Please fill this field
Peter van DALEN Peter van DALEN
Peter van DALEN

Eiropas Tautas partijas (Kristīgie demokrāti) grupa

Loceklis

Nīderlande - ChristenUnie (Nīderlande)

Dzimšanas gads : , Zwijndrecht

Sākums Peter van DALEN

Priekšsēdētāja vietnieks

PECH
Zivsaimniecības komiteja

Loceklis

DROI
Cilvēktiesību apakškomiteja
DSAS
Delegācija attiecībām ar Dienvidāzijas valstīm

Aizstājējs

AFET
Ārlietu komiteja
DMAS
Delegācija attiecībām ar Mašrikas valstīm

Deputāta darbība pēdējā laikā

Protesti pret rasismu pēc Džordža Floida nāves (B9-0194/2020, B9-0195/2020, B9-0196/2020, B9-0197/2020) NL

19-06-2020
Rakstiski balsojumu skaidrojumi

Helaas worden in de lidstaten velen vanwege onder andere de kleur van hun huid of hun geloof gediscrimineerd. Het Parlement veroordeelt in deze resolutie terecht het kwaad van racisme en discriminatie dat veel van onze medeburgers is en wordt aangedaan. In de omvangrijke resolutie komen nog tal van andere zaken voor zoals het optreden van de politie, trainingen voor de politie, het neerhalen van standbeelden, discriminatie vanwege bepaalde kapsels etc.
Er sprong een amendement van de Groene Fractie uit. Daarin worden de lidstaten verzocht racistische en afrofobische tradities, zoals blackface, te veroordelen en zich hier niet meer mee in te laten. Ik heb me bij die stemming onthouden.
Enerzijds zijn er inderdaad nogal wat mensen die gediscrimineerd en beschimpt worden vanwege hun huidskleur. Anderzijds, de koers en richting van deze discussie moet niet vanuit Europa worden gestuurd. Dat werkt eerder contraproductief. Ook dient binnen de landen zelf die discussie vorm en inhoud te krijgen, een proces van gesprek en bewustwording in de lidstaten.

Pulse fishing EN

26-05-2020 E-003180/2020 Komisija
Rakstiski jautājumi
Peter van DALEN
Peter van DALEN

Vietnē “EP Newshub”

RT @NOS: Nederland daagt Rusland voor rechter vanwege neerhalen MH17 https://t.co/54qluxRlcm 

RT @IRF_Ambassador: I welcome the @EU_Commission's decision to renew the important role of Special Envoy for Freedom of Religion or Belief. #Europe is a strong partner in promoting #religiousfreedom around the world and I look forward to our continued cooperation. https://t.co/j3BhXlSBLP 

Goed nieuws uit Brussel: de EU Speciale Gezant voor Godsdienstvrijheid komt er weer!!⁦@vonderleyen⁩ ⁦@ManfredWeber⁩ ⁦@JanOlbrycht⁩ ⁦@FoRB_EuroParl⁩ https://t.co/zGwamvfCBR 

Kontakti

Bruxelles

Strasbourg