Please fill this field
Sándor RÓNAI Sándor RÓNAI
Sándor RÓNAI

Grupp tal-Alleanza Progressiva tas-Soċjalisti u d-Demokratiċi fil-Parlament Ewropew

Membru

l-Ungerija - Demokratikus Koalíció (l-Ungerija)

Data tat-twelid : , Budapest

Dar Sándor RÓNAI

Membru

ENVI
Kumitat għall-Ambjent, is-Saħħa Pubblika u s-Sikurezza ta' l-Ikel
DNAT
Delegazzjoni għar-relazzjonijiet mal-Assemblea Parlamentari tan-NATO

Sostitut

CONT
Kumitat għall-Kontroll tal-Baġit
IMCO
Kumitat għas-Suq Intern u l-Ħarsien tal-Konsumatur
D-TR
Delegazzjoni għall-Kumitat Parlamentari Konġunt UE-Turkija

L-aħħar attivitajiet

Miżuri temporanji li jikkonċernaw il-validità ta' ċertifikati u liċenzji (omnibus) HU

15-05-2020
Spegazzjonijiet tal-vot (in writing.)

A COVID19 járvány és a következtében kialakult válság óriási kihívások elé állítja a hatóságokat, polgárokat és gazdasági szereplőket, különösen a fuvarozókat. A rendelet célja, hogy átmeneti intézkedéseket hozzon a közúti és vasúti közlekedés, a belvízi hajózás és tengerbiztonság területén okozott rendkívüli körülmények kezelése. Az intézkedések között szerepel egyes bizonyítványok és engedélyek megújítására és érvényességi idejének meghosszabbítására megállapított határidők kiterjesztése és az egyes időszakos ellenőrzések és továbbképzések elhalasztása. Ennek megfelelően, szavazatommal támogattam a rendelet elfogadását.

Is-servizzi internazzjonali tat-trasport bit-triq tal-passiġġieri bil-kowċ u bix-xarabank fir-reġjuni talfruntiera: l-operazzjonijiet ta' kabotaġġ bejn il-Ġermanja u l-Iżvizzera (A9-0006/2020 - Markus Ferber) HU

13-05-2020
Spegazzjonijiet tal-vot (in writing.)

Németország és Svájc között a határmenti területeken a közúti forgalom jelentős, sok ott lakó ingázik az országok között. Az országok számára az egymással meglévő autóbuszos közlekedésről szóló kétoldalú megegyezés olyan módosítása, amely a kabotázstevékenység engedélyezésére irányul, kedvező hatású, hiszen hozzáférhetőbbé és vonzóbbá teheti az autóbusszal történő utazást, amely hosszútávon klímavédelmi okokból is előnyös, hiszen a napi szinten ingázó polgárok autóhasználatát, és ezzel károsanyag-kibocsátásukat is, jelentősen csökkenti. A döntés továbbá több választási lehetőséget biztosít a határ két oldalán élő és dolgozó emberek számára, amennyiben javítja a közlekedési összeköttetést. Ezért szavazatommal támogattam a javaslat elfogadását.

Servizzi internazzjonali tat-trasport bit-triq tal-passiġġieri bil-kowċ u x-xarabank fir-reġjuni talfruntiera: operazzjonijiet ta' kabotaġġ bejn l-Italja u l-Iżvizzera (A9-0007/2020 - Markus Ferber) HU

13-05-2020
Spegazzjonijiet tal-vot (in writing.)

Olaszország és Svájc között a határmenti területeken a közúti forgalom jelentős, sok ott lakó ingázik az országok között. Az országok számára egy autóbuszos közlekedésről és kabotázstevékenység engedélyezéséről szóló kétoldalú megegyezés kedvező hatású, hiszen hozzáférhetőbbé és vonzóbbá teheti az autóbusszal történő utazást, amely hosszútávon klímavédelmi okokból is előnyös, hiszen a napi szinten ingázó polgárok autóhasználatát, és ezzel károsanyag-kibocsátásukat is, jelentősen csökkenti. A döntés továbbá több választási lehetőséget biztosít a határ két oldalán élő és dolgozó emberek számára, amennyiben javítja a közlekedési összeköttetést. Ezért szavazatommal támogattam a javaslat elfogadását.

Kuntatt

Bruxelles

Strasbourg