Please fill this field
Eugen TOMAC Eugen TOMAC
Eugen TOMAC

Fractie van de Europese Volkspartij (christendemocraten)

Lid

Roemenië - Partidul Mișcarea Populară (Roemenië)

Geboortedatum : , Ismail

Home Eugen TOMAC

Lid

EMPL
Commissie werkgelegenheid en sociale zaken
DROI
Subcommissie mensenrechten
DSCA
Delegatie in het Parlementair Partnerschapscomité EU-Armenië, de Parlementaire Samenwerkingscommissie EU-Azerbeidzjan en het Parlementair Associatiecomité EU-Georgië
DEPA
Delegatie in de Parlementaire Vergadering Euronest

Laatste activiteiten

Macrofinanciële bijstand aan uitbreidings- en nabuurschapspartners in de context van de COVID-19-pandemie RO

15-05-2020
Schriftelijke stemverklaringen

Sunt bucuros ca impreuna cu restul colegilor mei am reusit sa sustinem o decizie plina de solidaritate europeana, deschizand oportunitatea tarile partenere si vecine UE sa beneficieze de asistenta macrofinanciara pentru a mitiga efectele acestei crize fara precedent care nu a tinut cont de granite. Imprumuturile de pana la 3 miliarde de euro catre cele 10 tari beneficiare desemnate, oferite in conditii foarte avantajoase, sunt destinate sa limiteze impactul economic al măsurilor de stopare a raspandirii virusului COVID-19 si a efectelor recesiunii mondiale preconizate sa afecteze puternic economia tarilor din vecinatatea estica, sudica si pe cele vizate de politica de extindere. Astfel, Republica Moldova va beneficia de o asistenta macrofinanciara in valoare de 100 milioane de euro incepand cu toamna lui 2020, fapt ce ar trebui sa aiba un impact important asupra traiectoriei tarii pe calea europeana.

Tijdelijke maatregelen inzake de exploitatie van luchtdiensten RO

15-05-2020
Schriftelijke stemverklaringen

Sectorul aviației are o importanță strategică pentru Uniunea Europeană, contribuind în mod vital la ansamblul economiei UE și la ocuparea forței de muncă în Europa. Statisticile arata ca fiecare euro cheltuit în sectorul aviației generează 3 euro la nivelul întregii economii, iar fiecare loc de muncă nou în domeniul aviației creează alte trei în alt sector al economiei.
Impreună cu grupul EPP am susținut această propunere a Parlamentului care permite transportatorilor aerieni să își păstreze licențele de operare și furnizorii de servicii de gestionare a solului să-și prelungească contractele. Astfel, licențele de transportator aerian nu vor fi revocate aerian pe o perioadă de un an, dacă compania aeriană este în dificultate financiară și permite să extindă contractele pentru serviciile de transport la sol până în 2021.
Data fiind dificultatea de a prevedea evolutia pandemiei de COVID-19 și de a aproxima cu exactitate impactul acesteia asupra sectorului transportului aerian, Comisia ar trebui să analizeze fără întrerupere efectele pandemiei si să fie în măsură să prelungească fără întârzieri nejustificate perioada de aplicare a măsurilor adoptate.

Overeenkomst tussen de EU en Belarus betreffende de overname van personen die zonder vergunning op het grondgebied verblijven (A9-0097/2020 - Petar Vitanov) EN

13-05-2020
Schriftelijke stemverklaringen

The Parliament has consented Council’s decision to conclude this agreement regarding the readmission in Belarus of persons residing without authorisation on the territories of EU Member States as it goes hand in hand with the agreement on visa facilitation. While progress has been made in EU-Belarus relations, it is essential that Belarus continues to make substantial steps towards respecting universal fundamental freedoms, rule of law and human rights which constitute the core of EU’s policy vis-à-vis Belarus.

Contact

Bruxelles

Strasbourg