Please fill this field
Valter FLEGO Valter FLEGO
Valter FLEGO

Grupp Renew Europe

Membru

il-Kroazja - Istarski demokratski sabor - Dieta democratica istriana (il-Kroazja)

Data tat-twelid : , Koper

Dar Valter FLEGO

Viċi President

D-ME
Delegazzjoni għall-Kumitat Parlamentari ta' Stabbilizzazzjoni u Assoċjazzjoni UE-Montenegro

Membru

ITRE
Kumitat għall-Industrija, ir-Riċerka u l-Enerġija

Sostitut

TRAN
Kumitat għat-Trasport u t-Turiżmu
AGRI
Kumitat għall-Agrikoltura u l-Iżvilupp Rurali
D-RS
Delegazzjoni għall-Kumitat Parlamentari ta' Stabbilizzazzjoni u Assoċjazzjoni UE-Serbja

L-aħħar attivitajiet

Repatriation of tourists infected with COVID-19 EN

24-06-2020 P-003752/2020 Kummissjoni
Mistoqsijiet bil-miktub

Il-ftuħ mill-ġdid tal-proċedura fil-konfront tal-Prim Ministru tar-Repubblika Ċeka dwar l-użu ħażin ta' fondi tal-UE u kunflitti ta' interess potenzjali (B9-0192/2020) HR

19-06-2020
Spegazzjonijiet tal-vot (in writing.)

Glasao sam za Rezoluciju Europskog parlamenta o ponovnom pokretanju istražnog postupka protiv premijera Češke Republike zbog zlouporabe sredstava EU-a i potencijalnog sukoba interesa budući da je češki glavni javni tužitelj nedavno ponovno otvorio kaznenu istragu protiv češkog premijera Andreja Babiša, koja je prvotno otvorena nakon izvješća OLAF-a o nepravilnoj upotrebi subvencija EU-a namijenjenih malim poduzećima.
Ta je istraga obustavljena dvije godine kasnije. Istražni postupak je pokrenut jer je poduzeće u njegovom vlasništvu (Agrofert) u okviru projekta „Rodino gnijezdo” umjetno osnovao poduzeće srednje veličine, koje je ostalo pod njegovom kontrolom, kako bi dobio sredstva namijenjena malim i srednjim poduzećima u ukupnom iznosu od oko 2 milijuna EUR-a.

Unjoni Bankarja - rapport annwali 2019 (A9-0026/2020 - Pedro Marques) HR

19-06-2020
Spegazzjonijiet tal-vot (in writing.)

Glasao sam za Rezoluciju Europskog parlamenta o bankovnoj uniji – godišnje izvješće za 2019. godinu jer je za stabilniju, konkurentniju i konvergentnu ekonomsku i monetarnu uniju potrebna stabilna bankovna unija i razvijenija i sigurna unija tržišta kapitala te uspostava proračunskog instrumenta.
Dovršenje bankarske unije ključan je doprinos međunarodnoj percepciji eura i njegovoj većoj ulozi na globalnim tržištima. Najznačajniji napredak postignut u provedbi bankovne unije ogleda se u smanjenja rizika, ali potreban je daljnji napredak u pogledu podjele rizika i smanjenja rizika kako bi se odgovorilo na izazove koji ostaju u određenim institucijama.

Kuntatt

Bruxelles

Strasbourg