Please fill this field
Mihai TUDOSE Mihai TUDOSE
Mihai TUDOSE

Grupp tal-Alleanza Progressiva tas-Soċjalisti u d-Demokratiċi fil-Parlament Ewropew

Membru

ir-Rumanija - Partidul Social Democrat (ir-Rumanija)

Data tat-twelid : , Braila

Dar Mihai TUDOSE

Membru

INTA
Kumitat għall-Kummerċ Internazzjonali
D-MD
Delegazzjoni għall-Kumitat Parlamentari ta' Assoċjazzjoni UE-Moldova

Sostitut

ECON
Kumitat għall-Affarijiet Ekonomiċi u Monetarji
ITRE
Kumitat għall-Industrija, ir-Riċerka u l-Enerġija
D-MK
Delegazzjoni għall-Kumitat Parlamentari Konġunt UE-Maċedonja ta' Fuq

L-aħħar attivitajiet

Miżuri speċifiċi biex tingħata flessibbiltà eċċezzjonali għall-użu tal-Fondi Strutturali u ta' Investiment Ewropej bħala tweġiba għat-tifqigħa tal-COVID-19 RO

17-04-2020
Spegazzjonijiet tal-vot (in writing.)

. – Susțin decizia de direcționare a fondurilor europene încă neutilizate pentru combaterea crizei provocate de coronavirus. Măsurile propuse vizează simplificarea și utilizarea flexibilă a bugetelor disponibile din Fondul european de dezvoltare regională, Fondul social european și Fondul de coeziune.
Consider că posibilitatea transferului de resurse între cele trei fonduri, precum și între regiuni, la care se adaugă derogarea prin care se va putea aplica o rată de cofinanțare de 100 % în cazul cheltuielilor declarate în cursul exercițiului contabil 1 iulie 2020 – 30 iunie 2021 creează premisele unui răspuns consistent, adecvat implicațiilor economice grave ale crizei sanitare. Votez, totodată, pentru o aprobare simplificată, o implementare accelerată și un audit mai puțin complicat în cazul fondurilor accesate în procedura de urgență.
Nu în ultimul rând, țin să remarc faptul că a fost nevoie, din păcate, de această situație critică pentru a putea face un pas înainte în planul simplificării birocratice. În perioada post-coronavirus, va fi important să ne asigurăm ca acest impuls spre eficientizare și flexibilizare să aibă efecte de durată și să nu fie doar cu bătaie scurtă.

Introduzzjoni ta' miżuri speċifiċi biex tiġi indirizzata l-kriżi tal-COVID-19 RO

17-04-2020
Spegazzjonijiet tal-vot (in writing.)

. – Am votat pentru adaptarea normelor care reglementează funcționarea Fondului de ajutor european pentru cele mai defavorizate persoane, cu un buget de 3,8 miliarde de euro pe șapte ani. Prin acest program, 13 milioane de cetățeni ai UE primesc în fiecare an ajutor alimentar. Asistența materială de bază pentru cei mai săraci europeni trebuie să ajungă, mai ales acum, la cei în nevoie, pentru a-i ajuta să facă față efectelor social-economice ale Covid-19.
Sunt deosebit de importante în acest moment prevederile privind eligibilitatea cheltuielilor determinate de întârzierile în furnizarea de alimente și cele referitoare la autorizarea unor sisteme alternative de furnizare a asistenței prin intermediul bonurilor valorice sau al cardurilor electronice.
Sunt măsuri concrete, care trebuie să aibă efect rapid. ”Europa care își protejează cetățenii” nu mai poate rămâne doar un slogan ambițios, ci e chemată să devină o realitate, iar primii care au nevoie să simtă acest sprijin sunt cei mai defavorizați semeni ai noștri.

Azzjoni koordinata tal-UE biex tikkumbatti l-pandemija tal-COVID-19 u l-konsegwenzi tagħha RO

17-04-2020
Spegazzjonijiet tal-vot (in writing.)

. – Prin rezoluția referitoare la acțiunea coordonată a UE pentru combaterea pandemiei și a consecințelor sale stabilim, ca for europarlamentar, că această criză comună va primi un răspuns unitar, bazat pe solidaritate și soluții europene. Acest document politic este punctul de pornire pentru un nou Plan Marshall, de care UE are nevoie pentru a se relansa. Mă bucur, în acest sens, că în dezbaterea ce a precedat votul președinta Comisiei Europene a pledat pentru un plan masiv de redresare, făcând referire explicită la Planul Marshall.
Este încurajator pentru noi, cei din statele care au aderat recent, faptul că la Bruxelles s-a înțeles că relansarea nu va putea să fie simetrică. De aceea, regiunile mai puțin dezvoltate din UE vor avea nevoie de suport consistent pentru a-și reveni din șocul economic.
În Parlamentul European, am găsit, în acest context dificil, puterea de consens între cele patru mari grupuri politice, iar forul europarlamentar și Comisia au demonstrat că vorbesc pe aceeași voce. Sper că șefii de state și guverne din UE vor reuși să depășească divergențele care au blocat, până acum, adoptarea planului comun de acțiune împotriva crizei coronavirusului.

Kuntatt

Bruxelles

Strasbourg