Paul TANG Paul TANG
Paul TANG

Fractie van de Progressieve Alliantie van Socialisten en Democraten in het Europees Parlement

Lid

Nederland - Partij van de Arbeid (Nederland)

Geboortedatum : , Haarlem

Home Paul TANG

Lid

CPCO
Conferentie van commissievoorzitters
D-US
Delegatie voor de betrekkingen met de Verenigde Staten

Plaatsvervanger

D-RS
Delegatie in het Parlementair Stabilisatie- en Associatiecomité EU-Servië

Laatste activiteiten

Wet inzake digitale markten (debat)

14-12-2021 P9_CRE-PROV(2021)12-14(2-043-0000)
Bijdragen aan plenaire debatten

Gemeenschappelijk landbouwbeleid - steun voor de strategische plannen die de lidstaten opstellen en die uit het ELGF en het Elfpo worden gefinancierd (A8-0200/2019 - Peter Jahr)

23-11-2021
Schriftelijke stemverklaringen

Dit GLB is een kleine stap in de goede richting omdat de “van-boer-tot-bord”-strategie en de biodiversiteitsstrategie worden geïntegreerd in de beoordeling van de strategische GLB-plannen van de lidstaten. Elk nationaal plan wordt getoetst op coherentie met de doelstellingen van deze strategieën en met de komende “Fit for 55”-wetgeving. Dit is in het belang van iedereen, ook van de Europese boeren. Want zij staan nu al aan de frontlinie van de klimaat- en biodiversiteitscrises. De landbouwsector zal nog meer moeten bijdragen aan het klimaat.
Het akkoord bevat een aantal zeer belangrijke bepalingen over sociale conditionaliteit. Landbouwers moeten aan specifieke gezondheids- en veiligheidsvoorwaarden voldoen en de algemene arbeidsomstandigheden verbeteren om voor steun in aanmerking te komen. Deze laatste ontwikkeling steunen we van harte.
In beginsel staat dit compromis het behalen van de Green Deal-doelstellingen niet in de weg en kan de toekomstige “Fit for 55”-wetgeving de landbouwsector verder verduurzamen, maar het is nu niet genoeg. We hadden graag verdergaande verduurzamingsmaatregelen gezien en een eerlijkere verdeling van de lusten en lasten.
We moeten nu naar de toekomst kijken. Elke sector zal moeten bijdragen aan het behalen van onze gezamenlijke klimaatdoelstellingen, ook de landbouwsector.

Paul TANG
Paul TANG

op EP NEWSHUB

RT @pvdaeuropa: Morgenochtend vanaf 07:00u schuift @paultang aan bij @WNLVandaag over de wet die ons internet veiliger en transparanter moet maken: #DSA. Paul pleit voor een verbod op het gebruik van gevoelige data zoals je religieuze of politieke voorkeur bij online advertenties. https://t.co/k203x90yNs 

RT @accountabletech: As new legislation is introduced in the U.S. to #BanSurveillanceAdvertising, MEP @paultang is right to note: “The transatlantic push is historical. A movement that has started in the EU extends to the home estate of Big Tech." https://t.co/I7vA8YkHfe 

RT @WNLVandaag: Advertenties voor ongezond eten speciaal gericht op kinderen of nepnieuws dat zich steeds sneller verspreid. De EU probeert met nieuwe wetten meer grip te krijgen op de gevaarlijke kanten van internet en de macht van grote techbedrijven. Te gast Europarlementariër @paultang. #WNL https://t.co/UmfQMISo4R 

Contact

Bruxelles

Parlement européen
Bât. ALTIERO SPINELLI
15G115
60, rue Wiertz / Wiertzstraat 60
B-1047 Bruxelles/Brussel
Strasbourg

Parlement européen
Bât. LOUISE WEISS
T05141
1, avenue du Président Robert Schuman
CS 91024
F-67070 Strasbourg Cedex