este vitală pentru societățile democratice. Am votat raportul PE referitor la mass-media europeană în deceniul digital: un plan de acțiune pentru sprijinirea redresării și transformării, care propune măsuri menire să sprijine redresarea sectoarelor mass-media și audiovizuale din UE profund afectate de pandemie. Este de o importanță maximă ca sectoarele de știri și audiovizual, cu precădere organizațiile mass-media locale și regionale și cele care operează pe piețe mai mici, să aibă un acces mai bun la finanțare și investiții - de asemenea, pentru a-și proteja independența. Raportul PE reamintește și faptul că mass-media minorităților naționale și etnice nu poate concura nici în condiții normale cu media majorității și de aceea solicită statelor membre să sprijine producția de conținuturi în limbile regionale și minoritare și difuzarea sa pe scară largă pe diferite platforme.

Mākslinieku situācija un kultūras nozares atveseļošana ES (A9-0283/2021 - Monica Semedo) RO

19-10-2021
Rakstiski balsojumu skaidrojumi

Pandemia de coronavirus a scos în evidență și a agravat condițiile de muncă în foarte multe dintre sectoarele și industriile culturale și creative, profesioniștii din sectoarele culturale și creative aflându-se adesea, iar acum cu atât mai mult, într-o situație precară. Am votat raportul PE referitor la situația artiștilor și la redresarea culturală în UE care vine cu propuneri cu privire la o distribuție echitabilă a veniturilor din platformele digitale pentru artiști, o mai bună finanțare a industriei culturale și creative și rețele de securitate socială pentru persoanele care lucrează în aceasta. De asemenea, UE trebuie să ajute cultura europeană, care nu și-a revenit din criza economică provocată de pandemie. Grupul PPE susține că UE trebuie să combine fondurile disponibile din fonduri structurale și de investiții europene pentru a păstra patrimoniul cultural european și pentru le asigura artiștilor venituri decente.

Kontakti

Bruxelles

Parlement européen
Bât. ALTIERO SPINELLI
11E258
60, rue Wiertz / Wiertzstraat 60
B-1047 Bruxelles/Brussel
Strasbourg

Parlement européen
Bât. LOUISE WEISS
T13045
1, avenue du Président Robert Schuman
CS 91024
F-67070 Strasbourg Cedex