Please fill this field
Mircea-Gheorghe HAVA Mircea-Gheorghe HAVA
Mircea-Gheorghe HAVA

Fractie van de Europese Volkspartij (christendemocraten)

Lid

Roemenië - Partidul Naţional Liberal (Roemenië)

Geboortedatum : , Oradea

Home Mircea-Gheorghe HAVA

Ondervoorzitter

D-CA
Delegatie voor de betrekkingen met Canada

Lid

REGI
Commissie regionale ontwikkeling

Plaatsvervanger

BUDG
Begrotingscommissie
D-CL
Delegatie in de Gemengde Parlementaire Commissie EU-Chili

Laatste activiteiten

Europese klimaatwet (A9-0162/2020 - Jytte Guteland) RO

07-10-2020
Schriftelijke stemverklaringen

Nu am votat amendamentul prin care ținta de reducere a emisiilor de gaze cu efect de seră se modifică de la 55%, la 60%, până în 2030, față de anul 1990. Toată lumea vrea ca Europa să devină un continent neutru climatic în 2050, dar cred că fiecare stat membru va căuta să se angajeze responsabil față cetățenii săi și față de industria sa. Acest amendament înseamnă un efort financiar uriaș, de aproape 90 de miliarde de euro. Un efort pe care toate economiile UE ar trebui să îl susțină.
Nu am votat pentru că fiecare stat membru este suveran în a-și decide mixul de energie pe care îl folosește în economia națională. Nu m-am alăturat acestui vot doar pentru că „dă bine”, cât încă românii așteaptă investiții în autostrăzi, căi ferate, mijloace de transport verzi, sănătate, educație, infrastructură verde, eficiență energetică, digitalizare sau cercetare.
Am votat gândindu-mă la angajații unor companii care depind și vor depinde și în anii următori de o resursă energetică curente pe care le folosește România, angajați din județele Hunedoara, Gorj, Dolj, Prahova, Galați și Mureș, Alba unde activează companii ce vor fi afectate de consecințele implementării unor amendamente de tipul celui de mai sus.

De rol van het cohesiebeleid bij de aanpak van de sociaal-economische gevolgen van COVID-19 (debat) RO

10-07-2020 P9_CRE-REV(2020)07-10(3-058-0000)
Bijdragen aan plenaire debatten

Contact

Bruxelles

Strasbourg